Обиждане в училище.

• 3 988
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, аз съм момче на 15 години. Кандидатствах в хубаво училище и ме приеха, но попаднах в клас, в който критикуват, че съм дебел(не си представяйте все едно пълните дядовци, а просто имам корем) и че имам пъпки по носа(стафилококи), които ми излязоха тази година. Капак на всичко, започнаха да ме обиждат, че съм гей, пед*л именно заради походката, мимиките, гласът ми и лицето ми. Всичко това влияе върху моята психика. Да не говорим за момичета... Там е тема табу, само като се видя в огледалото виждам колко съм грозен и ми се реве... И не няма как да се преместя в друго училище НИТО да не им обръщам внимание, защото както класа ми и останалите 2 паралелки идват в нашата стая и ги чувам какъв е тоя гей. Лично аз се определям като необщителен и като цяло се имам с макс 4-ма човека в класа от 27. И да спортувам нещо за някакъв период, но после омръзва и спирам, след това пробвам нещо друго и така... Може би ми обръщат внимание само като ми искат домашно, но като откажа да им го дам- ти си еб*ти п*тката. Не съм казвал на родителите ми, защото ме е срам от всичко това. Някакви идеи как да превъзмогна този психически тормоз.

П.С. Друго, по което ме определят е моята чувствителност, която именно я сриват всеки божи ден.

# 1
само като се видя в огледалото виждам колко съм грозен и ми се реве...
Няма как околните да те приемат по друг начин след като ти се приемаш по този. Промени това, което не харесваш в себе си. Казваш, че имаш пъпки - има доста козметика на пазара, която може да подобри състоянието ти. Аз купувам на синът ми ( 16 год. ) козметиката и не го намирам нито за срамно нито за тъпо. Няма защо да се срамуваш от родителите си, сподели с тях проблемите си и търсете решение. Имаш корем, бягай и не казвай - ми спорта ми омръва - защото с магическа пръчица няма да се оправят нещата. Не е задължително целият клас да те харесва, ти едва ли би харесал всичките 27 различи характера. Гледай си уроците, учи езици, намери си хоби и няма да ти е толкова черно. Сигурно като ме четеш си мислиш - поредния досаден фосил, който дрънка глупости без смисъл, но ... както казах по горе ако ти сам не направиш промяната няма кой да я направи заради теб.

# 2
Виж това, което ти се случва си го мислят много момчета и момичета.

Много е важно в този живот да казваш МАЙТА ТИ /наум и наглас/ когато не те одобряват.  Stop

1. Погрижи се да се харесваш физически - отиди във фитнес още утре. Намери инструктор за тренировки и определяне на хранителен режим. До края на лятото ще изглеждаш страхотно. Направи това сега за себе си и ще знаеш, че можеш всичко в този живот. Отиди на фризьор и пробвай нова прическа. Гледай как се обличат другите момчета със сходна на твоята физика. Направи така, че ТИ да се харесваш и пет пари не давай дали другите те харесват.
https://www.facebook.com/Fitbg.net?fref=ts - за мотивация Simple Smile

Запиши се на бойно изкуство. ОБЕЗАТЕЛНО. Независимо дали ще ступаш някого момчетата някак спират да ти викат гей и каквото им хрумне като знаят, че тренираш. Препоръчвам ти айкидо.

Плувай много! Научи се да плуваш добре и плувай винаги когато можеш. След 2-3 месеца ще разбереш защо съм ти го препоръчала  Peace

Поддържай идеална хигиена - къпи се сутрин и вечер, винаги трябва да миришеш хубаво. За момичетата това е много важно.

2. Потърси книги, които казват как да повишиш самочувствието си. Ето тук например има такива книги - http://www.spiralata.net/. Започни една, втора, трета. Пробвай това онова и виж как ще се промени живота ти. Наблюдавай се. Обичай се - та ти си съвършен и прекрасен. Другите просто не го виждат. Емоционалните мъже са рядкост, грижи се за своята емоционалност. Отнема време да изградиш самочувствие. Затова сега просто демонстрирай такова. Всеки ден си повтаряй че си страхотен, забавен, интересен, умен, хубав! Отначало се чувстваш тъпичко, но после наистина тези думи влизат в душата ти.

