ЮНСКО пухкаво човече, мама добре дошло ти казва вече! - тема 14

• 49 746
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте маминки, как се спрсевте със запушени млечни канали?

# 646
  • на пясъка при черупките от миди
Здравейте маминки, как се спрсевте със запушени млечни канали?
Пробвой Лецитин по схема  Peace

# 647
  • София
Добро утро и от мен,  момичета!
Честито на последните мами с бебешки попълнения в групата. Още съвсем малко и всички ще сме с бебоци! Може би трябва да се местим в друг подфорум... newsm78
Иначе вчера и онзни ден Валерия беше по-нервничка, сучеше по-често, заспиваше трудно, но в никакъв случай не мога да кажа, че има колики (по-скоро бодърсва и после не знае как да заспи, ако не е на гърда), а и това че ММ беше три дни на изпити си оказа влияние, аз се притеснявам, предавам и на нея и така.
Другото, което ме притесни е, че хапва добре, спи по 3-4 часа между храненията, вечер прави една пауза от 5-6 часа (вярно че е от 21 до към два-два и половина), а за десет дни е качила само 200 гр. Не знам да се притеснявам ли или пък от РД не е точно измерването, защото тогава за два дни качи 200 гр... и от 3760 (до толокова спадна) ни изписаха 4030. Все си повтарям, че им и разлика в кантарите... но до 8ми юни, когато ни е консултацията все ще се притеснявам. Изглежда си жизнено дете, не е нервна, хапва с настървение (жълтеницата ни подмина)... Каката и баткото качваха по около 1100-1200 гр за месец и сега съм в чуденка...

За запушени млечни канали - лецитин. Има една особеност обаче, когато започнеш да пиеш по 3-4 хапчета на ден, след 3-4 ден очаквай и сериозно чревно разхлабване, защото лецитинът не разгражда мазнините избирателно, а всички... Аз след четири дни зверско настройване на стомах и черва вече нямам проблеми, но пък и дозата ми е само профилактична - по едно, ако усетя нещо притеснително - по две на ден. Другото сигурно е бебето да суче - най-добре е долната челюст да е в посока на запушения канал, на бучката... Моята бучка беше отгоре на гърдата и два пъти се кърмихме легнали, но краката ни сочат в различни посоки на леглото - и на беба долната устничка се пада отгоре на гърдата ми.

# 648
  • в матрицата
Пилета, ако ти кага, че и аз вчера бях на преглед и абсолютно същото почуствах! Едно празно, гледам екрана на ехографа, а там "идеално свита матка" , бебе няма Sad Май почваме да изперкваме Mr. Green. Мойта беба съвсем се кротна, да не кажа, че  и колики няма.
Някой питаше дали ще правим погача - ние със сигурност. Какта даже ме пита, дали ще викам аниматор  Laughing. Даже и списък с гости си прави. Ще я оставя още малко да се порадва на заблудата си  преди да и обясня аз как виждам да се случи погачата.

# 649
  • Добрич
Диляна, аз пих Лецитин 1200 на Валмарк по 2 на ден след хранене. Започнах да го приемам след оплакване тук в групата за твърди и болезнени гърди по препоръка на една мама. Много ми помогна! Още на втория ден усетих значително подобрение  Peace

# 650
  • Горна Оряховица
здравейте, днес Анеса става на 2 седмици, но пъпчето още не е паднало. Понякога има кръв4ица по дрешките от него. Чистим го постоянно със спирт. Докторката каза да го "въртя" но то е сухо и твърдо... как да го въртя. При вас как са нещата с пъпчето?

# 651
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ МАМИ!Искам да се похваля че моето момче Мирослав се роди на 25.06 съвсем здраво и голямо бебче чрез естествено раждане и си се радваме с голяма любов всички!!!  Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 652
  • София
Чесито  Wise Girl! Да сте живи и здрави.

Жени, за пъпчето не знам какво да ти кажа - Валерия е на 20 дни и още си стои пъпчето, което много ме изнервя защото се уморих от къпане под чешмата, тя толкова се радва на водата, че искам вече да я къпя във ваничката, но... не пада и не пада пъпа. Не го въртя, държи се на съвсем малко, почиствам и капвам в основата спирт... Дано скоро падне.

