Доколко имаме право да се караме на чуждо дете?

• 16 294
  • 223
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Елементарно- по начина ти на реакция. Твоето е връхлетяло 5 пъти по- малко дете и не просто го е закачило. Ако беше на място, нямаше да се жалваш, че са се скарали на скъпоценната ти, щеше сама да го направиш. Защо да не се скара чуждата майка? Засегнато е нейното дете. Назад някой много добре отбеляаза, че оправдания от типа "малки са, не разбират, детски работи" са плиткоумни. Ако твоето го блъснат по детски от катерушка, падне на главата си и умре, дали ще си на същото мнение. Днес е блъснало с колело, утре ще е нещо по-сериозно.
От твоите 2 поста съдя ,че си кон с капаци,силно изнервен от събитията около теб и само ти си права, и можеш спокойно да си съдник.
Казах,че въпроса ми е риторичен....

# 166
Изобщо не са големи 5 годишните и е разбираемо че не носят наказателна отговорност, такава носят родителите. Поставям се на мястото на авторката и със сигурност ще ми докривее така както и е докривяло на нея - но не бих реагирала - ми деца са, защото дразни, омаловажава вината на детето си ( или своята собствена ) и обостря тази на другата жена. Както казах по назад, ако ролите бяха разменени темата щеше да звучи по друг начин. 
Скоро моето 3.6 годишно щеше да връхлети върху едно бебе в парка и само това че бях плътно до нея ( въпреки помощните колела ) предотврати инцидента. Сама я пускам само в една затворена улица, когато кара сред хора ( независимо на каква възраст са ) съм до нея. Няма и доверие, въпреки че се справя добре, че може да пази и себе си и околните.

# 167
  • София
Не твърдя,че съм казала правилните думи,за мен си беше стрес да видя детето си в състоянието,което беше изпаднала от уплаха.
Не искам да се защитавам и обяснявам на хора,които си направиха от раз заключенията за мен и детето ми.
Детето ми е било умишлено наранявано от други деца,без реакция на родител и за някой даже не съм разбирала там ли са. Правила съм забележки,но не така, че да разрева детето.
Всичко зависи от родителите,еднократни стресови кавги от чужди хора,не вярвам да изкоренят нередностите допускани от основните възпитаващи.

# 168
Така е, няма да запълнят пропуските на възпитаващите, но дано от тази кофти ситуация сте си направили изводите и двете с другата жена. Ти, да следиш изкъсо детето си къде кара и да го водиш на места където вероятността да се повтори същото е сведена до минимум, тя - да седи плътно до бебето си защото следващия инцидент може да е по-сериозен.
Всички допускаме грешки, добре е обаче да се учим от тях и да не търсим гредата в чуждото око. Имате вина и двете, според мен. Приеми критиката като градивна, и твоето дете е било малко или пък недай си Боже ти се случи занапред някой да връхлети върху бебето ти.

# 169
  • гр. Варна
Скрит текст:
Подразни ме факта да държи тон на детето ми до степен да я разплаче и разстрои ( не е ужасно чувствително дете и не плаче за щяло и нещяло, за първи път я видях така разстроена).
Който не може да си възпита децата, ще търпи чуждите възпитателни методи.
Скрит текст:
Още от реакции в ранна възраст тип "маменце, не така дее хехе" се раждат отрепките с чувство за безнаказаност и когато е не на 5, а на 25 вече ще има голямо значение.
Това е много грубо  Naughty

Факта, че детето и се е извинило за мен означава, че знае, че е направило нещо лошо. Случват се инциденти, дори и на възрастните (автомобилна катастрофа на пример)
Преди  3 дена моя син (1,9г) се качваше по една пързалка (аз съм зад него, на една ръка разстояние в случай, че залитне) и едно момиченце (на около 4 г) го бутна с думите:" Тез малките да чакат". Хванах сина си, защото щеше да падне и я попитах:"Не трябва ли да изчакаш при положение, че вече е на стълбите и се качва?", а детето ме погледна с учудване, че съм му казала, че не е право! Ето това е лошо възпитавано дете..."мамино"

