Почивка на Карибите

• 12 157
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
Блед, темата не е за круизи.  Peace Ако си ходила на Бонеър/Кюрасао/Тринидад, моля сподели лични впечатления, ако не си, моля те не плаши авторката на темата с впечатленията ти от Хаити.

Островите, които цитираш са от средно ниво на Crime, но в никакъв случай не са застраховани.
Би ли обяснила горното, моля. Не знам какво е Crime, не знам какво значи "средно ниво" и не се досещам от какво не са застраховани.

# 31
  • София
Е, то Хаити..знам ли, Бангладеш си представям само така опасно и мизерно. Там никой не ходи на туризъм, особено след земетресението /нали не бъркам острова?/ Иначе никъде не сме застраховани от инциденти и абсолютно навсякъде може  да станем жертви на престъпление. Мен като цяло мизерията не ме плаши, била съм в Африка, Азия, но пътувайки на такива места просто не нося скъпи вещи. Нищо, което не мога да си позволя да изгубя. В Бонеър ще съм сама по цял ден и съм планирала да използвам активно велосипеда, ако още си спомням как се кара колело Grinning

# 32
  • София
Точно затова не ми се пише по тези въпроси.
Ако не бях ходила, нямаше въобще да пиша за тях.
А и тя отдавна знае, че съм била.
Crime е престъпление, а написаното значи, че тези острови не са най-зле в това отношение.
Но трябва внимание, но всеки сам да решава, каквото трябваше казах.

Ние лично не сме имали големи проблеми с малки изключения.
Сега ще ме питате какво, изчезна ни ценна вещ/в Кюрасао/....после сериозно бяхме нащрек.

Пожелавам страхотно изкарване на всеки.

# 33
  • София
Ами и аз да кажа, че говорих основно по темата за опасности за Ямайка. И то, защото излязохме от големите комплекси и бродихме из острова. Но нямахме избор. Искахме да снимаме водопадите на Очо Риос и трябваше да стигнем до там от Кингстън. В едно туристическо бюро ни казаха буквално, че сме луди, на намеренията ни да се качим на междуградски автобус. Но те не ни предложи алтернатива. Наехме кола сами, за да ни закара, а цялото разстояние беше сигурно 80- тина км. Но затънахме из лоши пътища в планини, там някакви въоръжени групи ни спряха, стана свада с нашия шофьор, ама те говорят официално английски и ние всичко разбирахме, по- добре да не бяхме разбрали. Само шофьора ни измъкна през някакви странични пътища.....  ей такива неща... после в самото Очо Риос бяхме само ние белите хора в цялото селце, американските круизи стоваряха туристите в едни комплекси, заградени с високи телени мрежи с бодливи шипове.... което си е показателно...

Пиша това понеже темата е Кариби.

Но категорично има по- гостоприемни острови и ако не мърдаш от зоните за чужденци опасностите са главно от разни морски обитатели

Спокойно, има и по -опасни места.......
Преди години като подадохме за визи от Коста Рика за Гватемала, ни накараха да подпишем декларация за буквално отказ от основни права, нещо в смисъл, че никоя международна или държавна организация не е длъжна да те търси, в случай на проблем с теб в Гватемала или в този дух ....На Карибите такова нещо няма..

пък и щом си тръгнал на пътешествие , трябва да си готов за приключение поне малко....  Simple Smile

# 34
По принцип всичко е проверено и уж никакъв риск не поемаме, но друго си е информация от някой завърнал се оттам.
Е кой се е завърнал от Бонер, Блед ли?  Laughing Тя не споделя нищо конкретно, само общи приказки и клишета. Освен, че в Хаити има голяма бедност, не че ти ще ходиш там  Simple Smile, което е общо известен на целия свят факт, нищо друго не разбрах, дори не разбрах къде е голямата престъпност, за която предупреждава.
Ето разказът на dorry_1 е с конкретни факти и полезен, ако човек смята да посети Ямайка. Peace

# 35
Е кой се е завърнал от Бонер, Блед ли?  Laughing Тя не споделя нищо конкретно, само общи приказки и клишета. Освен, че в Хаити има голяма бедност, не че ти ще ходиш там  Simple Smile, което е общо известен на целия свят факт
За съжаление с подобен тип "полезна" информация се вихри по цялата карта на света...  Peace

# 36
  • София
И ти си права, ама ми се струва, че 95% от хората не са и чували за Бонеър /вкл и аз преди ММ да реши там да ходим/. Вярно, че от остров до остров океан разлика, особено между по - отдалечените, но тъй като не успях да събера конкретни мнения за тези три острова на всичко се радвам.
Още две седмици, време не остана. дано всичко е наред с основния ми проблем, пък после ще пусна снимки и ще  отговарям на въпроси Simple Smile

# 37
Пожелавам ти безпроблемно пътуване и ще чакам с интерес разказ и снимки  Hug

# 38
И аз ти желая още веднъж лек път и много приятна почивка  Hug. Според мен си направила добър избор на острови, холандски са, със съответния стандарт, посещават се изключително от холандци и т.н. Покрай теб и темата ти попрочетох малко за БонеЪр и попаднах на симпатична статия в сп. GEO, която и ти сигурно си чела: http://www.geo-bg.bg/p-teshestviya/ostrov-bone-r-i-karibskiyat-tadzh-mahal

# 39
  • София
Циндил - Пиндил
Преди да ти пожелая страхотно изкарване ще се опитам да ти подготвя един разказ от мен преди да тръгнете. Ще ти го пусна където желаеш.
За сега набързо малко снимки, има още много, но не успявам да ги сортирам, все ги затрупвам....
Има от всички коментирани острови, включително малкия Klein, като имам време ще ги разделям...

Netherlands Antilles, Caribbean

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 18:51 от Bled

# 40
  • София
Нищо не отварям.

# 41
  • София

Опитай сега...
Явно не се е отваряло, защото още са се качвали. Прекратих ги, колкото са се качили, толкова.
Затова не ми се занимава със снимките, много време за сортиране и бавно качване...

Netherlands Antilles, Caribbean

# 42
  • София
Сега става вече

# 43
  • София
Циндил - Пиндил
Пускам ти каквото се сетих ТУК
Защото при нас въобще не става въпрос за почивка, а просто пътешествие, както почти винаги.

# 44
  • София
Аз се завърнах. Качвам малко от обещаните снимки. Не са много хубави, но и съвсем малко снимки съм правила.  Mr. Green Освен Тринидад, другите два острова не мога да кажа, че ме грабнаха. Просто е дестинация за гмуркане, а аз само съм си почивала. Мъжът ми е доволен. Изкара 4 курса, мисля, на доста добра цена.

това е столицата на Кюрасао. С ферибот се ходи до отстрещната страна. Изглежда красиво, но в 18:30 всичко беше затворено, така че съм снимала само тези сгради от хотелската ни стая
Бонеър
това беше от най - хубавите плажове там. Общо взето са все такива каменисти, но хора на плаж почти нямаше. Всичко се гмурка, шнорхелинг или кайт сърф практикува. Много топло и много ветровито.
това е от плажа в Тринидад. Мисля, че е най - популярният плаж там, виеше се нечовешка опашка от коли докато стигнеш до него

Като цяло не снимах, защото на Бонеър просто нямаше какво Mr. Green В Тринидад е страшно красиво, зелено, пълно с птици, малко туристи /бели/, но бях в движение и не съм се сещала за снимки. Имам с животни, но няма да ви занимавам с тях. Като махнах и тези, на които е ММ, то друго не остане. Даже и себе си не съм се снимала.

Общи условия

Активация на акаунт