2-ро СОУ първи клас

• 21 625
  • 139
  •   1
Отговори
# 120
Искам да ви попитам има ли някоя от вас характеристиките, на таблетът/мини лаптопът. Вече ги няма в сайта.

# 121
  • София, Манастирски ливади
Предполагам, че ще изкарат нови. Поне нашата г-жа каза да не бързаме да купуваме още, защото още не е съвсем ясно какви точно трябва да са. Иначе може би имам запазен файл в къщи, ако искате ще погледна и ще ги напиша.

# 122
Предполагам, че ще изкарат нови. Поне нашата г-жа каза да не бързаме да купуваме още, защото още не е съвсем ясно какви точно трябва да са. Иначе може би имам запазен файл в къщи, ако искате ще погледна и ще ги напиша.

Не знаех, че е възможно да има промяна...поне на нас не ни казаха. Ще съм ви благодарна ако е удобно да ми ги изпратите в случай, че ги имате Simple Smile Оказва се, че таблетът, който имаме изобщо няма да свърши работа за съжаление.

# 123
Съжалявам, не съм го запазила. Sad Може би, ако се обадите в училището ще могат да ви кажат.

# 124
  • София
Момичета, ще споделите ли какъв е районът на училището?
Никъде не мога да намеря карта, така че да преценя дали имаме шанс.

# 125
Заповядай!

За постоянен адрес:
Червено - 4 точки
Синьо - 2 точки

За настоящ адрес:
Червено - 3 точки
Синьо - 2 точки

При деца с равен брой точки, се взима предвит кой е по-близо до училището.

# 126
  • София
Благодаря.
А от колко време трябва да е адресната регистрация. Ние сме с постоянна в синята зона, но мога да се преместя в червената.

И какви още точки се дават?

# 127
http://www.2ro-sou-bg.com/wp-content/uploads/2014/09/%D0%A2%D0%A3%D0%9A24.pdf

Нямаше определена дата за регистрацията. Критериите за прием обаче, се приемат на педагогически съвет всяка година, т.е. не значи, че за 2017/2018 ще са същите.
За да се ориентирате горе-долу, тази година минимума точки с който приеха деца беше 15. Може би да имаше няколко с 14, но не съм много сиигурна.

# 128
  • София
Не искам да ви разочаровам, но по Наредба 10 трябва да се разработи система за електронно кандидатстване в първи клас за новата учебна година, подобно на приема в детските градини. Не знам докъде са стигнали и какво избщо ще представлява, лошите ми очаквания са, че ще скалъпят някакво недоносче и ще го тестват направо на приема.

# 129
  • София
да, вероятно

мисля да ходя при Ваня Кастрева и да й покажа как 2ро и 5то училища се борят за един и същи квартал, а децата в М.Л. остават изолирани

а в МЛ девизът е - всеки апартамент с бебе, всеки етаж - с три

един вид, доста деца остават извън червените зони на училищата

# 130
 Тази година децата от манастирски ливади бяха приети в 5-то у-ще.     

# 131
Здравейте. Относно минималния брой точки на приетите деца - на първо класиране той бе 15. Тази година нямаше второ и трето класирне със списък на приети деца въпреки че съм 100% сигурна, че е имало свободни места. Та точно на тези класирания ако си много настойчив може да те приемат и с по малко точки. Детето ми е сега 1ви клас приети сме с 15 точки, но в нашия клас има и няколко деца с по-малко точки. Напливът наистина е много голям и не е изключено да има промяна на критериите.

# 132
  • в ябълковата градина
Така е, Манастирски ливади е квартал с пълен деца.
В същото време няма детски градини, площадки, училищата са кът.
Ето я картата от кандидатстването 2016-2017г. Целият квартал е обхванат:
http://www.2ro-sou-bg.com/wp-content/uploads/2016/03/themap.jpg

# 133
  • София
Абсолютно е реално да няма отказали се след 1во класиране. Това се случи и 2015та, когато дъщеря ми кандидатсва за 1ви клас. Наистина всички деца се бяха записали и на второ класиране просто нямаше места. 2017та малкия ще бъде ученик и се надявам , че класирането ни е подсигурено с кака в училището.

# 134
  • София/Варна
2017та малкия ще бъде ученик и се надявам , че класирането ни е подсигурено с кака в училището.
Дъщеря ми тази година беше с 19 от максимум 20 точки точно заради по-голям батко.

Иначе на кандидатстващите 2017 горещо препоръчвам г-жа Боряна Йонкова (класната на сина ми). Невероятен педагог е - работи за това класът да стане задружен, развива потенциала на всяко дете, държи много на добрата комуникация с родителите. Обича да работи по извънкласни проекти - децата бяха очаровани от заниманията на Млад изследовател и Клуб Добродетели.

Общи условия

Активация на акаунт