2-ро СОУ първи клас

• 21 597
  • 139
  •   1
Отговори
# 105
Да споделя и аз. Записахме се във второ, като съпруга ми отиде към 16.00 там и каза че е свършил точно за 2мин. Нямало е никой, може би сутринта е бил наплива. Питали са го кой номер е и дали ще посещаваме занималня. Явно гледат списъка и номера. Паралелките и класните ръководители щели да се определят по-късно.

# 106
  • София
Здравейте,
Как се формират точките за класиране? Манастирски ливади в района на училището ли е?

# 107
Здравейте,
Как се формират точките за класиране? Манастирски ливади в района на училището ли е?
Мисля, че не е. Когато обявиха тази година критериите в сайта бяха публикували и карта с региона, за който дават точки, но вече я няма на страницата.

# 108
  • София
Много яко.  Ние не попадаме в нито един район.

# 109
Не се притеснявай, не е казано че нямате шансове така, ако не стане за 2ро - 5то и 142ро приемат по-лесно.

# 110
Ако догодина е същата истерия за 5-то, както тази, вие vtrendy, нямате никакви шансове. Ние живеем в Манастирски ливади и влезнахме в 5-то с много яки връзки. А за някои не помогнаха нито жалби, нито скандали. Моя съседка беше принудена да  запише детето си във второ, защото не успя в пето.

# 111
  • София
Аз тепърва почвам да се ориентирам.  Около дома ни са 2ро и 5то, а около работата 1во и 112то. И неднам да къде да търся връзки.

# 112
  • София
Че в 5-то останаха четири непопълнени места, стигна се до 5-то класиране чак. какви яки връзки... На нас ни се обадиха на 2-ро класиране  и то г-жа Янева, която доколкото ми е известно е най-желаната в у-щето, а имахме 20 точки за там...

# 113
  • София, Манастирски ливади
Привет, vtrendy!
Манастирски ливади-запад попада настрани до Родопски извор и нагоре до Майстор Павел от Кримин. След официалното класиране се появи съобщение на сайта на 2-ро, че ако има дете неприето в никое училище от района, да подаде заявление.
За 5-то тази година беше някаква пълна каша. Имаше доста деца с некоректно обявени точки, на мен също ми се обажда г-жа Янева да не пита дали детето ми вече е записано. Както Geraldine е писала, стигна се до пето класиране, така че в крайна сметка се оказа, че почти всяко дете може да бъде прието.
Боянското училище също дава точки за Манастирски ливади.

# 114
  • София
Да, и на нас не ни бяха коректно нанесени точките, но ни приеха на първо класиране в желаното училище и не съм се интересувала. 142-ро и 2-ро си обявиха вички за приети и записваха наред и си попълниха 5 и 6 паралелки. 5-то затова увисна.

# 115
Че в 5-то останаха четири непопълнени места, стигна се до 5-то класиране чак. какви яки връзки... На нас ни се обадиха на 2-ро класиране  и то г-жа Янева, която доколкото ми е известно е най-желаната в у-щето, а имахме 20 точки за там...
Mr. Green  и на мен така. Поканиха ме учтиво да се запиша при тях...даже учителката каза: Ама вие сигурно вече сте се записали във 2ро? Това й бяха думите Simple Smile

# 116
  • София
Ние сме на Кабрешков съвсем до България. Нямам представа в кое училище попадаме, ама е странно по район да гласуваме във 2ро, но 2ро да не счита, че детето ми е от района му.
Както и да е. Ще водим битки.
Къде мога да прочета за тези училища. Сайтовете им са достна постни.

# 117
  • София

Какво искате да прочетете за тях? Второ и кое?

# 118
  • София, Манастирски ливади
Vtrendy, 34 ОУ също е по-район. На мен обаче обстановката изобщо не ми хареса. Доста неподдържано, мрачно и старо ми се видя.

# 119
Какво точно ви интересува. Информация може да получите от форума, от познати. Аз лично бих ви посъветвала да си набележите училищата първо, да решите кои са за вас важни критерии - местоположение, две или една смяна и др. И не на последно място да видите как се представят на външното оценяване. Цялата информация я има в нета. Аз лично почнах да проучвам училищата доста преди да дойде време за 1ви клас и се надявам да сме направили правилния избор

Общи условия

Активация на акаунт