Индивидуални курсове по грим (Пловдив)? /за лична употреба/

• 2 162
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте, хубавици!  bouquet
Искам да попитам имате ли информация дали се провеждат курсове за грим, но не с цел получаване на квалификация гримьор и сертификат, а просто за лична употреба? Тоест да ме научат да се гримирам професионално. Laughing
Ходя на гримьор често и..разбира се излизам от салона нов човек. Поне 5 нива по-хубава. Heart Eyes Laughing
Бих искала да мога да се разкрасявам и вкъщи по този начин, без да съм зависима от предварително записване на часове при гримьор, плащането на солидни суми всеки път и т.н.
Та някой да ми помогне с информация? Има ли такива курсове? Да ми препоръчате конкретни?
Става въпрос за Пловдив.
Поздрави! Peace

# 1
клипове в ютуб - в удобно за вас време и абсолютно безплатно

# 2
Пробвах с клиповете. Не става.  Peace Резултатът беше достоен за Хелуин. Blush
Научила съм се да се гримирам по един начин от години, получава ми се добре, но не умея нищо друго и различно, явно просто не ми идва отвътре. Котешко око например гледах как се прави 20 пъти в ютюб и накрая като пробвах - беше като грим за екшън филм, за най-пребития персонаж. ooooh!
Та си ми трябва някой бавно и търпеливо, и многократно, да ми показва на живо и да ми обяснява. Като на идиот. Laughing

# 3
Защо просто не попиташ гримьорите, при които ходиш и си доволна?

# 4
Предполагам защото, когато я научат да прави това, което могат те, услугите им няма да й бъдат нужни и това няма да бъде в техен интерес.

# 5
То по тази логика дай изобщо да не се провеждат курсове от най-добрите професионалисти, да не им вземе хляба някой...
Laughing

# 6
Не е така. Едно е фризьорката ти да те учи как да се подстригваш, гримьорката - как да се гримираш, съвсем друго да посетиш курс, който си плащаш и те учат. В този случай хората те учат, това им е работата, плащаш си да те учат, както си плащаш да те подстригват и гримират.

# 7
Да, в интерес на истината изпитвам някакво неудобство да попитам гримьорката си дали би се съгласила да ме учи да се гримирам, макар и срещу заплащане. Разбира се, не го изключвам като вариант - ако няма такива организирани курсове например, вероятно ще се обърна към нея.
С фризьорката ми се получи малко сконфузно преди - след дълги години посещения при нея всяка седмица взех, че се научих сама да си правя косата - то бива от толкова гледане да не се научиш. Laughing Купих си необходимите преси и маши, и съответно посещенията ми при нея намаляха - сега ходя само за подстригване. Е, никак не й беше приятно. Grinning

# 8
С гледане се научих да си праря ноктите сама/Ув гел/ и да правя грим/ бз курс двете/, с четене и гледане в нета  Peace

# 9
Да, в интерес на истината изпитвам някакво неудобство да попитам гримьорката си дали би се съгласила да ме учи да се гримирам, макар и срещу заплащане. Разбира се, не го изключвам като вариант - ако няма такива организирани курсове например, вероятно ще се обърна към нея.
С фризьорката ми се получи малко сконфузно преди - след дълги години посещения при нея всяка седмица взех, че се научих сама да си правя косата - то бива от толкова гледане да не се научиш. Laughing Купих си необходимите преси и маши, и съответно посещенията ми при нея намаляха - сега ходя само за подстригване. Е, никак не й беше приятно. Grinning

Разбира се, първо, че не вярвам някой да се съгласи да те учи, дори срещи заплащане, защото ще платиш веднъж, а ако не знаеш как, ще плащаш всеки път.
Курсовете, които търсиш със сигурност ги има, те може би са на професионално ниво, но ти можеш да си ги прилагаш вкъщи, а ако имаш сертификат, в бъдеще ако се наложи, можеш да го използваш.

# 10
А какви са гримовете, които използваш вкъщи? Има значение освен техника и сръчност и марката. Аз много рядко използвам сенки, но се бях надъхала да си взема голяма палитра около 100 цвята, ама за 50лв. Еми познай...пълна боза, едни бледи цветове едвам се виждат на клепача, че купувах и основа за сенки, викам си може това да е проблема, после 3,4 различни марки четки за сенки и най - накрая спрях да упорствам и си признах, че сенките са боклук.

# 11
Имам от китайските палиТри със сенки, само искат база. За такава съм ползвала ФДТ
Скрит текст:
Скрит текст:

# 12
Ако това си ти, гримираш се много хубаво!

# 13
Приятелка  и моите очи, гримирано от мен. Снимките са от преди 4-5г, когато си слагах сенки, сега предпочитам много по-естествен грим.
Благодаря   bouquet

# 14
Разбира се, в никакъв случай не е ежедневен грим, но за вечерта е много хубав.

Моля   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт