Доколко имаме право да се караме на чуждо дете?

• 16 338
  • 223
  •   1
Отговори
# 90
Юнак без рани не ходи!
С инциденти растат децата. Няма как.  bouquet

# 91
  • София
Юнак без рани не ходи!
С инциденти растат децата. Няма как.  bouquet

Едно е да паднеш от колелото, защото сам не си преценил нещо си, друго е неочаквано да те прегазят. Naughty

# 92
  • София
Аз правя заележки на други деца, в ситуации, когато тормозят моите, а родителите на въпросното дете блеят на някъде и изобщо не забелязват, какво се случва, но за караница, не си позволявам. Конкретно за случая не може да се очаква от 5г. дете да пази и гледа всички дребосъци наоколо, дали на люлките или на колело. Моите са на 5 и на 2г. Голямата уж по-разумна, но си е дете, по малката ходя нон стоп защото тормози другите деца и не се пази още от люлките. Голямата ми също в тази възраст доста тормозеше децата и съм ходила по нея, сега е по тиха и от мравка, даже съм молила  и други родители да и правят забележка. С две думи не можеш да седиш на пейката, когато детето ти е на 1-2 години и да очакваш 4-5-6 годишните да се съобразяват и пазят.

# 93
Един път те газят, друг път ти газиш - както дойде.
 Няма начин. Така от дете се става голям човек.
 Laughing
Един път те скубят, следващият се случва ти да скубеш.. и така до безкрай. После като станеш възрастен един път теб те псуват, после ти псуваш и така.

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 22:34 от Анонимен

# 94
  • София
Един път те газят, друг път ти газиш - както дойде.
 Няма начин. Така от дете се става голям човек.
 Laughing
Един път те скубят, следващият ти скубеш.. и така до безкрай. После като станеш възрастен един път теб те псуват, после ти псуваш и така.

ooooh!

Интересно, ако прегазят твоето дете, дали пак така ще говориш?
Много е лесно да се пишат подобни глупости, ако не си видял как главата на детето ти се удря в асфалта и започва да кърви. Или пък не е в съзнание.

Дано не ти се случва, но ако се случи, дали ще кажеш "Един път те газят, друг път ти газиш - както дойде."

Потресена съм.

# 95
Чакай да се разберем - темата не е за главата в асфалта и цялата в кръв.
 Heart Eyes

Но ако се случи с моето дете, ще тичам да го спасявам, и сигурно няма да имам време да се  разправям с хората.

# 96
  • София
Чакай да се разберем - темата не е за главата в асфалта и цялата в кръв.
 Heart Eyes

Но ако се случи с моето дете, ще тичам да го спасявам, и сигурно няма да имам време да се  разправям с хората.
Темата е дали имаме право да се караме на чужди деца за лошото им поведение.
Да, не само че имаме право, но имаме и такова задължение, ако лошото поведение застрашава някого.

Когато моето куче бе прегазено от подивяло дете, моята работа също бе да спасявам кучето, да се уверя, че е живо и да отпраша с 200 към ветеринарните лекари.
Първата реакция на сина ми обаче към подивялото дете беше точно да му се развика. Аз го спрях, сега съжалявам за това. Детето с колелото щеше да се замисли сериозно, ако по-голямо момче с ръст почти 190 см го разтърси и му се развика.

# 97
Съгласна съм със Змия, с едно малко уточнение - много е относително чие поведение за кого при какви обстоятелства е застрашаващо.

Ако моето дете умишлено или без да иска  стане причина да се стигне до описаната по горе ситуация от Змия за главата в асфалта и кръв, ще се извиня и веднага ще предложа помощ и съдействие на пострадалото дете и родители.Няма да бягам от отговорност и да давам такъв пример на детето си.

bouquet

Но съм ставала свидетел мамичка държейки в скута си едногодишното си дете  да псува цветущо.  #Crazy

# 98
  • София
Всичките проблеми идват от липсата на възпитание. Ако родителите имат нужния капацитет, ще се погрижат малките деца, децата с колела, децата с кучета и т.н. да обитават различни части на парковете.

