2-ро СОУ първи клас

• 21 632
  • 139
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Незнам какво да те посъветвам. И аз съм пред същата дилема- в по-харесваното от мен училище или в по-близкото, в което ще учат всички приятелчета. И май ще избера първото.

# 91
Все пак според мен би трябвало на 6и 7 в двете училища да бъдат записвани деца, които са с номер, до определената бройка, а останалите да останат в резерв. Предполагам, че дори 220 номер(например) въвъ 2-ро да си занесе свидетелството за завършена група, ще го приемат с уговорка, че при незапълване на местата от първите класирани ще бъде записан.

Миналата година моя близка си остави така свидетелството във 2-ро,  и после те не й го върнаха, за да си запише детето в друго училище, където се освободи място.

Имам вътрешна информация, че тези, които са получили  14 и под 14 точки нямат шансове за класация. Дано да успеем да си запишем децата там, където желаем.

# 92
  • в ябълковата градина
Здравейте и от мен! Съобщението наистина не е много ясно. За мен шанс имат кандидатите, ако до запълване на 120-те бройки, някои деца от класираните не се запишат.
Всяко друго тълкуване би обезсмилило и подаване на документи веднъж и точките и класиране, ако се записват утре всичките деца от списъка и то записването е на принципа "КОй превари - той завари"".

Успех на всички деца!

# 93
  • София
Здравейте, записахте ли се? Как е положението във второ, някой ходи ли вече?
Аз мога да кажа за 142-имаше 30-тина човека сутринта, като приемаха удостоверенията на всички деца от списъка, без значение реда. Предполагам, че ще приемат удостоверения, докато запълнят бройката.

# 94
Здравейте, записахте ли се? Как е положението във второ, някой ходи ли вече?
Аз мога да кажа за 142-имаше 30-тина човека сутринта, като приемаха удостоверенията на всички деца от списъка, без значение реда. Предполагам, че ще приемат удостоверения, докато запълнят бройката.
Geraldine, да разбирам ли че сте се записали във 142? За второ и аз чакам инфо.

# 95
  • София
Да. Въпреки, че ми е най-далече, и че всички приятелчета са във второ, реших че липсата на занималня за всички, смените още от втори клас  и не на последно място таблетите, които скоро ще са във всички училища без да се плащат мога да ги избегна само с една спирка повече. Дано не съжалявам след време за избора си, но сега така усетих нещата.

# 96
И аз бях пред твоята дилема, но реших да рискуваме със второ. А и винаги има възможност ако не съм доволна да сменя училището, но искрено се надявам да не се наложи. Дано децата ни имат късмет с госпожите.

# 97
  • София, Манастирски ливади
Някой има ли представа, коя г-жа ще поеме обикновената паралелка?

Последна редакция: пн, 06 юни 2016, 14:57 от Drunda

# 98
Да. Въпреки, че ми е най-далече, и че всички приятелчета са във второ, реших че липсата на занималня за всички, смените още от втори клас  и не на последно място таблетите, които скоро ще са във всички училища без да се плащат мога да ги избегна само с една спирка повече. Дано не съжалявам след време за избора си, но сега така усетих нещата.
Сигурна ли си, че във второ няма да има занималня за всички? Аз тази сутрин записах детето, попълних заявление и за занималня, но не казаха да има класиране. Казаха само да ги взимаме по-рано, ако имаме възможност.

# 99
  • София, Манастирски ливади
На отворените врати казаха, че занималнята е с 1 паралелка по-малко, но мисля, че нямат право да откажат да запишат детето.

# 100
На отворените врати казаха, че занималнята е с 1 паралелка по-малко, но мисля, че нямат право да откажат да запишат детето.
Благодаря, все пак и не всички деца искат да посещават занималня, явно ще има места за желаещите.

# 101
  • София/Варна
С баткото не се е случвало да има дете желаещо да е в занималня и да не са го допуснали. С всяка следваща година се увеличава броя на непосещаващите занималня деца.

# 102
  • София
Аз доколкото разбрах сигурни места за занималня има за 1клас. От там нататък местата за занималня намаляват, като на отворените врати основно това ни обясняваха- че децата било по-добре да не ходят на занималня в 3-4 клас. В смисъл, че за самите тях е по-добре.
Днес във второ записването като 142-ро ли протече или все пак се съобразиха с броя на точките и това, кое по ред е детето в списъка?

# 103
  • София/Варна
Определено за моя син беше по-добре в трети клас да не си губи времето със занималня. Догодина хич няма и да го заявявам.

# 104
Определено за моя син беше по-добре в трети клас да не си губи времето със занималня. Догодина хич няма и да го заявявам.
Другият вариант е сам в къщи, но ми се струват доста малки в 3 клас за това. Но за нас има доста време дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт