ЦЕНТЪР ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - ТЕМА 21

• 90 732
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Ще изчакам за новата тема края на декември (след 20-ти), за да мога да я оформя както трябва - с пълна информация за годината, поздрави и т.н. Да е като хората за началото на новата година. Иначе имам само 24 часа за оформяне на първа страница и после ще е доникъде, ако изникне ново инфо.

# 721
Ще изчакам за новата тема края на декември (след 20-ти), за да мога да я оформя както трябва - с пълна информация за годината, поздрави и т.н. Да е като хората за началото на новата година. Иначе имам само 24 часа за оформяне на първа страница и после ще е доникъде, ако изникне ново инфо.

А този месец на 20 имало ли е заседание? Не обновиха сайта този петък.

# 722
  • София
Благодаря за темата! Имам един неуспешен трансфер с 2 бластоцита с ICSI . До сега ММ е правил 2 спермограми. Едната е по Крюгер , а другата е преди инсе. Морфологията на сперматозоидите на разширената е 8 >4(от март 2014) -нормозооспермия, а на обикновената 7>4 (от май 2015)-тератозооспермия . Иска ми се преди опита да направим още една спермограма . Имаме ли шанс за ододбрение по ФАР с такива резултати? С кого е най-добре да се коментират резултатите от спермограмата преди пускане на документите? До сега никой не ни каза ,че има проблем при ММ и се борехме само с СПКЯ..

# 723
Със две спермограми с тератозооспермия, може да се кандидатства. Успех

# 724
  • София

Темата се заключва след 50-та стр., а 20-ти декември е много далече !
И продължавам да твърдя, че имаше смисъл от статистиката, която се правеше на 1-во число от месеца, а не както Earth80 я прави, когато си поиска. 

# 725
Благодаря за темата! Имам един неуспешен трансфер с 2 бластоцита с ICSI . До сега ММ е правил 2 спермограми. Едната е по Крюгер , а другата е преди инсе. Морфологията на сперматозоидите на разширената е 8 >4(от март 2014) -нормозооспермия, а на обикновената 7>4 (от май 2015)-тератозооспермия . Иска ми се преди опита да направим още една спермограма . Имаме ли шанс за ододбрение по ФАР с такива резултати? С кого е най-добре да се коментират резултатите от спермограмата преди пускане на документите? До сега никой не ни каза ,че има проблем при ММ и се борехме само с СПКЯ..

Стефа, ако си в Надежда, д-р Маки дава експертно становище за заключение при кандидатстването пред фонда.

# 726
Не можеш да кандидатстваш с тези спермограма по фонда, трябва ММ да има поне два фактора, а вие сте само с морфология и то при едната спермограма. Виж в началото на страницата авторката е написала много подробно при мъжки фактор как се кандидатства и кое се счита за мъжки фактор.
Успех Simple Smile

# 727
Със две спермограми с тератозооспермия, може да се кандидатства. Успех
Мисля, че не може. Трябва да има повече от едно отклонение.
Стефа, говори с жената, която се занимава с фонда в клиниката (между касата и регистратурата), аз говорих с нея, тя погледна спермограмите на мм, каза, че само с лоша морфология (тератозооспермия) не може, тогава и показах изследването за наличие на антиспермални антитела в еякулат и подготвихме нужните документи за фонда.

# 728
Като приемат документите във фонда с входящ номер след колко време може да се проверява статуса в сайта?

Две седмици, може и повече!

# 729
Как се откриват тези антиспермални тела, с какво изследване? Те ембриона ли увреждат?

# 730
Как се откриват тези антиспермални тела, с какво изследване? Те ембриона ли увреждат?
С изследване за наличие на антиспермални антитела в еякулат (Bit MAR нещо си). Слепват сперматозоидите след еякулация и не могат да доплуват до заветната цел (аз не овулирам, та и цел няма, поне не се морят напразно момчетата  Mr. Green ) , на качеството на ембрионите не влияят.

# 731
Аз съм с Луфс синдром, и едно разбрах, че се обостря особено от някакви вътрешни неведоми емоционални и психични процеси. Така че стига се самоомагосвай с това нямам ову, нямам ову.
Дано ме разбираш правилно, таричка!(с най добри чувства)
 Hug

# 732
Аз съм с Луфс синдром, и едно разбрах, че се обостря особено от някакви вътрешни неведоми емоционални и психични процеси. Така че стига се самоомагосвай с това нямам ову, нямам ову.
Дано ме разбираш правилно, таричка!(с най добри чувства)
 Hug
Спряла съм да го мисля, приех нещата, каквито са  Wink

# 733
Като приемат документите във фонда с входящ номер след колко време може да се проверява статуса в сайта?

На мен ми издадоха номер след 2 седмици, но ми се обадиха, че трябва да допълня някой документи. Изпратих им ги и оттогава втори месец си стоя и чакам и ни вест, ни кост. Статусът ми стои "За допълване на мед. документация", а от фонда ми отговарят да не се притеснявам, да чакам  newsm78

# 734
Какви документи са ти върнали  да допопълниш?

Общи условия

Активация на акаунт