# 170
"Не трябва ли да изчакаш при положение, че вече е на стълбите и се качва?", а детето ме погледна с учудване, че съм му казала, че не е право! Ето това е лошо възпитавано дете..."мамино"
Аз пък бих казала "пързалката е за всички и бутането не е позволено". Какво значи "не трябва ли да изчакаш, тра ла ла", ми нищо не трябва, то детето едва ли знае какво значи "трябва" след като бута децата. Вероятно вкъщи нищо не трябва за нея, така че... ще се учуди, разбира се. На такива се обяснява като на 2-годишни, понеже социалната им адекватност е останала на тази възраст.
А то те е погледнало с учудване, защото изобщо си взела отношение и си казала нещо. Няма представа какво да очаква, затова.

# 171
  • София
Онзи ден един самозванец татко,  от една катерушка свали почти насилствено 5год момиченце /не негово / ,което през цялото време рева от неговата постъпка. И я,заведе при баба й, ей така хванал детето за китката, ревящо...
А детето нито беше ударило,нито бутнало нито нищо, но бащата беше преценил,че Ако,случайно,евентуално стане нещо на неговото много по малко отроче...
Ето ти възпитание, нали?  
Няма маме няма тате,  някъв си възрастен, влачи ревящо 5год за ръка. А пък бабата, една дума не каза да защити внучетп си,което реално нищо не беше направило.
Въобще никога няма да защитя такъв възрастен,нито никой възрастен, който има смелостта безочието, наглостта да бие,вика, дърпа деца!
Да ще кажете къде са майките. . Ето ни,  ето ни майките ние си виждаме децата, правим им забележки и ги наблюдаваме. Ама просто /поне за мен няма как да стане, няква си или някъв си комплексар да ми вика или бие детето, при положение, че аз съм там, и вече е отнесъл забележка,наказание, извинил се е и т.н.
На другите все някой друг им е виновен.
Онзи ден в парка едни коне на циганите бяха на площадката /звъняхме на 112/ но те за малко не ни стъпкаха децата.  Аз написах жалба. Но тогава не видях "отворени"родители които отиват в махалата,да се разправят с виновниците,нито пък видях родител,който да гони коня, защото е вид заплахс за детето му.
Но ако беше дете,леле тежко му на човечето нали?

# 172
Ужасна е горната случка, но донякъде я оправдавам бабата. Знае ли какъв ненормалник е този срещу нея. Както и въпросният господин едва ли щеше да си позволи да влачи дете ако то е с баща си, а не с баба си.

# 173
Онзи ден един самозванец татко,  от една катерушка свали почти насилствено 5год момиченце /не негово / ,което през цялото време рева от неговата постъпка. И я,заведе при баба й, ей така хванал детето за китката, ревящо...
Подкрепям случката, защото съм почти убедена, че въпросното дете си го е заслужило. Никой няма да свали нормално-държащо се дете от катерушка.

# 174
  • София
Подкрепям случката, защото съм почти убедена, че въпросното дете си го е заслужило. Никой няма да свали нормално-държащо се дете от катерушка.
Не сте били там , за да видите. Въобще как е възможно да искаш да нараниш дете ? / особено чуждо/
Сигурно повечето хора изпитват порив на извратена сила, че те са по големите по силните ,
правите .
Аз предлагам всички дружно да се превъзпитаваме с бой викане дърпане . Утре ще отида на работа и ако нещо не ми хареса в някой колега , просто ще му плясна един шамар. Или ако детето ми не иска да яде? Ккакво не иска да яде ли? ОООО такъв скандал, такъв бой ще му хвърля, че ще намрази храната до живот ... Никак не подкрепям , Мъж !!!!! да насилва жена, а пък въобще не подкрепям Мъж да насилва момиченце, било то и насилствено завличане при бабата. И така..
Едно време ще кажете , еха къв бой сме яли , ами са тези пикльовци и пикли , какво си въобразяват?

