СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 118 455
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Gerka, когато дъщеря ми завърши 5 клас бях убедена, че от 6 клас трябва да ходи на допълнителни занимания по БЕЛ. Тя не пожела да е с частен учител, искаше школа и я записах.
Все още е рано да се каже как се е справила на НВО, чакаме 3 юни, но без посещаване на школата нямаше да е с очакваните високи прогнозни резултати.

# 571
  • Bankya
Първо питай хората, които ти отговарят, от кой град са и за какво кандидатстват. За НЕГ малко трудно без школа, не че не е възможно.

Ние сме от 78-СОУ ( Банкя) , НЕГ не ни е желание, не защото ни плаши балът, а просто не ни харесва. Желанието ни е само  едно единствено : СМГ......очакваме резултати над 5.50 и на двете НВО-та.

# 572
Да, но това е за нивото до 6-ти клас. Рисковете в 7-ми са други - повечето от децата влизат във възраст, за която са типични и други прояви - влюбване, разсеяност, бърза преумора и т.н. "Менторът", който се занимава изключително с подготовката на детето по БЕЛ и математика ще се концентрира върху това, за което му се плаща. Ние, като родители, сме склонни (а и длъжни) да се грижим и за физическото и психическо здраве на децата и ако от нас зависи да го натоварим повече, бихме пожалили детето. По мое мнение и най-строгият родител не може да приложи тази взискателност спрямо детето, която е длъжен и проявява добрият преподавател.
Добре е да има все пак човек, който системно да е в час с това как върви детето. И най-вече, погледът му да е обективен. А това, струва ми се, може да е само човек извън роднинския и приятелски кръг.

# 573
  • нейде там, където ....
....
В този смисъл бих искала да попитам има ли дете , чийто родители пишат в темата, което не е посещавало курс по БЕЛ или друга подготовка по предмета извън училище?

И моето не е ходило никъде, но:
- отличен учител по БЕЛ
- приличен учител по математика + помощ от мен, при необходимост
- използвали сме допълнителни сборници и помагала по двата предмета: 5 по БЕЛ и 3 по математика, явява се на пробни изпити през годината
- за най-желана паралелка не му трябва висок бал (35+)

Ако беше поискал НЕГ или СМГ с немски - сигурно нямаше да остане така.

# 574
stely33, такъв човек си представям, че може да е преподавателя по БЕЛ в училище?

# 575
stely33, такъв човек си представям, че може да е преподавателя по БЕЛ в училище?
Прекрасно! Честито, че го имате. Вие сте истински късметлии! Повечето обаче не са така. Уви!

# 576
В този смисъл бих искала да попитам има ли дете , чийто родители пишат в темата, което не е посещавало курс по БЕЛ или друга подготовка по предмета извън училище?

Моето, но по математика, в обикновено училище е, уж с мен щеше да решава, но уви...За съжаление не мога да кажа, че сам се е подготвял, защото такава подготовка липсва. В началото на учебната година реши 30-тина задачи и после, сумарно да ми се събират общо 100-тина извън учебния материал.
НВО му се е сторило лесно, умря от мъка, че е сбъркал от 1-ви модул 3 зад за 7т(от най-фасулските, ама пусто бързане), очакваме към 5,50.
Но за сметка на това липсата на решаване си е проличала при задачите в НПМГ.

# 577
....

И моето не е ходило никъде, но:
- отличен учител по БЕЛ
- приличен учител по математика + помощ от мен, при необходимост
- използвали сме допълнителни сборници и помагала по двата предмета: 5 по БЕЛ и 3 по математика, явява се на пробни изпити през годината
- за най-желана паралелка не му трябва висок бал (35+)

Ако беше поискал НЕГ или СМГ с немски - сигурно нямаше да остане така.