3. Започни да пресяваш хората. Вглеждай се и преценявай кои хора наистина си струват и слушай тяхното мнение, а не на гъзетата от училище. Обръщай на момичетата внимание като голям мъж - говори с тях, питай ги за тяхното мнение, прави леки комплименти и се дръж достойно.

С теб не се случва нищо през които много от нас не са преминали. Понякога е болезнено порастването!  Peace

# 3
само като се видя в огледалото виждам колко съм грозен и ми се реве...
Няма как околните да те приемат по друг начин след като ти се приемаш по този. Промени това, което не харесваш в себе си. Казваш, че имаш пъпки - има доста козметика на пазара, която може да подобри състоянието ти. Аз купувам на синът ми ( 16 год. ) козметиката и не го намирам нито за срамно нито за тъпо. Няма защо да се срамуваш от родителите си, сподели с тях проблемите си и търсете решение. Имаш корем, бягай и не казвай - ми спорта ми омръва - защото с магическа пръчица няма да се оправят нещата. Не е задължително целият клас да те харесва, ти едва ли би харесал всичките 27 различи характера. Гледай си уроците, учи езици, намери си хоби и няма да ти е толкова черно. Сигурно като ме четеш си мислиш - поредния досаден фосил, който дрънка глупости без смисъл, но ... както казах по горе ако ти сам не направиш промяната няма кой да я направи заради теб.

Както казах те са стафилококи и няма премахване за момента и сигурно ще ми правят операция или нещо такова. Но тъпото, е че някои момичета са ми казвали, че съм много грозен(като лице), което още повече ми смъква самочувствието и както се вика направо ме удари в Имоциите... Иначе в момента се опитвам да си подобря състоянието.

# 4
За стрептококите операция?  Shocked Нещо май се поувлече.

Купи си Цитросепт. Слайаг в капачката 10 капки вода и 10 капки цитросепт и си слагай намокрено тампонче върху пъпките.

САМО НЕ ТЪРСИ СЪЖАЛЕНИЕ ТУК! Няма нищо по грозно от мъж търсещ съжаление.  Peace
И грозен да си какво? Не се ли оглеждаш - 80% от мъжете са грозни. Никой не очаква от тях да са хубави и не им е това предимството да са успешни.

Странното е, че никой не нарича грозниците гейове .... newsm78

Намери снимка на човек, който прилича на теб и пусни тук линк.

# 5
Стафилококи с операция - е не, съвсем пресоли манджата.
А това, че някой момичета ти казват че си грозен и ти се впечатляваш е доста лигаво, извинявай. Ти всички девойки ли ги намираш за красиви?

# 6
Майка ми реагира по същия начин след като чу за операцията... Явно ще чакам истинската си лична лекарка, защото именно тази заместничка ми каза това... Жалко.

# 7
Дерматолозите /кожните лекари/ се занимават с проблеми с кожата. Посети модерен салон с техника и там съм 100% убедена ще намериш не едно решение, с което да се почувстваш по-красив.

Противно на очакванията мъжете често ходят на кожни процедури за по-хубава кожа и премахване на малки недостатъци /говоря не да ти изправят носа, а да махнат пъпки, кожни образувания, бенки и т.н/

# 8
Мъжете отдаван са по суетни от жените. Аз тичам из парка с вързана на опашка коса и цвички, а пубера ми започва да се гласи поне час преди да излезе  Laughing. Миналата година се епилира, с моята благословия естествено. Сега очаквам да поиска да му оскубя веждите. За татуси, пробити уши и коси в папагалски краси съм категорична и непреклонна, но като е решил че иска разни разкрасителни процедури - ок. съгласувано с мама, няма проблеми. За това ти казвам - сподели с майка си, тя е човекът който ще ти даде най-правилни насоки и може би ще те заведе на нужното място.

