Доколко имаме право да се караме на чуждо дете?

• 16 354
  • 223
  •   1
Отговори
# 105
Само да вметна, че често вгледани в чуждите деца, забравяме да погледнем какви ги вършат родните.
Вярно, станала съм много толерантна към децата.

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 21:24 от Касита

# 106
  • София
Само да вметна, че често вгледани в чуждите деца, забравяме да погледнем какви ги вършат чуждите.
Вярно, станала съм много толерантна към децата.

не поглеждаме нашите или чуждите  newsm78 newsm78 newsm78

# 107
Родните, де. Стана ясно какво искам да кажа.
Често го наблюдавам това явление.

# 108
И аз се карам. Карам се на люлеещите се силно, когато пред люлките щъкат бебета.
За Бога! Коя майка с поне една капка мозък пуска бебето си да щъка пред люлки?! ooooh!

# 109
И аз се карам. Карам се на люлеещите се силно, когато пред люлките щъкат бебета.
За Бога! Коя майка с поне една капка мозък пуска бебето си да щъка пред люлки?! ooooh!

Не е нужен мозък, а бързи крачетааа!  Laughing
Току си се научил да крачиш и вече можеш да тичаш. Бързаш да се отскубнеш от ужасната опека и да опознаеш света. Wink

# 110
Моето момиче е на година и два месеца. Когато няма деца или всички са дребосъци като нея, си позволявам да и оставям пространство и да си играе. Но има ли по-големи деца, такива с колела и колички, съм винаги до нея. Не мога да очаквам 4-5 годишно дете да внимава да не смачка моето, а аз да си блея някъде си. Ако се случи нещо съм виновна аз, че съм оставила детето без надзор. На чужди деца не правя забележки, ако родителите им са неадекватни, просто се преместваме малко.

# 111
неписаното правило е родителите с по-малки деца да стоят с тях-на метър,два от тях.Не можем да очакваме по-големите да ги пазят.Минават с тротинетки,с колела-тичат.Това е нормално,обаче не е нормално дете на годинка примерно само и да очакваш да го пазят.

# 112
Също е нормално да има някаква толерантност, нали. Редно е да учим децата си още от съвсем малки да се съобразяват с това че парка е обществен и всички имат право да са там. И докато като е по малко майката трябва да е там за да го пази, така като по голямо е редно да заобиколи малкото, а не да мине отгоре му щото му е на пътя.

# 113
Също е нормално да има някаква толерантност, нали. Редно е да учим децата си още от съвсем малки да се съобразяват с това че парка е обществен и всички имат право да са там. И докато като е по малко майката трябва да е там за да го пази, така като по голямо е редно да заобиколи малкото, а не да мине отгоре му щото му е на пътя.
Разбира се, че е така. Но дете, което ще мине през друго, само защото е на пътя му е по-скоро изключение. На 4-5-6 години блъскат другите най-вече защото трудно овладяват скоростта или се заблейват.

# 114
И пак опираме до възпитанието и научаването как е редно да се държим в парка. Както едно по големичко в чието семейство има бебе има норми и е научено какво, как, защо, така и в парка. Не е толкова сложно.

# 115
Дете на 5 години е доста голямо, за да се е научило вече да пази по-малките...
Тя и майката на едногодишното е достатъчно голяма, за да си пази детето, а не да очаква, че някой друг ще го прави вместо нея.
Тя майката на едногодишното ще запее друга песен, когато нейното стане на 5 и пак по-правоимащо от него няма да има.
А майчунгелите са рядко изтрещели създания. Те не отказват на ненагледните наследници нищо. На една площадка ако има люлки за бебета - стабилни и с облегалки, то непременно едва ходещите ще бъдат качени за люшкане на тези за големите. Ако има пързалка за ползване за деца до 3 годинки, то майката ще пружи снага, за да опази светлината на зениците си от големите гаменчета, които бягат по стъпалата и са си измислили някаква игра на възможно най-голямата пързалка. Междувременно ще е нагазила крачетата на всички дечица, чакащи си реда за качване, защото тя е погълната от мисията на живота си да опази това, на което нищо не се отказва. И големите ще бъдат нахокани, че трябва да са ужасно внимателни, защото миличкото може да се изплаши, пък мама не може да влезе в тунелчето, за да извади скъпоценното.
Ако всяка жаба си знае гьола, проблем с правилата няма да има.   

# 116
  • Sofia, Bulgaria
Едно е да направиш забалежка на друго дете, а съвсем друго е да му крещиш заплашително надвесен над него и да го докарваш до рев. Инциденти стават и то обикновено за секунди. Могат да се случат дори когато си плътно до детето (случвало ми се е). При ситуацията на авторката - вероятно майката на бебето много се е уплашила като е видяо да връхлитат върху него с колело и затова е реагирала толкова бурно. Ако съм на нейно място обаче, като видя, че бебето ми е добре, а колоездача се извиня и е загрижен за бебето, със сигурност няма да продължавам да крещя и да разплаквам детето.
Според мен ситуация при която дете неволно блъска друго с колело е несравнима с това да размахва пръчка или да хвърля камъни. Тогава съм склонна да направя и по-остра забележка ако родителят не предприема мерки.

# 117
  • София
Ицзвинявам, се, че ще върна вниманието на конкретния случай, но тези камиончета, за които стана въпрос, не са ли едни, които се задвижват с крачета от двете страни? Никаква причина не виждам майката да е залепена до камиончето. Спокойно може да стои и на пейката на 3 метра от детето и пак да го наблюдава, независимо дали хлапето е на 1 г, 2 г. 3 г... А за да е камиончето с изскочили чаркове, значи ударът е бил сериозен, или поне аз като майка на виновното (за сблъсъка) дете, бих си помислила така. Значи има право някой да се скара на детето ми. Принципно.

Истерясали напъни обаче не мога да приема. Не е ясно в същото време дали и аз не бих се чувствала солидарно виновна с дъщеря си и не бих се скарала на детето си, или вината ми би приела друга форма на отбрана. В подобни ситуации човек реагира първосигнално и, вярвам, според възпитанието си.

При процеса на детеотглеждането на човек му се дават доста поводи да се кара на детето си пред невинна страна - винаги има начин да покажеш на отсрещния, дори с карането на собственото си дете, че поемаш случая в свои ръце.

# 118
Зададох конкретен въпрос,получих анализ на нас двете какви сме.
То си върви като бонус към всяка една тема. И конкретни отговори имаше обаче   bouquet

# 119
Колко може да е сериозен ударът с колело с помощни колела? Освен ако не се е спускало детето по наклон, тези колелета спират почти на място, като спрат да се въртят педалите.

Общи условия

Активация на акаунт