2-ро СОУ първи клас

• 21 644
  • 139
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз разбирам, че са приети 144 деца. Ще ги записват по номера. Много е възможно някои от тях да не се запишат, затова имат шанс и други, които са в резерв.

# 76
  • София
Обърква това, че не е сложена една линия след 144-тото дете, след което да пише черно на бяло , че това са резерви и те ще могат да се запишат на  второ класиране евентуално. Така както е направено може всеки да го тълкува както иска. Аз в първият момент реших, че на 6 и 7 юни записват всички в класацията, всички имат шанс и който превари. Със сигурност, обаче утре ще е лудница там.

# 77
Би следвало да са приети първите 120 за иновативната и 24 деца за обикновената паралелка, нали са 2 списъка. Обърнахте ли внимание, че списъците са по азбучен ред. Не знам как е били преди, но тази година е супер объркващо. Същата работа и в 142. Там всички са приети 200 и нняколко деца и печели този, който се запише пръв. Пълна простотия.
И ние сега заради недомислените им писания ще ходим да се блъскаме още първия ден, за да не се окаже че на 7ми след обяд местата са запълнени

# 78
  • София
В 142 няма и точки, което на фона на 2-ро, където изведнъж по средата на децата с 15т. започват по азбучен ред наново , си е направо добре. Изглежда първата част от тези с 15т. са теглени в томбола, иначе незнам каква би могла да бъде логиката. Но наистина е голям абсурд всичко в тия класирания.

# 79
Наистина е пълен абсурд. Ако някой утре се обажда във второ и получи някаква по-разбираема информация моля да сподели.

# 80
Наистина е пълен абсурд. Ако някой утре се обажда във второ и получи някаква по-разбираема информация моля да сподели.
Или е супер некадърност или е нарочно " мътно" написано .  Sunglasses

# 81
И аз съм много ядосана от списъка - безумен е. Сега се чудя утре да ходя ли рано рано, мислех по-късно през деня, ама човек може ли да е спокоен така?!

# 82
  • София
Все пак според мен би трябвало на 6и 7 в двете училища да бъдат записвани деца, които са с номер, до определената бройка, а останалите да останат в резерв. Предполагам, че дори 220 номер(например) въвъ 2-ро да си занесе свидетелството за завършена група, ще го приемат с уговорка, че при незапълване на местата от първите класирани ще бъде записан.

# 83
Все пак според мен би трябвало на 6и 7 в двете училища да бъдат записвани деца, които са с номер, до определената бройка, а останалите да останат в резерв. Предполагам, че дори 220 номер(например) въвъ 2-ро да си занесе свидетелството за завършена група, ще го приемат с уговорка, че при незапълване на местата от първите класирани ще бъде записан.
Не знам да има такова приемане " с уговорка" .  Защо има 2ро класиране тогава ?

# 84
Не знам да има такова приемане " с уговорка" .  Защо има 2ро класиране тогава ?
А мен нищо не би ме учудило. Факт е, че само внасят допълнителен смут и те карат, още утре да ходиш и да се записваш.

# 85
  • София/Варна
Има и друг казус (с приятелчета на детето ми) - родителите са извън София в понеделник и обмисляхме да идем заедно вторник сутрин да ги записваме. В този случай не е ясно ще се случи ли това, при условие, че сме с максимален брой точки Confused

# 86
  • София
Така както са го написали във второ няма да има нужда от второ класиране, освен ако не идат да се запишат достатъчен брой деца, в което се съмнявам. Предишни години знам, че от второ се обаждат допълнително, че детето е прието. Познавам две деца, които са канени да се запишат. И то говоря за преди две години. На едното след второ класиране, на другото малко преди учебната година. Изглежда сега искат да си спестят неудобството.
В 142 е по-различно. Там има събеседване с детето. И преди е имало такива списъци и се приемат първите- другите са в резерв за второ класиране.

# 87
Здравейте момичета,
Приеха дъщеря ми и едно нейно приятелче във 2-ро СОУ "иновативна паралелка" с 18 точки и в 5 ОУ, където също се работи по иновативна програма с всички деца, без да се разграничават  по паралелки. Разликата в иновативното обучение е, че във 2-ро СОУ всяко дете има персонален таблет и ще гледа в него, а не както в 5-то ОУ, където всяко дете има самостоятелна мишка и общ екран, на който учителят ще може да привлече вниманието на децата за обяснения и ще ги контролира по-добре. Във 2-ро всяко дете ще си играе на таблета по-дълго време и така ще има по-добри умения за работа с техника.
2-ро е по-напред в класациите, но пък в Пето е по-спокойно и с по-малко деца. Приятелите ни избраха 5-то, а аз все още се двоумя и до утре сутринта трябва да взема решение.
Дайте ми съвет!

# 88
  • София
В 5-то поне има нормален списък с класирани. Може да се забавиха с публикацията му, но поне е в ред.

# 89
Да, Geraldine, имаха и много ясни и коректни критерии. Директорката ни каза, че ако има отказали се, ще приемат веднага от резервите. Жалко  че нямаме право да избираме, защото много искаме при една и съща учителка. Ти какво ме съветваш?

Общи условия

Активация на акаунт