ЮНСКО пухкаво човече, мама добре дошло ти казва вече! - тема 14

• 49 744
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • athina
Здравейте момичета!!!
Вие какви сокове си позволявате да пиете?Когато бях в болницата консултантът по кърмене каза само сок от ябълка или зелена ябълка.Вчера излязохме на първа разходка и си позволих да изпия едно капи зелена ябълка и малкия се свива цял ден от колики.Втълпявам ли си или наистина е от сокът?Не съм променила нищо в менюто си само това беше ново и не опитвано до сега.

# 631
  • София
Здравейте мами!! : ) Аз намерих интересна статия относно храненето за кърмачки и разните диети там... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.0;topicrefid=20 и честно да кажа съм напълно съгласна с нея!!  Peace  Трябва да се хапва от всичко като не се прекалява с нищо!  За мен лично шоколада е като дрога и не мога просто да го откажа...невъзможно ми е един вид  Mr. Green Малката от 3 - 4 дни ми е супер неспокойна вечер и заспива трудно ( не го отдавам на шоколада!! ) и започнах да практикувам съветите на д-р Карп.. Вързах и ръчичките до тялото с една пелена, пуснах бял шум и се разходих по - малко от 5 мин вкъщи с нея... ако не друго поне спря да плаче истерично и се успокои.. сега точно май заспа - не съм сигурна  hahaha Доста често я заварвам просто да си зяпа нещо в кошарката, но силно препоръчвам на мамите с неспокойни бебчета да връзват ръчичките до тялото на бебето, така както уж са били в утробата! Действа супер бързо и ефикасно.Heart Eyes
Дойдох да кажа това и отивам под душа, че цял ден не ми се отдало и после ще ядем... а тъкмо я успокоих така Rolling Eyes

# 632
ами така каза педито за доматите явно семчиците дразнят стомахчетата така както малините и ягодите така го разбирам.краставиците няма проблем.също разбрах че и пресен лук царевица и всички дето образуват газове не трябва да се ядат.а за яйцата ако ще ядете да не са вечер.аз си хапвам сладко,но малко.кафе не пия още от бремеността.
по коремче го слагам от както сме се изписали от болницата за минутки след баня като го цапам с кремче.сега го слагаме повечко движи си добре вратлето с главичката.накланя се на едната страна почива после на другата страна пак почива и така.веднъж го оставих на моята възглавница да спи и беше се обърнал по коремче и спеше спокойно.явно му харесва.то и аз много обичам да спя по корем  най-лесно така заспивам...
не съм го чула да гука,но се оглежда за предмети като го кърмя понеже кърмя легнала ми оглежда и ръцете.усмихва се докато спи и от няколко дена когато е буден
при ефикасно се указа и да го гушна и да го клатушкам все едно танцуваме като пускаме музика де

# 633
Здравейте ,мами!
Извинявам се,че отдавна не съм се включвала.Идвам да ви съобщя,че на 29.06 се появи нашата първа рожба-Елиета.
Закъсня с 6 дни и накрая след няколко вечери контракции се наложи секцио по спешност.
Вчера разказах на фейсбук мамите и ще копирам поста си и тук:
Да разкажа и аз сагата около японското ми раждане докато ми е прясно.Както ви се бях оплакала 5 дена бях с контракции всяка нощ.Два пъти ходихме до болницата,защото бяха доста болезнени и начесто и си мислех,че раждането започва,но разкритие все 1-2 см и все ме връщаха.Накрая в неделята преди да ме приемат за предизвикване имах кървене,което всички от болницата ме успокоиха,че било нормално(определено тези японци не са нормални!)Затова и вместо в 9,когато
 ми бяха казали да дойда още в 7 им се тръснах на главите и им казах с даскалски тон Wink преди каквото и да било предизвикване,искам преглед с ехограф,да се види плацентата добре ли е,че имам притеснение за това кръвотечение.Докторът уж гледа,ама какво е гледал главата си вика Няма проблем.Успокои ме,че било тапата(която си падна няколко дни преди това и си беше кафеникаво зацапване)
И почнаха да ми гласят лекарствата за предизвикване,аз уж се успокоих,но и като си представих,че ме чакат още поне 10 часа контракции,пак не ми беше леко.Тогава изведнъж на бебчето сърдечния ритъм му падна и дойде докторът и каза,че щом още отсега пада може до финала да стане опасно и ми препоръчват секцио.Въпреки че исках естествено раждане,честно казано изпитах облекчение от този ход на нещата,защото бях супер изтощена и премазана от ежедневни болки и безсъние,а и това кървене последната нощ водеше още по-силни контракции.
По време на операцията и след това докторите голямо хвалене.Викат Ти спаси бебето си.Наистина има леко отлепяне.Имала си майчино усещане,ако бяхме тръгнали да предизвикваме до 1 час не се знае дали нямаше да застрашим живота на бебето и т.н.Ама то бебето само си каза,де.Аз просто имам за информатор най-добрите-Бг мами Wink
И все пак съм много благодарна на докторите и акушерките защото операцията мина супер леко,бяха и продължават да са супер професионалисти и мили едновременно.С какъвто и въпрос да ги посрещна винаги отговарят и обясняват.Като ме видяха как леко станах на раздвижването,ми дадоха бебката още на втория ден да съм с нея денонощно и организацията за хранене,кърмене,сменяне на памперси и къпане е изпипана до последната подробност.Като се окопитя съвсем ще напиша една статия в блога си за Япония за АГ'тата им и ще споделя линк ако ви е интересно.

# 634
  • в матрицата
Момичета, бихте ли споделили какви са съображенията ви за даването и не даването на Вигантол?
това е изкусвен  витамин, няма нищо по-добро за бебетата от слънцето. Аз дори на какта не съм давала тая гадост, която е зимно бебе. Да не говорим ,че на запад този Виганол е отрчен...

Sonyta, как връзваш ръчичките? Да ти кажа, не бях чувала за такъв метод, малко ми е странно, ама то като врене дзверът, до какво ли не прибягваме  Mr. Green

# 635
  • София
Sonyta, как връзваш ръчичките? Да ти кажа, не бях чувала за такъв метод, малко ми е странно, ама то като врене дзверът, до какво ли не прибягваме  Mr. Green

Еми с една тънка пелена загръщам ръчичките изпънати до тялото, за да не ги ръкомаха, че още повече се "ядосва" като ги движи свободно... Виж в youtube има разни клипчета или виж в чичо google има също... пишеш "лечение с гушкане" и то излиза.. ето и тук има тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0
На мен ми се видя малко странно първоначално ама след като имах отчаяна нужда от сън, както казваш до какво ли не прибягва човек..  hahaha

Ние май минаваме през "скок" в растежа и сега от вчера ми яде плътно на 2 часа макс 2 часа и половина и е направо ад и ужас  Tired

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 12:18 от Sonyta

# 636
Това с ръчичките се е правело преди много. Сега майка ми ме научи как да го увивам с пелена, така че да не ги мята много и да може да спи. Още не съм пробвала ама както постоянно си бута ръцете в устата докато спи, май ще трябва скоро.

# 637
Привет мами
чета постове и все ви отговарям наум и аз едва да напиша...та сега през теш докато кърмя
честито на обебилите се мами
имам чувството че на беба й се засилват коликите от вигантола
Рали ще ти пратя линк през компа че пттук не знам как се праща лс
Нови методи за приспиване у нас
карам велоергометър околп 5-10 мин с нея в ръце - унася се
готвим-сложих я в шезлпнга снощи до 2ч през нощта бе на линия,песничкоте през youtube гледа ме гледа ме 1 час и заспа
днес я снимах с доки от консултацоята. Праща ме на изледвания кръв и урина. Каза ми,че пилатес дишането прибира корема. Попитах специално за диета-кола пикантни и шоколад каза да избягвам...

# 638
  • София
Здравейте,

Радвам се, че бебенцата се увеличават. Честита Елиета на bobur, нека да е жива и здрава и да има много щастливо детство.

