СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 117 201
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 650
  • Варна
Ще заформите паралелка в 1ва с НЕ вие - Юлиса,Флаш ,Стейси  Mr. Green  Големия ще ги среща на 15ти  с моркови ,отсега ще го инструктирам.  Twisted Evil
Днес девойката пак реши-АЕ. Като преспи довечера ще пиша пак.  Mr. Green

Ще прави презентация по ИТ, за да се пребори за 6. Нали си преснимаха оценките от дневника, за да си ги нанесат, та беше видяла-5 и 6. Да де, ама седмица по-късно оценките са 5, 6, 5 и 5. И с молив 5 за годината. Госпожата я питала "е толкова ли ти е важно"?  Sunglasses
Ами не, не ѝ е толкова важно, но след като цяла година е работила добре, недоумява от къде са петиците и иска 6. Просто е. Утре ще издирва учителката под дърво и камък-все пак ѝ е дала шанс.

# 1 651
  • СОФИЯ
Нечие детенце да е вече 9, 10, 11 или 12 клас в 73 СОУ?
Интересува ме там хорариумът часове по немски език дали се различава от 91 НЕГ и как стои въпроса със сертифицирането накрая?

# 1 652
Модно е да учат немски, а кой ще го научи е друг въпрос. Моето и то с немски иска, а накрая може да си остане със започнат немски и недовършен английски Mr. Green Joy Joy
Във Варна  има немски туристи и ще може да го упражнява, ако продава очила на Златните Embarassed Joy
 ooooh! Наумило си е и това е Wink, дано му е на късмет Praynig

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 14:28 от Детелина`

# 1 653
  • София
G.D., напълно съм съгласна с теб.. но има и нещо друго

Моята дъщеря искаше френски, и само френски. Миналата година не й стигна бала с малко за френската и сега учи в 133-то с френски. И след една година учене - сега казва" какво ми трябваше да уча френски, ако знаех какво ме чака, толкова е труден, да  бях записала английски ...щеше да ми е по-лесно. "
Така че, децата и по собствено желание да учат нещо...пак не се знае какво ще излезе нататък..

Усдпех на всички деца..  Hug

# 1 654
  • Варна
G.D. абсолютно подкрепям казаното от теб. Немският език изисква много отдаденост и мотивираност, за да се научи както трябва. Ако се цели ниво С1 при завършването ще падне яко учене, не е както при английския език.
И аз познавам не едно и две деца, които са влезли с немски и не могат да изплуват. И въпреки допълнителни уроци и курсове, пак едва скърпват 4. А това не е достатъчно за добро владеене на езика. Да не говорим пък как се отразява на дипломата.

Стейси голяма дилема е при вас. Ами тъй е като изкара детето висок бал, сега ще има да се чуди.  Grinning Балът на моя син няма да му стигне за първа с НЕ и по-добре, че сигурно щеше да се изкуши да го пише на първо желание. Всяко зло за добро си казваме и с всеки ден му се затвърждава мнението, че с АЕ ще му е по-добре.

# 1 655
Знае ли се кога излизат списъците с училища и паралелки в които има текстовете идентифициращи всяка паралелка в едно поле - така както ще ги попълваме в заявленията?
В тях се предполага да ги има и кодовете - дори и да не се попълват от нас ни трябват за да проверим въвеждащите да не допуснат грешка.
...
Тук никой не каза нищо и затова си отговарям сам Simple Smile , дано да е полезно.

Звъннах на РИО София и оттам ми казаха, че в момента се подготвя гореспоменатият списък и ще е готов до края на седмицата.

# 1 656
Цитат
Ще заформите паралелка в 1ва с НЕ вие - Юлиса,Флаш ,Стейси  Mr. Green  Големия ще ги среща на 15ти  с моркови ,отсега ще го инструктирам

Това за Варна ли се отнася, защото и ние сме за там? Какви са отзивите ви за там, моите хич не са добри, особено за децата без особена мотивация, никой не ги закача и така си кретат.
Абсолютно съм съгласна с мнението, че немския е просто мода или евентуално подход към емиграция в Германия или Австрия. Въпросът е, че моето мнение в този момент си остава само за мен, никой не ми го зачита. Вашите деца съобразяват ли се с препоръките ви?

# 1 657
  • София
Интересува ме там хорариумът часове по немски език дали се различава от 91 НЕГ и как стои въпроса със сертифицирането накрая?

Разлики май има в  броя часове в 8 клас. Нагоре мисля,  че хорариумът е еднакъв и на двете места. И двете  училища предлагат на възпитаниците си опцията за явяване за ДСД сертификат в 12 клас, който се признава от всички немски унита... Разлика е наличието  на лайстунг паралелки в НЕГ, които завършавт с немска диплома за средно образование, успоредно с българската.