Абсолютно същата ситуация е при нас и за свестните учителите в училище /+добра основа от 1-4 клас/ и за работата в къщи, но предупреждавам с много нерви от моя страна. Отново подчертавам, че много зависи и от желанието и амбицията на детето. Понякога си мисля, че щеше да ми е много лесно да го бях пратила на школа или уроци, но пусто се запънах и ми костваше пак казвам много нерви.
Честно казано през априлската гимназия много ме загложди съвестта, най-вече четейки ви, че съм "изоставила" детето на произвола на съдбата и се свързах с един от най-популярните математици в града, който честно казано едва убедих да го погледне 1 месец преди матурите. Слава богу, човекът беше съвестен и ми каза, че може и да му покаже разни хватки, но няма смисъл да си давам парите и знанието на синковеца са отлични.
Сега ще видим резултатите дали решението ми е било правилно  Praynig

# 578
  • Пловдив
Много е важно какви са учителите в училище. В последните 4 години имам наблюдения върху седмокласници. Разликата в подготовката им в края на 4, на 6 и на 7 клас беше от небето до земята.
За да се решите детето да се подготвя вкъщи само, трябва да сте готови да отделите много време, за да контролирате кой какво и как е свършил. И да можете да помагате във всеки един момент.  Peace

# 579
  • Bankya
Според мен не би могло да се определи мнение твърдо за и твърдо против. Има много фактори в живота на хората, които определят начина и вида подготовка на един ученик. Аз например не работя и имам цялото време на света, което да отделя на сина ми и да му бъда едновременно и учител и будна съвест. Слава Богу той е разумен младеж, който перфектно знае какво иска и как трябва да го постигне(с много труд). Той сам си избра да не посещава школи по БЕЛ и Мат. , но от 4 клас ходи в училище Фарос и е доста ангажиран и натоварен с него. Не обичам да си налагам мнението, затова го оставих той да прецени и подреди приоритетите си и смело мога да кажа , че не съм сгрешила!

# 580
Мама Мая , целта ми не е била да правим диспут За и Против.
Интересуваше ме дали има деца , които се готвят сами .
Резултатите ще излязат скоро. Дано са успешни всички деца.
Благодаря за мненията.
 Не знам как ще се готви моето дете. Все още се ориентирам в обстановката.

# 581
Синът ми посещаваше школа и по двата предмета. Сам реши,че иска да се доусъвършенства. Предполагам, че без школата резултатите щяха да са други, но това ще видим след два дни. Причината за решението му беше нодостатъчната заинтересованост на учителите в училище и по двата предмета... Радвам се , като ви чета, че сте попаднали на свестни учители - това е огромно предимство Simple Smile

Още два дни...

# 582
  • София
Виж сега, Герка, ще го напиша направо - ако търсиш причини, за да оставиш детето на самоподготовка, то ще ги намериш, и ще се надяваш да е от малцината, които ще минат без уроци. ако сте в София или някой от другите много големи градове, в които конкуренцията е много голяма, а местата за определени паралелки са твърде малко, и искаш твоето дете да е сред тези с най-добрите резултати, то няма да рискуваш да оставяш на самоподготовка. Първо ти трябва да решиш какво искаш за детето си, а оттам нещата ще се наместят.

# 583
  • Варна
Мама Мая , целта ми не е била да правим диспут За и Против.
Интересуваше ме дали има деца , които се готвят сами .
Резултатите ще излязат скоро. Дано са успешни всички деца.
Благодаря за мненията.
 Не знам как ще се готви моето дете. Все още се ориентирам в обстановката.

предпочетох частни учители, индивидуално да се занимават с детето, и да живеят близо до нас, да не се налага да пътува - школата ми се струва като в училище - кой какво научил не е ясно  Peace

ако имате високи цели - не се оставяйте само на училището

# 584
ако имате високи цели - не се оставяйте само на училището

ако имаш високи цели... подбери си училището, което да те подготви за тях...
gerka, при вас не е ли Полименова по БЕЛ? Трябва да е предостатъчно за 5.5 на НВО + 6 по мат... къде е идеята на външна школа?

Общи условия

Активация на акаунт