2-ро СОУ първи клас

• 21 619
  • 139
  •   1
Отговори
# 45
  • в ябълковата градина
Здравейте и от мен! И ние бяхме вчера. Харесаха ми класните стаи! Тоалетните, обаче, доста миришат. Поне имаше сапун, което е добре.
Ще се радвам на информация за учителките, които ще поемат първокласниците.
И да се надяваме на прием  Grinning

# 46
  • София
И аз бях на отворените врати, но не съм очарована кой знае колко. Не успях да видя всички учителки, но тези , които видях не ми направиха кой знае какво впечатление. Но най- голямото ми недоумение идва от факта, че на практика 2соу направиха, така че ако иска човек детето му да учи там , то трябва да е в иновативна паралелка, към която лично аз от сега имам големи резерви. Никъде в сайта не са публикувани декларациите, които ще трябва да се подписват при подаването на документи. Получава се така, че ако човек няма 400лв за таблет не може детето му да учи там( при нас казаха, че вероятно всички паралелки ще са иновативни). Но как точно ще се съхряняват тези таблети да речем през междучасията, по време на обяд или по време на занималня никой не спомена. При вас казаха ли нещо по този въпрос?

# 47
  • София/Варна
Стаите на първи и втори етаж имат индивидуални шкафчета за всяко дете. За три години нищо не е изчезвало от там на сина ми. Той си държи спортния екип и маратонки както и четеца в тях.

# 48
Според мен тези така наречени иновативни паралелки по нищо няма да се различават от останалите, ако има разбира се. Защото при нас казаха, че поради големия интерес може би 4 ще бъдат такива и 1 класическа. А в първи клас обучението с таблети ще бъде само 1ден (поне при нас така казаха)

# 49
  • София
Как няма да има голям интерес... Ако дете има брат или сестра в училището и постоянно местожителство в района е с 8 точки. А друго, без да изпълни тези критерии, но с декларация за иновативна паралелка ще бъде с 10 точки. На първото му остава единствено да поиска да е в такава паралелка, за да му е сигурно мястото в училището на батко...Абсолютно преднамерено е и някак дразнещо. Ако не бяха сложили точки щеше по-лесно да ме накарат да мисля, че не търсят определен  таргет.

# 50
Здравейте,
бяхте ли днес на отворените врати в училището?
Аз лично ходих. Като цяло впечатлението ми е добро, бяха се постарали. Важното бе, че учителките, които ще поемат 1ви клас бяха там и се представиха. Ще се радвам ако някой сподели мнение за тях. А те са - Ани Георгиева, Трендафилова, Румяна Никова, Детелина Делева и Юлия Николаева.
Юлия Николаева ми преподаваше първите 4 години докато бях в 5 то .На завършването на 4 клас всички ни беше много мъчно за нея .Тя ни учеше , че класът е едно голямо ,семейство ,което трябва винаги да бъде сплотено и да се подкрепя ! Учила съм и във 2 ро от 8 до 12 клас и сме се засичали по коридора май е на Д клас .

# 51
  • София
Моето дете сега е в клас на Юлия Николаева. Има положителни и отрицателни емоции при нас.... зависи какво търсите.

# 52
  • София, Манастирски ливади
Geraldine, таблет и компютър ще се ползват само петък. Т.е дето ги носи сутринта и си ги прибира като приключи учебния ден. Паралелките са съобразени спрямо заявилите желание при електронното подаване на документи. Казаха, че е изненада за тях, че има толкова желаещи.
Аз бях и в двете стаи, където се представяха учителките и на мен пък всички ми направиха много добро впечатление. Единствено г-жа Никова беше по-пасивна, но може пък да е говорила в групата преди мен и да е почивала жената.
Училището ми харесва и силно се надявам да има детенце късмет и да го приемат. Около 400 деца са подали документи до момента  ooooh!

# 53
Моето дете сега е в клас на Юлия Николаева. Има положителни и отрицателни емоции при нас.... зависи какво търсите.
Аз си спомням, че малко и беше трудно с нас защото бяхме малко тежък клас с ученето се справяхме добре ,но дисциплината куцаше ,но ние и бяхме първият випуск който изкара след дълъг отпуск по майчинство . В нашия клас нямаше такова текучество на напуснали деца до 4 ти клас се преместиха само 2 ма ,докато в съседния ,на който беше г-жа Елка Миткова ,която сега също преподава във 2 ро имаше постоянно текучество ,защото беше много строга и неведнъж съм я виждала как ги шамареше .

# 54
  • София
Друнда, естествено е да има такова огромно желание за тези паралелки, след като дават толкова много точки за тях. Ако не даваха точки и просто родителите отбелязваха своето желание , не мисля, че щеше да е същото. С други думи- ако човек иска детето му да има шанс за това училище, то той трябва да изяви желание за такава паралелка. Съвсем принудително.

# 55
  • София, Манастирски ливади
Да, сигурно си права и има родители, които го отбелязват по принуда. Може би трябваше да се определят конкретен брой места, за да имат децата равен шанс...

# 56
Завърших 2 ро преди 4 години . С предишните директорки училището беше много напред ,оправиха стаите ,смениха чиновете  .Преди си спомням ,че тоалетните при малките бяха в окаяно състояние .След като завърших и Лилова стана директор започнах да чувам противоречиви неща .Веднъж си писах с моята приятелка секретарката ,при която доста често с моя съученичка си принтирахме докладите .Тогава тя ми каза .2 ро вече не е каквото беше .Иначе гледайки страницата във фейсбук новата директорка го докарва откъм база .Интерактивни дъски , електронни карти за влизане ,стая за занимания по интереси на малките ,музикален звънец с най -новите западни хитове .

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 13:14 от iris 40

# 57
  • София
Спокойна, моля те кажи нещо повече за отрицателните емоции. С какво ви разочарова?

# 58
  • София
Спокойна, моля те кажи нещо повече за отрицателните емоции. С какво ви разочарова?

Мен лично - с пасивността си!

# 59
Завърших 2 ро преди 4 години . С предишните директорки училището беше много напред ,оправиха стаите ,смениха чиновете  .Преди си спомням ,че тоалетните при малките бяха в окаяно състояние .След като завърших и Лилова стана директор започнах да чувам противоречиви неща .Веднъж си писах с моята приятелка секретарката ,при която доста често с моя съученичка си принтирахме докладите .Тогава тя ми каза .2 ро вече не е каквото беше .Иначе гледайки страницата във фейсбук новата директорка го докарва откъм база .Интерактивни дъски , електронни карти за влизане ,стая за занимания по интереси на малките ,музикален звънец с най -новите западни хитове .
Лощото е, че и аз чувам подобни неща и много се притеснявам дали 2-ро не лежи на стари лаври. Но все пак от 1 до 4 клас най-важното е госпожата, затова както и в предишния пост споменах най-много ме вълнува мнението за госпожите поемащи първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт