ЮНСКО пухкаво човече, мама добре дошло ти казва вече! - тема 14

• 49 738
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
Ppippi- не се сещам колко сте големи, но и аз бях като теб с гърдите - боли адски, кръв и сълзи и дори съм скимтяла от болка. Казаха ми, че за две седмици ще минат, но уви... проточи се месец. На мен ми помагаше Гармастан , но компрес. Намазвам обилно след кърмене, след това слагам изкуствените зърна и си ходя така до следващото кърмене.  Измива се преди кърмене обилно с вода, без сапун. Честото кърмене помага. От помпата още повече ме боляха зърната. За плоски зърна педиатърката посъветва едно момиче в родилното да си вземе силиконови, но не универсален размер, а S (малкия размер).
По отношение на АМ,  минах и през ада на самообвиненията. Момичетата тук много ми помогнаха, с куража който ми дадоха. Не се притеснявай, поглеждай доволната муцка на бебчето си и благодари, че е здрава и щастливо спяща - това означава, че все пак успяваш да осигуриш необходимото за дъщеря си както ти е възможно. Ако имаш възможност стисни зъби за 2-3-4 седмици и кожата на зърната ще загрубее, а ако не можеш да издържаш - цеди се ръчно и не се обвинявай, защото отглеждането на детето трябва да носи наслада , а не да се превръща в болезнен психически и физически кошмар. С други думи защо да се мъчиш.
Направи консултация с консултант по кърмене, може да имаш полза (да коригирате поза, да даде съвет). Става по телефона,  по скайпа или лично. Безплатно е.Успех ти желая каквото и да решиш, защото ние правим най-доброто за децата си на което сме способни.И нищо не трябва да става на всяка цена. Прегръщам те и кураж.

# 676
Привет мамчета!
Гери звуча добре защото като гледам при мен нещата с моето здраве май ще се пооправят но не смея още да се радвам в понеделник съм на лекар и ще видя как е преминало лечението за една седмица...надявам се че всичко ще се оправи...
Димана вече е на почти само на АМ ....при мен едната гърда започна да пуска много малко мляко а от другата е прекалено много. ....от цеденето по 7 пъти на ден защото тя не пожела да суче...гърдата с много мляко се разрани и не може да заздравее хем мажа с гермастан след всяко цедене.....
Иначе си мисля като я гледам така че жълтеницата започва да изчезва....в понеделник сме на консултация с нея и ще видим...
Докато бяхме само на кърма до оня ден давах пробиотик...но старатани педиатърка ни посъветва да го спрем да не и стане много защото и в АМ имало....за сега се чуства толкова спокойна и доволна с АМ....
За колики colfit ползваме ние и ни действа много добре....ппрепоръчвам го....единствения минус му е пе 7мл е 25-30 лева...много е но помага който иска може да опта с него...
За консервирането майками всяка година прави зимнина такаче сме се уредили....а фризера е винаги пълен с домашно месо....
За сега е това от нас...

# 677
  • Пловдив
Sisonder,благодаря за куража и съветите.Дано успеем с малка бебка да се справим с трудностите.Знам,че има къде по-фундаментални проблеми,в сравнение с кърменето,но просто ми е мъчно при наличие на кърма,да храня с АМ.На две седмици е бебка.Точно такива силиконови зърна съм взела.А не се ли притесняваш,че като си постоянно със силиконовите протектори и зърната са в постоянна топла и влажна среда,ще се образуват гъбички newsm78 Успех и на другите мами,които се мъчат да кърмят и не се предават  Peace

# 678
ppippi Вярвам, че ще се нагласите. А за зимнината въпросът е как се консервират тиквички, като били капризни и трябвало да имат сол или аспирин. Но май с тях не са подходящи за бебе. Та издирваме някой, който е затварял буркани.

Питката за 40 дни - солена или сладка ? Че на нас ни предстои в понеделник.

# 679
  • athina
Здравейте момичета!!!
ПИПИ-аз кърмя от първият ден със силиконови зърна.Не съм имала и нямам нито рани нито нищо,да зърното е в топла и влажна среда,но само в момента на кърменето и има допир само с кърмата,а не със слюнката на бебето.След кърмене се измивам и това е.Не съм мазала с нищо от 10-ят ден.Размерът на зърната е индивидуален според големината на гърдите.Моето мнение е,че силиконовите зърна предпазват-няма болка,няма кръв,няма рани.Такъв естествено е моят случай-не знам какво е да кърмиш с разранени зърна и силиконови протектори,но не се отказвай стискам палци за успешно,безболезнено и носещо наслада кърмене.
Мимко сладка трябва да е и трапезата-ако правите такава-трябва да е отрупана със сладки и гостите-ако има такива-трябва да донесат по нещо сладко.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 11:47 от Geri ATHINA

# 680
Ох, като ви чета разбирам коква щастливка съм, че нямам проблеми с кърменето, с гърдите. Стискам палци на всички, които срещат трудности и много кураж. ppippi,  извинявахй ако си писала, но защо цедиш? Аз помпа не ползвам, но имам чувството, че още повече разраняват зърната. На ръка пробвала ли си? Според мен е по-лесно и ефективно, само трябва да му хванеш цаката.
desyy1, а тази зимнина, която приготвя майка ти дали ще е подходяща за бебето, в смисъл нали се слагат сол и други подправки? Разпитай я ако прави нещо специално и сподели с нас невежите  Mr. Green.

