Страх от всичко

• 479
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте мами.Дъщеря ми е на 19м.  и се страхува от почти всичко .. (прахпсмукачка,робот,пасатор,силна музика,дори от някои животни като се доближат до нея.Да не говоря някой непознат да се доближи .. Имали ли сте подобен проблем и как им помагате ,за да свикнат или всичко минава с времето?

# 1
Да голямата(вече кака)е  по-страхливо дете... като мен за жалост.
Помня като малка сиг нямаше две г.я беше страх от прахосмукачка,сешоар,босия ми крак-стъпало като махна чорапа...като ме види с пусната коса също....
Еми такава си е ...по-страхлива,нежна,чувствителна.🤍
Естествено вече е на 5+и не я е страх от тези неща.
С времето се израства нищо специално не съм правила може би да играе с прахосмукачка под някаква форма ....

Докато бебето е фурия и в тъмното пълзи ....няма страх от нищо даже е любопитна пипа,рови съответните неща

# 2
Благодаря Ви много.Успокои ме ,това че след време свикват.

Да голямата(вече кака)е  по-страхливо дете... като мен за жалост.
Помня като малка сиг нямаше две г.я беше страх от прахосмукачка,сешоар,босия ми крак-стъпало като махна чорапа...като ме види с пусната коса също....
Еми такава си е ...по-страхлива,нежна,чувствителна.🤍
Естествено вече е на 5+и не я е страх от тези неща.
С времето се израства нищо специално не съм правила може би да играе с прахосмукачка под някаква форма ....

Докато бебето е фурия и в тъмното пълзи ....няма страх от нищо даже е любопитна пипа,рови съответните неща

# 3
Някъде из нечий семинар, бях чула, че към 18-19 месец, се появяват страхове, включително този и от тъмното, но това е нормален етап от развитието на мозъка.
Ще мине, подкрепяйте детето, бъдете до него в тези моменти, не го насилвайте да “преодолява страха като се изправя срещу него”, за да не задълбочите проблема.

Ако този проблем е от много време насам, хубаво е да се консултирате със специалист, разбира се, само ако Вие имате опасения за нещо.
Естествено има и по-чувствителни деца.
Децата са различни, но всички имат нужда от любов и подкрепа.

# 4
  • Поморие
Здравейте мами.Дъщеря ми е на 19м.  и се страхува от почти всичко .. (прахпсмукачка,робот,пасатор,силна музика,дори от някои животни като се доближат до нея.Да не говоря някой непознат да се доближи .. Имали ли сте подобен проблем и как им помагате ,за да свикнат или всичко минава с времето?
Моята (11м.) се страхува от хора, които вижда за пръв път или рядко. Примерно мои приятелки или роднини.  Усмихват й се, поздравяват я, а тя прави муцунка за плач и извива глас до небето. В последствие свиква, като прекарва повече време с тях.  Страховете се преодолявят с практика.

Общи условия

Активация на акаунт