# 99
Свят шарен.
Не е възможно такова разделение в живия живот, обаче.
Единствено в детската градинка ги делят децата по признак възраст. Колкото повече израстваш толкова нещата се смесват, докато придобият цвета на манджа с грозде.

# 100
Едно е да паднеш от колелото, защото сам не си преценил нещо си, друго е неочаквано да те прегазят. Naughty

А ако паднеш от колелото, защото малко дете в последния момент си смени траекторията с буталката кой е виновен? Не карам колело, но докато тичам редовно ми се случва. Освен да хвана следващия път да се накарам на някое дете, че не е само в парка и да се съобразява. Алеите в парка са за всички - от бебета до баби през бегачи и колоездачи. По същата логика със съобразяването, има заградени площадки в повечето паркове. Да седят там едно/две-годишните, какво търсят по алеите, където се карат колелета.

# 101
Е ,то стана ,че всеки новодошъл на площадката родител  трябва да се скара на присъстващите деца ,защото после вече е късно и белата станала.
Има разлика между развилняло се дете и случаен инцидент.
Един път моет се подхлъзна на гнила круша и падна.След 5м. нова гнила круша.Грабва я от земята и казва Чакай да я хвърля на далеко да не се подхлъзне друг.Докато кажа Не беше 5 крачки напред и метна крушата и счупи едно прозорче от остъкление на 1 етаж.Платих прозорчето.
Но преди да го счупи не е мятъл круши или камъни и да се е предвиждало ,че ще счупи нещо.
Тези дето вилнеят и хвърлят по рядко уцелват,защото останалите се пазят.

# 102
Всичките проблеми идват от липсата на възпитание. Ако родителите имат нужния капацитет, ще се погрижат малките деца, децата с колела, децата с кучета и т.н. да обитават различни части на парковете.
е , какво възпитание ???  на мен ми е удобно наведнъж да свърша всичко - детето на площадката , колелото до него - кеф му пясъчник , кеф му колело. там някъде и Шаро се метлее. а аз кротко си седя на пейката, чопля си семките , с едното око съм към детето , а с другото - към майките. ела и ми наруши спокойствието де  hahaha

# 103
  • София
е , какво възпитание ???  на мен ми е удобно наведнъж да свърша всичко - детето на площадката , колелото до него - кеф му пясъчник , кеф му колело. там някъде и Шаро се метлее. а аз кротко си седя на пейката, чопля си семките , с едното око съм към детето , а с другото - към майките. ела и ми наруши спокойствието де  hahaha

Пропусна бирата Mr. Green

# 104
В нашия парк по алеите дечицата се състезават с колелетата. Ставала съм свидетел и как са падали, и как профучават, и как са се наговаряли да прегазят на едно бездомно куче опашката, щото се беше излегнало насредата на алеята. В предназначената за малки деца до 3 години площадка, която е оградена, не ходя, защото там се събират майки, които оставят децата да си подмятат чипсове и солети, а на мен това не ми допада особено засега. Но е вярно, че майките си сядат на пейка в другия край на парка, а децата им щъкат навсякъде с колелетата. Ситуацията, в която две деца паднаха едно до друго с колелетата, беше нужно непознати да спрат да видят момченцето и минаха пет минути, докато майка му се домъкне тичайки от някой си край на парка, за да види какво му е на детето й. Трябва големите деца да се учат на отговорност, докато карат. А малките майките им да си ги гледат. Ставала съм и свидетел как 6-7 годишно дете постоянно хвърляше топка към количките с бебета, където стоеше и майка му, и майката, явно някаква бясна агресивна женица, му се развика - ела ми ти тука, а то избяга и накрая тя го догони пред всичките му приятели на поляната и го нашамари да не правело така. Ми това пък не го приемам. Ама всеки си знае де.

Общи условия

Активация на акаунт