# 681
  • на пясъка при черупките от миди
Мами, някой от вас ползва ли стягащи колан/ бельо  за след раждане?
 Може ли да споделите от къде е купено и дали сте доволни. Онлайн магазин за предпочитане  Mr. Green
Благодаря  Party

А няма ли вече да се местим в родени? newsm78

# 682
Здравейте,
Пипи, притеснявах се от завъждането на гъбички, но моментното облекчение ми беше по-важно. Не ми се появиха проблеми въпреки че ходех денонощно така. Всъщност щом бебчето не може да засуче най-добре е наистина да се цедиш, но пробвай ръчно. С баткото се цедих 6 мес. ръчно -кърмата не беше много, но запазих формата на гърдите си, той получаваше кърма и нищо не ме болеше. Ако държиш на помпата аз имах на Авент и после ми се наложи и си купих на Медела ръчната- разликата в болката беше сериозна. С меделата просто нямаше такава болка - не е приятно и понякога пак ме претрива, но не както Авента. Но всичко е инндивидуално.
Деси,  дано се оправиш бързо и окончателно.  Само да попитам,  ако в едната имаш много кърма, защо детенце е на АМ? Заради лечението ти ли?
Фиоре, аз ползвам няколко стягащи продукта - обикновени са от кварталния магазин за бельо и от Джъмбо. Слагам ги само по няколко 1-2-3 часа на ден, защото иначе мускулите на корема се отпускат и става по-зле. Не ми е прибран особено корема. Нито пък като ги нося има драстична разлика, но имам приятелки които твърдят, че стягащите колани и бельо правели чудеса.
Мимко,  задължително сладка, за да му е сладък живота и мед към нея особено за молитвата (ако ще ходиш).
Успешен ден.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 14:39 от sisonder

# 683
Geri ATHINA Постът ти за кърменето все едно аз съм го писала. И наистина - няма болка.Напротив - процесът е приятен за мен и полезен за Яница.
Mrs FioreПолзвам едни гащи-колан ооще от 10-ия ден някъде. Майка ми ги носеше над своето бельо, когато имаше проблеми с кръста. Та тези въпросни гащи-колан вече са ми широки (тя е по-дебеличка от мен), когато я попитах откъде да взема по-стегнати ми каза, че ги е взимала от магазин "всичко по лев", и вероятно ще са не повече от 10лв. Нося ги през деня и корема ми е свит, както преди да родя, но е като желенце.

# 684
  • Пловдив
Елл,цедя защото съм в рани.За консервирането,преди години имаше едни стари книжки за пюрета за бебета.Може би по старите пазари за книги да се намира някоя.Дали няма някоя тема в бг мама за направата на пюренца  newsm78.Незнам точна рецепта,разчитам на двете баби за осигуряване на домашна храна за захранването.
За носенето на колан,моя лекар категорично каза,че е по-добре да не нося стягащо бельо или колан,а след третата седмица да започна с леки упражнения  Peace
Забравих какво още щях да пиша  Wink кофти през телефона,че не мога да гледам постовете

# 685
Здравеите мами.Аз съм в Юлската тема на ви следя.Писала съм 1-2 пъти.Имам въпрос,като тръгнат да падат пъпчеъата на бебоците,те плачат ли много?Питам защото нашето пъпче прокърви'тръгнало е да пада а бебо реве та се къса цял ден,нищо не го успокоява Sad
Педиатърката каза,че вероятно заради пъпчето в комбинация със силни колики плаче.При вас как беше?Ще се побъркам вече 7 часа рев Sad

# 686
  • на пясъка при черупките от миди
Сибил, според мен се консултирай и с друг педиатър. От това, което съм чела от пъпа не би трябвало да има кръв, а само секретче.  Peace нека мамите с по- голям опит също се намесят. А твоето бебе със сигурносх ли има колики? Присвива и опъва ли крачета? Ти уригваш ли го след хранене, пръцка ли?

# 687
Ох,незнам и аз вече.Сега се унесе та влязох във форума.Колики си имаме от родилното още  #Crazy свива се,рита с крачета,маха с ръце.Особено ръцета обмислям да ги вържа,нали има такъя вид пояиване с пеленка,ръцете плътно до тялото  Rolling Eyes Бебо така маха с тях,че си мисля че си е закачил пъпчето сам.То не тече кръв а само малко беше капнало.Не изглежда възпалено.А както си ревеше и се гърчеше днес,успя да си завре целият палец в окото,съответно ревно още по-силно.

# 688
Привет и от нас! Нямам много време за писане, но като гледам всички сме така.
За пъпа-нашия падна след седмица, но след това леко кървеше, колкото да изцапа някое боди от време на време. Педи каза, че е нормално до месец след падането да сълзи или кърви. Така че по въпроса май много мнения има.
Витамин д давам и не смятам да пропускам, защото той е изключително важен за здравето на детето. Има много научни статии по въпроса. В западна европа се дава еднаква доза на всяко бебе, независимо кога е родено.

# 689
  • където ми е най-добре
Здравейте. Аз следя и майската и юнската група /термина ми беше на 1.06, но родих на 21.05 /.
Пъпчето преди да падне отделяше освен секрет и малко кръв. На всяко сменяне на памперса го почиствах и имаше малко. Преди да падне понамерисваше  Whistling Малкият доста ревеше и мислех, че причината е точно пъпа (дори си мислех за херния...) и лекаря каза, че всичко е ок просто газ в корема (колики)

Общи условия

Активация на акаунт