# 175
Дъщеря ми беше на годинка и нещо. Бяхме в парка и тя се люшкаше на едно конче, аз бях до нея. По едно време дотича едно момченце около 4-5 год. и застана до нея. Както седеше и я гледаше вдигна ръка, много бавно, аз помислих че ще я погали, удари я по главата и избяга. Аз зяпнах. След малко пак пристигна, застана до нея и започна да вдига ръка както първия път. За секунда го хванах и му казах да не си и помисля, удари ли я още веднъж ще му се случи същото. Родителката му изобщо не разбра. Ако можех да оставя детето си само на люлката сигурно и аз бих го завлякла по същия начин при майката.

# 176
  • София
Дъщеря ми беше на годинка и нещо. Бяхме в парка и тя се люшкаше на едно конче, аз бях до нея. По едно време дотича едно момченце около 4-5 год. и застана до нея. Както седеше и я гледаше вдигна ръка, много бавно, аз помислих че ще я погали, удари я по главата и избяга. Аз зяпнах. След малко пак пристигна, застана до нея и започна да вдига ръка както първия път. За секунда го хванах и му казах да не си и помисля, удари ли я още веднъж ще му се случи същото. Родителката му изобщо не разбра. Ако можех да оставя детето си само на люлката сигурно и аз бих го завлякла по същия начин при майката.
Да ок, завлечи го.
Аз казвам че детето което.мъжа завлече НИЩО не беше направило!
Всеки се реагира различно, като виждам,че някой удря моето правя твърда забележка. Но обикновенно, моето дете перфектно се оправя с деца ,които го бутат, бият и щипят. В една определена възраст децата запопват и сами да се осъзнават и да се защитават. Онзи татко нямаше правото да прави това!  
Чудя се дали в детските градини и ясли лелките и учителките правят същото?  Дърпане,пляскане и скандали?  Да и в твоя случай, твоето детенце е било много малко
Ако ти не го защитиш няма кой, но се чудя тогава си искала, а сега?  Би ли завлякла чуждо дете при родителите му?
Или как си представяш напълно непознат да ти влече детето към теб?

# 177
Ами така без повод и на мен ми е трудно да повярвам. Трябва много да ти е дало на късо в главата или да си се взел много на сериозно че да започнеш да разчистваш обществено място за отрочето си по този начин. И не, не всички деца могат да се защитават, познавам няколко, които се съмнявам, че някога ще добият смелост да се защитят.
А дали сега бих завлякла чуждо дете, ами може би да, ако е заплаха за моето, а родителя се прави, че не вижда.
На последният ти въпрос бих отговорила с - няма как да стане, защото аз съм майка, която е залепена за отрочето си, а ако ли съм на метър два разстояние не го изпускам от поглед и не си затварям очите, когато трябва да се намеся.
За поведението на лелите и учителките в градината преди 13/15 години не удряха, но се караха. Сега нямам представа. Дъщеря ми е в училище и учителката се кара доста и ги наказва на стол за мислене. Разбирам я, трябва да се справя с 24 тригодишни, повечето от които не са били в градина и нямат представа за ред. Добър педагог е като цяло, но аз имам забележки.

# 178
Въобще как е възможно да искаш да нараниш дете ?
Какво нараняване, човекът е завел детето при баба му... Вие вече "насилствено", "нараняване", "бой", чакай малко... Не го знаеш това дете каква простотия е направило, за да заслужи да го заведе възмутеният господин при баба му. Никой не води деца при родителите им ей така безпричинно. Абсолютно подкрепям преценката на голям мъж, че някакво хлапенце се е държало неадекватно на площадката. Завел го е при баба му, не го е отвлякъл, не го е пребил, даже не го е ударил.

Или как си представяш напълно непознат да ти влече детето към теб?
Аз лично си го представям отлично. Ако детето ми се държи достатъчно зле, за да ми го довлекат, ще има голям проблем. За детето! Не за който ми го е довлякъл. Моите знаят как да се държат с хората, но ако някога решат да експериментират с лошо отношение и се наложи други родители да ги озаптяват, ще имат (децата!) голям проблем с мен.

# 179
  • София
Преставам да обяснявам как момичето нищо не беше направило. И как онзи мъж насила го заведе ,извлече го от катерушката и го завлече ревящо при бабата. Преставам.

Общи условия

Активация на акаунт