2-ро СОУ първи клас

• 21 590
  • 139
  •   1
Отговори
# 135
  • София
А някой има ли карта на 5то училище

Според мен е супер несправедливо 2ро и 5то да се борят за едни и същи деца, а децата от МЛ да остават изолирани

Тези решения за зоните, а и в последствие - решенията за прием на децата, си плачат за административно обжалване.

# 136
  • София, Манастирски ливади
Мисля, че и преди сме го обсъждали, но 2 СУ, 5 ОУ, 34 ОУ и 52 ОУ, дават предимство за деца от Манастирски ливади-запад. Това са училищата, от които аз съм се интересувала, може да има и други.

5-то нямаха точно определен район тази година. Даваха се точки също и за родители с месторабота в "района на училището", който на мен не ми стана ясно какво включва. На първо клаисиране имаше много деца с некоректно отчетени точки и съответно неприти. В крайна сметка се стигна до 4-то или 5-то класиране, ако не се лъжа. Не знам дали и тогава се запълниха местата. След първото класиране ми се обаждаха по телефона на родителите даже.

Няма как да не ви приемат детето. Все пак образованието е задължително.

Това е от сайта на 2-ро.

Скрит текст:
Уважаеми родители на деца за I-ви клас,

Уведомявам Ви, че за неприетите в нито едно училище от района, в който живеете и ако този район съвпада с района на 2 СУ, можете да подадете мотивирано заявление до директора за прием на Вашето дете в нашето училище.

Тази възможност се открива с решението на министъра на образованието и науката, г-жа М. Кунева, да се предотврати вероятността да има незаписани ученици в първи клас.

# 137
  • София
На отворените врати на 5то един татко беше попитал " ами какво става , ако детето не е прието в нито едно училище, където кандидатства?" и директорката отговори, че ще разгледа такъв случай и  няма да остави неприето дете . Същото важи и за второ - всяка година директорката иска разрешение от министерството за допълнителни бройки за такива случаи.

# 138
Дами, здравейте! Ние ще сме 8 клас и сме приети във 2-ро. Моля за мнения - как е обучението след 7 клас? Учители, атмосфера, всичко? Ще сме в паралелка с испански и английски.

Благодаря предварително.

# 139
Дами, здравейте! Ние ще сме 8 клас и сме приети във 2-ро. Моля за мнения - как е обучението след 7 клас? Учители, атмосфера, всичко? Ще сме в паралелка с испански и английски.

Благодаря предварително.
Аз завърших там преди 5 години - като цяло съм доволна от учителите иначе в класовете има деца както деца  , които са амбициозни и  учат  прилежно така и деца  , които предпочитат вместо в часовете да висят по кафетата и да пушат пред училището .

Общи условия

Активация на акаунт