Преди време бях писала за пъпките по лицето на малката- не знам дали има връзка, но сякаш позавяхват от този евтиния крем Бочко, може да го пробвате.

Включвам се с друг въпрос- по колко грама кърма/ адаптирано мляко изяждат децата ви на хранене? Става въпрос за двуседмично

# 639
Здравейте,
Честита Елиета. Здрава, обичана и щастлива.
Пилета, мн ти благодаря за отделеното време и внимание.
Аз нзн колко грама, защото го храня на гърда, па-скоро-25-35 минути;) иначу би трябвало окоро 100мл някъде...маое и 80, може и 120;)
Ние днес отидохме в тукашната поликлиника само за да разбера колко е наддал за един месец. Оказа се 700 гр и 2,5 см. Докторката каза, че е добре, но я притеснява, че още жълтее;( В МД беше 2 пъти за по 3 ч на фототерапия и ни изписаха с билирубин 6...не са ми казвали да давам глюкоза. И с каката се беше проточила до към 40 ден.
Охх пак не можем да се приспим от колики и газове;(
Лека и спокойня нощ

# 640
Здравейте мами, за пръв път пиша, но ви чета от самото начало Simple Smile Да се похваля и аз на 26.06 се роди Владимир 3600гр 51см с планово секцио. Нямам думи да опиша колко щастлива се чувствам

# 641
момичета, сигурно съм откачена - днес като си видях матката на прегледа на ехографа контролния...и ми стана едно тъжно и празно, бях свикнала да има все бебе там...нищо, че беба ме чакаше при сестрата...понякога ми става много тъпо как бързо ще мине времето, а аз не мога да й се насладя колкото искам, защото освен децата, има и мъж който трябва да погледна...и най губещото нещо време - пусто му домакинстване...въпреки, че сме мега улеснени - прахосмукачки, памперси, печки на ток /не да трябва първо да палим печка на дърва/....пералня...лека и спокойна ви желая

# 642
  • Стара Загора
Пилета, Hug, аз те разбирам прекрасно! Как бих искала времето да тече много, много по-бавно...

# 643
Ееее, колко сме различни - аз пък нямам търпение да свърши този период на рев и акане и да дойде момента да общувам с малкия човек, както и да съм нормален човек. На мен дните и нощите ми се виждат супер протяжни и сякаш няма свършване. Имам чувството, че съм родила преди 1 г. - толкова ми се струва далеччно времето преди бебончо.
Дени, Бобър , честита радост.
Шушулче ходя при Феодорова в Смирненски. И баткото ми е при нея - доволна съм. Ако те интересува ще ти разкажа по-подробно.
Дени, на 2 седмици изяждаше между - 75 и 90 мл. кърма за хранения средно през 2 ч. и половина.
За Вит
 Д-то не съм сигурна, че ще го давам. Баткото ми беше зимно бебе и тогава не бях много редовна в даването, та сега сигурно ще следя как се затваря фонтанелата и ако има забавяне тогава ще се впусна в даване на вит.Д.
Да ви се оплача - качила съм 1 кг. Не ми го побира умът с всичкото недоспиване, кърмене и хапване на крак как успях и да надебелея още. Вземам мерки.

# 644
Здравейте, момичета.
От както сме се прибрали в неделя нямам никакво време, защото с малката сме все навън. Кърмим се навсякъде, няма грижи детето. А аз след почти седмица в болницата съм като отвързана.

Отидох в понеделник на запис на тонове, не им хареса записа и ме оставиха за наблюдение. Във вторник на обяд решиха да предизвикат раждане. Мина изключително бързо, но беше нечовешки болезнено. Бебка ми я дадоха почти веднага и се кърмихме, от което съм адски щастлива.

Срамните устни почиствам с тампон за грим и редувам олио с термална вода. Започнах да ползвам и едно кремче, което не оставя остатъци по гънките. Но за сега нямам мнение хубав ли или не.

За сученето - правилото е предлагаш първата гърда, докато бебето не я пусне, ако още търси тогава предлагаш втората.

Спокойни дни и нощи с малките съкровища Heart Eyes Heart Eyes .

Общи условия

Активация на акаунт