Пазаруване от Amazon - тема №44

• 80 700
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • Luxemburg
Мера, аз си регистрирах всяка пратка в сайта на Габко, пишех от кой сайт е, кога е направена поръчката, очаквана доставка, номер на поръчката, тракинг(ако има), описанието на стоката и стойността и (като пишех реална така цена+доставка, а не намалена цена). А относно взимането мен рядко са ми искали документ да докажа че за мен е пратката. Ако лицето което я получава има смс или мейл с номера на доставката от превозвача мисля, че няма да му направят проблем. А другия вариант е да предупредиш Габко кой ще получи наместо теб пратката.

Аз си чакам 2 поръчки от немския и английския и като дойдат утре-в други ден ще докладвам за хубавите неща.

# 91
Здравейте пак  Grinning!
В миналата тема ви занимавах с чантата на щерката,  ето тази.
Поръчах я, не знам много превозвачи и избрах напосоки...

Въпросът ми е дали трябва да добавям някаква информация в сайта на превозвача (Габко), записала съм адрес за доставка и номер на поръчката засега. Предполагам от Амазон ще ми дадат и проследяващ номер?

И друго: Понеже ще отсъствам няколко месеца, мога ли да запиша друг, който да приеме пратката?
Чантата е платена, ще се дължи само за доставка, нали? Предполагам, ще знам предварително каква ще е сумата? Rolling Eyes
Извинете ме за въпросите, просто досега не съм ползвала услугите на фирмите-превозвачи.

Амазон не са продавач в твоя случай, а някакви Zenness Co. - от тях чакай проследяващ номер евентуално, но може и да няма. При всички случаи ти се дава крайна дата за  доставка и си следиш на сайта на Габко, но не знам те дали обработват пратките още от склада в Германия или чак когато пристигне тук.  За всички подробности относно доставката (кой да я приеме, кога, колко ще струва) най-добре се свържи с превозвача.  Тук няма кой да ти отговори от тяхно име.   Peace

# 92
Аз мога да ти кажа Grinning - последните пратки ги взима мъжът ми, а са на мое име. В сйта на Габко има празно поле, в което трябва да напишеш "Желая пратка Номер..... Курс..... от еди-къде-си да бъде взета от ....три имена"
Пиша по спомен, потърси в сайта им.
Аз пък никога не съм описвала поръчките и все се чудех дали трябва да го правя или не... Пък и те нищо не казваха и така си и остана. Grinning

# 93
Тук винаги ще се намери кой да ми каже.  Wink
Благодаря ви пак за помощта!   bouquet

Намерих къде да попълня информацията, с която разполагам засега. Ако Zenness, които се явяват производители в случая, ми дадат тракинг номер ще мога да допълня.
В бързината мернах някъде, че трябвало да си опиша пратката, а явно не е задължително.

Може би съм задала тъпи въпроси, но наистина нямах време да проучвам по-детайлно нещата и ми дойде много с немския, с Амазон и с превозвача, всичко за пръв път. Peace

# 94
  • Sofia
Много често взимам пратки на приятелки (или пък мъжът ми взима мой) - никога не съм описвала пратки (освен от сайта на адидас) , никога не съм упълномощавала, нито съм била упълномощавана да получавам такива, казвам ID- то и името на човека и това е .

# 95
  • Варна
Привет на всички в темата!

Откакто затвориха Джаварито го играя обидена и не пазарувам от Амазон, но сега ми мина Wink и сложих два чифта обувки във френския амазон. Обаче като минах към плащане, гледам 44 евро за доставка. ooooh!
Такива ли са им цените?!? Прочетох инфото на първа страница, но не намерих за френския амазон, а в сайта им не се оправям много... Sad

# 96
  • Sofia

Откакто затвориха Джаварито го играя обидена и не пазарувам от Амазон, но сега ми мина Wink и сложих два чифта обувки във френския амазон. Обаче като минах към плащане, гледам 44 евро за доставка. ooooh!
Такива ли са им цените?!? Прочетох инфото на първа страница, но не намерих за френския амазон, а в сайта им не се оправям много... Sad

Най - вероятно продавачът не е амазон. Опита ли да ги изпратиш до френски адрес (това само в случай, че не са ти спешни ..)?

# 97
  • Варна

Най - вероятно продавачът не е амазон. Опита ли да ги изпратиш до френски адрес (това само в случай, че не са ти спешни ..)?

Да, май е това...  Hug
Не ми се занимава с превозвачите, последно четох кофти отзиви за тях, но може ни бъркам...?

# 98
Моля помагайте.
Купих си тиган  от търговец различен от Амазон, използвах превозвач, но получих грешен артикул.
Писах на търговеца и той, днес ми е пратил писмо че ми е изпратил веднага верния артикул и в пакета е сложил етикет за безплатно връщане с DHL. Да ама етикета ще е с адреса на превозвача Какво да правя сега!!!!! Тигана е в България #Crazy newsm78 newsm78

# 99
  • София
И аз онзи ден поръчах от френския Амазон два чифта сандали и ми сложи доставка 10,20 евро до България и 6,20 еро до Англия или Германия,след което трябва да платя и за превозвач и е горе-долу едно и също.Много,много тъжа по Джаварито - първо,защото някакси беше по-лесно да се ориентираш в отделните марки, артикули и т.н., и второ,защото доставката беше безплатна.

# 100
И аз онзи ден поръчах от френския Амазон два чифта сандали и ми сложи доставка 10,20 евро до България и 6,20 еро до Англия или Германия,след което трябва да платя и за превозвач и е горе-долу едно и също.Много,много тъжа по Джаварито - първо,защото някакси беше по-лесно да се ориентираш в отделните марки, артикули и т.н., и второ,защото доставката беше безплатна.
newsm10

# 101
  • Бургас
Имам въпрос към по-опитните в пазаруването от Амазон. Харесах си едни чехли от склада, но са 7 паунда. Реших да допълня с разни дезодоранти до 20п. Те обаче имат опция subscribe &save , само че ми ги отбелязват като оделни покупки явно, защото накрая като пристъпих към потвърждаването на покупката на чехлите, пак ми начислява 3,50п доставка, въпреки че всички неща са към 22п и на всички продавача е Амазон. Как да ги обединя, за да не ми начислява доставка?

# 102
  • Варна
sunny-n, като отвориш продукта, автоматчно вдясно е цъкнато на Subscribe & Save, вместо него, отбележи горното - One-time purchase - така продуктите ще ти влязат в кошницата и ще можеш да ги платиш заедно с чехлите. Peace Твърде възможно е да си направила някакви абонаменти за поръчаните неща, влез в Your Account, My Subscribe & Save Items и ги канселирай, ако е така.

# 103
  • Бургас
Да, но като са One-time purchase, цената е друга. Въпроса е как хем да ги вкарам всички в кошницата, хем цената да е с отстъпката на Subscribe & Save

# 104
  • Варна
Няма как да стане. Wink

Общи условия

Активация на акаунт