# 9
Здравей!
Темата ми е малко или много позната и мисля, че имам какво да ти кажа. Приеми го като съвет от човек, който е на твоята възраст(на 16 години съм).
Първо - не познавам човек, на който оплакването да е помогнало. Събери се в ръце, помисли хубаво каква промяна искаш да видиш в себе и си напиши нещо като план как искаш да го постигнеш(доста помага). Започни да следваш този си план, можеш дори и резултатите си да записваш някъде(свалил си 1 - 2 - 3 килограма за определен период, днес си получил комплимент и т.н. - и това мотивира доста). Не се влияй толкова много от чуждото мнение, помни, че ти си имаш свое и то е най - важното. Какво мислиш ти за самия себе си е най - важно, научи се да се харесваш, да имаш самочувствие, което както се казва "да има покритие"(затова си помисли кои са твоите добри качества и се възползвай от тях). Казвам това за самочувствието понеже, не се ли научиш ти сам да се харесваш и най - хубавото тяло и лице да имаш - смисъл няма. Ако някой в училище ме обиди с нещо НЕ бих се засегнала. Определям училището като среда, която е изкуствено създадена понеже ако не беше то, аз едва ли бих срещнала някои от тези хора, с които общувам или се разминавам, просто защото нямаме много допирни точки и в извънучилищна среда едва ли нещата биха се получили(не казвам, обаче, че не можеш да срещнеш и истински приятели там).
Доста стана объркан поста(чак аз самата се обърках Grinning ), но главното, което исках да кажа е: Не се оплаквай, а действай. Животът не е само училище и това какво казват няколко човека не е определящо за това какъв си(Това, че ти казват г*й, не те прави такъв, нали?!?). Намери нещо извън училище, което те радва и те прави щастлив. Ако трябва пробвай много неща докато не откриеш какво ти харесва и в какво си добър. Развивай се. Физически и емоционално.
Не знам дали ще ти помогне, но доста често казвам на себе си "Няма "Не мога", има "Не искам"", така че...

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 02:37 от Smnivanova

# 10
Стафилококите са бактерии и не се лекуват оперативно. Но ако пъпките са по-скоро кисти може да се наложи "цепене". Вече май се практикува такова и с лазер, когато е на лицето.

Съветите за фитнес, личен треньор и подобни не се знае дали са осъществими, защото за всичко това се искат пари, а на 15 детето едва ли има лични доходи.

На мен за ниското самочувствие ми помогна единствено запознанството ми с една приятелка, която ми показа, че всеки може да изглежда красив и готин. Важното е само да умееш да общуваш с хората. Никой няма да те изяде.  Peace

# 11
  • София
Говори с родителите си - срамни теми няма! Те а хората, които ще те защитят.  Нека те обсъдят ситуацията с класния.

Не се оставяй да те мачкат, поддържай отлична лична хигиена, обличай се спретнато. Всичко ще мине някой ден, да не ти пука! Учи се добре, избягвай сладко и тестено, така и пъпките ще намалеят.

Развий чувство за хумор и приемай сегашната ситуация с насмешка, не се връзвай на разни тъпаци - точно такива са щом се държат така с теб.  Simple Smile

Успех!

# 12

Развий чувство за хумор и приемай сегашната ситуация с насмешка, не се връзвай на разни тъпаци - точно такива са щом се държат така с теб.  Simple Smile

Точно това ще помогне много наистина.  Peace Както и да си изградиш навици да общуваш свободно със всякакви хора. Бъди сигурен, че никой не се чувства ултра красив, дори и да се опитва да го демонстрира. С времето ще разбереш, че с нищо не се различаваш от другите си съученици и още повече, че с нищо не си по-долу от тях.

# 13

Ъъъъ то чувството за хумор или го има или го няма си мисля. Как се развива?  newsm78

# 14

Ъъъъ то чувството за хумор или го има или го няма си мисля. Как се развива?  newsm78
Като свикнеш да общуваш с хората без да си мислиш, че те са нещо повече от теб, понеже нямат стафилококи по носа.

Общи условия

Активация на акаунт