# 1 658
  • СОФИЯ

Разлики май има в  броя часове в 8 клас. Нагоре мисля,  че хорариумът е еднакъв и на двете места. И двете  училища предлагат на възпитаниците си опцията за явяване за ДСД сертификат в 12 клас, който се признава от всички немски унита... Разлика е наличието  на лайстунг паралелки в НЕГ, които завършавт с немска диплома за средно образование, успоредно с българската.

Много благодаря!

# 1 659
  • Sofia, Bulgaria
Мога да дам отлични отзиви и за 164то и за 73то. И не се отказвайте от нито едно желание.

Като майка на дете завършило миналата година 73-то и вече студентка в Германия, мога да споделя само добри неща за училището. И учителите и средата и обучението беше на ниво. Е има и изключения малки, но като цяло е чудесна възможност - наистина научиха немски език.

# 1 660
  • Варна
Ще заформите паралелка в 1ва с НЕ вие - Юлиса,Флаш ,Стейси  Mr. Green  Големия ще ги среща на 15ти  с моркови ,отсега ще го инструктирам.  Twisted Evil
Днес девойката пак реши-АЕ. Като преспи довечера ще пиша пак.  Mr. Green Стейси, да не чудя , ако утре реши пак да е АЕ.  Успех на девойката утре. Какви са тези изпълнения в

последния момент не знам. ooooh! И при нашите вървят едни изходни нива с пълна сила - днес по физика и английски, утре мат и география. Моят го е ударил на уволнение вече, та не знам.

Може да им спретнем една среща на децата, от нашия клас ще има няколко за там. Hug

Деска, помня ви аз вас и съм си зписала цял куп въпроси, да мине класирането и ще питам за съвети кое как се прави. bouquet

G.D. и аз съм напълно съгласна с теб. 2 езика като идея е добре, ама колко от децата ги овладяват добре и двата. Wink  Ако пита мен - с английски може би ше му е малко по-лесно. Не вярвам да ме пита, а и не смятам да се меся. За учене след гимназия още съвсем няма идея какво иска. Засега единственият му довод мисля е,че повечето деца от класа са се насочили натам. Дано изберат най-доброто за себе си децата.

# 1 661
Същите са и нашите аргументи, явно няма да е лесна и следващата година, тъкмо си помислих, че ще си отдъхна малко.

# 1 662
Първа гимназия във Варна привлича умни деца...и там се сблъскват с корупция, грубо отношение, незаслужено ниски оценки, лоши дипломи, неподготвени преподаватели в голяма степен...въобще тази гимназия не заслужава учениците си.

# 1 663
    Eдин въпрос от любопитство. В класа на сина ми има близначки, едната се е справила много добре на изпитите, но другата по мат. има слаба оценка./двойка/ дали и в този случай важи привилегията за прием , след като не е изкарала изпита едната девойка newsm78

Не, условието е и по-слабо представилият се близнак да е изкарал успешно двата изпита.

И аз мислех така първоначално, но после в сайта на едно от РИО в страната, не помня кое, видях, че е посочено като изискване неприетият близнак  само да е положил приемния изпит. Проверих в НАРЕДБА № 11 от 28.03.2005 г. за приемане на ученици в държавни и в общински училища и видях, че това изрично е уредено по този начин. Ще копирам директно съответните членове от наредбата, за да стане по-ясно.

Чл. 4. (1) Над утвърдения държавен план-прием може да се приеме:
1. близнак - в паралелката, в която другият близнак е записан; близнаците следва да са положили приемните изпити, ако такива са предвидени;

Чл. 15. (1) (Доп. - ДВ, бр. 73 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.)  Изискванията към учениците при кандидатстване за участие в приема са:
1. (нова - ДВ, бр. 73 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.) да завършват VII клас в годината на кандидатстване;
2. (предишна т. 1 - ДВ, бр. 73 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.) да са получили оценка най-малко 3,00 на всеки от приемните изпити, определени като балообразуващи по профили и специалности от професии;
3. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 73 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.) профилите "Изкуства", "Спорт" или специалности от професии, за които кандидатстват, да не са противопоказани на здравословното им състояние.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г.)  Изискването по ал. 1, т. 2 не се отнася за близнака, приет над държавния прием по чл. 4, ал. 1, т. 1.

# 1 664
Пак да питам, че никой не ме отрази..

Това къде се случва:
7. Получаване на служебна бележка с оценките от приемните изпити 10.06.-14.07.2015 г. вкл.

В училището, където учи детето.

Някой в МОН дали му е направило впечатление, че в Графика на дейностите е допусната техническа грешка в срока за получаване на служебната бележка? Дано някой не се заблуди и да пропусне срока за подаване на заявлението за участие. Кому е нужна бележка на 14.07.2015, когато кампанията ще бъде почти приключена?

Общи условия

Активация на акаунт