# 653
  • в матрицата
Нашето пъпче падна точно на 7ят ден. На A-Derma  има един прекрасен продукт за пъпчета, много е ефикасно и помага. Казва се : CYTELIUM

# 654
Пъпчиците ни са толкова зле, че във вторник ни изписаха Бактробан и ни отложиха ваксината днес пак бяхме и сякаш избледняват, . Следващият вторник пак сме на преглед да видим - може и да се ваксинираме. Казаха, че е някаква инфекция.

Слагам я  да спи на възглавничка, защото понякога се дави като спи, или повръща. Принципно и в болницата спяха под наклон, но на ниски калъфчици. А в количката съм с едно матраче от Джъмбо, което е под наклон 30° - дават го против рефлукс, и така в количката не ползвам нищо друго за главата.
Имаме шезлонг и го ползваме много често. Вибрирането също я успокоява, особено при колики.

Катериче Нашата се усмихва, следи, но още не гука. Пърата ваксина трябваше да ни е около 34-35 ден.
Bobur_ns Честита принцеска!! Много да ви радва!
Suzza На нас двама педиатри ни казаха да давам витамин Д.  Rolling Eyes Инач методът, за който говори Сонита  е описан в квигата Най-щастливото бебе, от 2013г. Наистина успокоява бебчето. Но сега като се затопли не зная как ще я повивам в тия жеги.
Sonyta Някои учени го наричат свръхрастеж, но според мен има общо с регулирането на лактацията. Иначе и ние минахме през 2 такива периода - сега ще чакам чак на 3-тия месец.
дени90 Честито бебче!!
magi_sveta Споко и ние за 10 дни сме качили 200грама,А сме много по-мънички от вас - на месец сме 3380.
Wise Girl
Честит юнак!!

# 655
  • София
Wise girl, честито ти бебче   bouquet
Момичета, как сте? Свикнахте ли с малките човечета?
Ние сме добре- малката ми бебонка започнаха да я мъчат коликите - точно на 20я ден. Започнах да давам Лефакс, но коликите като че ли се засилиха, а снощи докато заспи бебка беше кошмар. Накрая я проспах с бял шум YouTube... Днес купих Инфакол, но не съм давала още, т. к засега е по- спокойна. Силно препоръчвам белия шум- успокоява и приспива бебка за броени минути - ако на някой му се налага да пробва!

# 656
aYnaT Не се тревожи. Все съм останала с впечатлението, че капките за колики действат с натрупване

# 657
благодаря ви момичета!  bouquet искам да попитам през колко време кърмите,аз му давам да суче всеки път като ревне,а това понякога е през 20 мин до час и нещо...давам му водичка някой път

# 658
Здравейте,
Честито на Wise Girl. Да сте здрави и много да се радвате взаимно!
Да ви питам...от една седмица напипвам топче в едната гърда. Попаднах на една статия, че се получавало на определено място по естествен начин от жлезата и че просто само отминавало. Как да разбера това ли е или запушен канал и да пия лецитин?!;(
нашите пъпки от раждането по нослето все още не изчезват;( бели са...иначе днес май го претоплих и се сдобихме и с други по вратлето...в това променливо време се чудя с какво да го обличам.
днес ММ е взел сертификата за стволови клетки и резултатите от моята кръвна проба, която се оказа положителна за антитела на хепатит В, което нзн какво означава;(
Спокойна вечер

# 659
  • София
Здравейте, да дам малко информация по темите, които повдигнах по-назад, може да е полезна за друг.

За пъпките по лицето с малки бели връхчета- нормално бебешко акне били, ще изчезнат от само себе си, но има и кремчета, които могат да помогнат. Бебето не го боли или дразни от пъпките, няма особен проблем, просто се прочиства по този начин.

За хапването- на две седмици трябва да яде към 80-85 грама, след 20-ти ден стават 90 грама, докъм първия месец- вече 100 грама. Разбира се, нещата са индивидуални за всяко бебче.

Информацията е от педиатър.

Rallyto, и аз постоянно се чудя с тези температури за дрехите. Засега обличам с гащеризонче с дълго ръкавче, което обаче е по-тънко. Навън слагам допълнително шапка и завивам с тънко лятно одеало или бархетната пелена като отгоре стои и онзи плат от количката, ако се сещаш. Не знам дали е правилно, но усетът ми е, че така е добре

Общи условия

Активация на акаунт