Нашите ОРХИДЕИ - тема 15 - страсти, радости и грижи

• 71 856
  • 774
  •   1
Отговори
# 240
  • Вестерос
На долната снимка с цвета, не са ли пъпки? Да иначе ми прецъфтяха 4-те, които бяха, станаха както си писала. А това са снимките, които съм качвала, явно на друг потребител си видяла Simple Smile

# 241
Уточнявам
Първите 3 снимки съм ги виждала.

Последната не. Освен това разбирам че е на друго цвете.

# 242
  • Вестерос
Едно и също е цветето. Снимките са правени в един и същи ден. Тази с цвета не съм я качвала преди това. Други снимки не съм качвала, затова се зачудих като ми каза, че ми умрял цветоноса, като аз снимки не съм му качвала.  Embarassed

под 4-те в горния пост има предвид, че имаше 4 "цветенца". Не знам как им викате на цъфналите пъпки.  Thinking

# 243
Самоцитирам се

На Тифани за цветоноса писах,но от телефона и съм пропуснала името.

# 244
  • Вестерос
Ре ге, мисля, че съм тъпа. Аз друга Тифани в темата , освен мен , не виждам  Shocked Както и да е, дано ми се оправи. Лека вечер   Hug

# 245
Ре ге, мисля, че съм тъпа. Аз друга Тифани в темата , освен мен , не виждам  Shocked Както и да е, дано ми се оправи. Лека вечер   Hug

Аз съм тъпа!!!
става въпрос за този цветонос, който явно не е твоето цвете.
Някой е дал линк към библиотека със снимки а за съм го прикачила към твоето име

стана голяма каша.
На когото е цветоноса да знае че изсъхва! а той явно не е на обсъжданото  цвете ooooh!

Ето го, ето пак снимките

Скрит текст:

А тази ми е от като я донесоха в нас и я преместих на втория ден вътре, че явно й е било топло и почнаха цветовете така да стават, да се свиват и след 5 дена паднаха

Скрит текст:

А сега след като полях с препарата ми изсъхнаха пъпките.

А това като го чета оставам с впечатление че снимите отгоре са на едно цвете а долната снимка на друго !

ooooh!

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 00:47 от _re_ge

# 246
  • Вестерос
Не е моето да, поне накрая се оправихме  Hug

# 247
Махам прикаченото ти име, и търся на кого е библиотеката.

НА твоето цвете съм виждала снимки и някой писа че не е  за поливане с което съм съгласна . Мокриците не се виждат - крият се зад корите, явно не са фотогенични!

пъпки са тези които не са цъфнали. Да падат пъпки е различно от да падат цъфнали цветчета. Те капят от старост а пъпките от стрес, торове и смяна на климатичните условия- течение, студ, слънце.

# 248
  • Вестерос
Мерси много  Hug

# 249
Здравейте!Намерих много красиви цветя и на сносни цени.Само че,нещо с поръчването не ми се получи.Така и никой не ми вдигна.Някой поръчвал ли е от тази група във фейса-борса за цветя

# 250
Ре ге, мисля, че съм тъпа. Аз друга Тифани в темата , освен мен , не виждам  Shocked Както и да е, дано ми се оправи. Лека вечер   Hug

Аз съм тъпа!!!
става въпрос за този цветонос, който явно не е твоето цвете.
Някой е дал линк към библиотека със снимки а за съм го прикачила към твоето име

стана голяма каша.
На когото е цветоноса да знае че изсъхва! а той явно не е на обсъжданото  цвете ooooh!

Ето го, ето пак снимките

Скрит текст:

А тази ми е от като я донесоха в нас и я преместих на втория ден вътре, че явно й е било топло и почнаха цветовете така да стават, да се свиват и след 5 дена паднаха

Скрит текст:

А сега след като полях с препарата ми изсъхнаха пъпките.

А това като го чета оставам с впечатление че снимите отгоре са на едно цвете а долната снимка на друго !

ooooh!

Здравейте, снимката е на моето цвете, на което цветоноса изсъхва. Просто когато качих снимката не можах да я обърна.

# 251
Здравейте!Намерих много красиви цветя и на сносни цени.Само че,нещо с поръчването не ми се получи.Така и никой не ми вдигна.Някой поръчвал ли е от тази група във фейса-борса за цветя
Да, поръчвах и съм доволна.   bouquet

# 252
И аз ги заглеждам, имат много изгодни оферти. А каква е цената на доставката, някой запознат ли е?

# 253
И аз ги заглеждам, имат много изгодни оферти. А каква е цената на доставката, някой запознат ли е?
Доставката е с Еконт - техните тарифи вижте, зависи от разстоянието и теглото на пратката.   bouquet

# 254
Здравейте, момичета. Видях много красиви нови попълнения, слабост са ми едноцветните бели или много тъмни орхита.
Влизам с въпрос към Ре-ге,
първата ми орхидея дойде средата на ноември цъфнала,държа цвят до края на февруари, а в началото на май изкара разклонения и на двата цветоноса.
Преди три дни видях, че започват да жълтеят двата най- нови листа, а вчера останаха в ръката ми като срязани паднаха, сега е с един лист. Изненадата ми е, че вътре в розетката се виждат две листенца като люспички залепени още, значи не гние розетката. Надявам се, че е състояние и аз имам да се уча още за режима им. На северен прозорец е, без пряка светлина, но последните три седмици при нас е винаги над 35С навън, около 25-28 у дома.
ето
Това са цветоносите
Как да и помогна?

Общи условия

Активация на акаунт