НВ-ВМХ, част 90 - за здравословното хранене

• 46 744
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Чоки , Вив , Кам , WASP Simple Smile благодаря !
За мен връщането беше невъзможно преди да съм преодоляла житейските си несгоди . Сега съм ОК и мога да общувам с хора ...
bariksto,
не знам как е твоето момиче на 23 , ама моят левент на 20 не дава изобщо да му се меся . Така че девойката трябва сама да намери пътя си , ако не иска да се храни високомазнинно и да спортува ти не можеш да я накараш . Пък търпението не е най - присъщата добродетел на тази възраст . Можеш да я посъветваш да чете...този мисля е най - прекия път .
Понякога такива странни констелации ( съчетания между симптоми ) се поддават на хомеопатия . Но ти търябва читав хомеопат .

# 646
  • SA
Бариксто, трудно е да се каже кой е най-ефективния начин за мотивация при различните хора.
Може би е добре да й дадеш да прочете някои книги, статии по темата.
Или пък с времето да види добри резултати при теб и да прояви интерес.
Щом има поликистоза и се лекува с метформин, то със сигурност има и инсулинова резистентност и мисля, че това хранене е най-удачно за нея.

# 647
Тони, ходихме и на хомеопат по време на лутанията ни по доктори. Ами като я заведох един път с обрив и той ни каза че е за хоспитализиране( детето ставаше неузнаваемо с отоците по главата) явно не случихме. А за 20 и ...годишните си права,не слушат ,искат да си направят своите грешки Simple Smile

Камелот,познавам я,знам как бързо се пали и бързо се отказва. Давам и да чете статии от сайта на Чоколата и е заинтригувана.... Отлагам ,и аз си мисля че е по добре да види резултати ,ще е по мотивирана .

# 648
Здравейте, момичета!

bariksto, горката ти дъщеря какво е преживяла.... Много съжалявам! И според мен това е правилният начин за хранене при нея, но момента с мотивацията е ключов. За мен това е режим за образовани и интелигентни хора, които са се информирали добре и са осъзнали ползите и това им дава мотивацията да продължават да се хранят НВ въпреки, че при някой резултатите не са светкавични. Моят опит показва, че всички вълшебни диети при които обещават и даже се получава бързо сваляне на кг., не само, че не могат да се задържат трайно, но се получава и йо-йо ефект почти винаги. Може би, ако говориш с нея и си поставите някакъв срок в който да се храните НВ ВМ и след това да решите дали да продължи по-този начин, защото съм сигурна, че сама ще почувства промяната даже и кг да не падат бързо. Зависи и колко кг има за сваляне.

При мен лично проблема е, че ако държа В ниски, не мога да спя повече от 3-4 часа и започва да ми тежи. Вече стигнах до там, че ако се събудя в 3 просто се замислям какво съм яла и се оказва, че съм между 30 и 50гр. въглехидрат, ако обаче вдигна В и М са същите започвам да се омазнявам да качвам кг. Та сега търся златната среда. Може би трябва да пробвам В да ми са от друг източник, защото сега са основно от плодове и ядки от лимец с които закусвам от време на време.

За децата и тяхното хранене не мога да дам съвет поради липса на собствени, но дайте съвет как да се справим с родителите и техните вредни навици Joy
Израснала съм в семейство в което без хляб не се сядаше на масата. В момента в който се изнесох не си спомням да съм си купила хляб, но майка и татко продължават да ме убеждават, че без хляб не могат да се нахранят. Изнасям лекции, изпращам материали да четат, но за сега "победите" ми са минимални. След хиляди разправии и един преглед, след който благодарение на изключително некадърен лекар, който й изкара акъла, успях да убедя майка да спре със сладкото и тестото за известен период след който да направи контролни изследвания, да следи как се чувства и тогава да реши как да продължава. За сега ми се обажда всеки ден и ми обяснява колко добре се чувства, и кг й се размърдали и КЗ й влезнала в норма, но подозирам, че съвсем скоро пак ще залитне.  Не знам, започвам да се отчайвам. Отдавна вече не се ядосвам, но не мога да спра да се притеснявам.

Момичета, много ви благодаря за съветите за хипермобилни стави!  bouquet
Изписаха ми едни добавки които пия в момента, една от тях съдържа неосапуняеми фракции на масла от авокадо и соя. За първи път ги чувам.

Камелот,
Скрит текст:
Понеже видях, че си ме питала дали сутрин ме болят ставите и дали се подуват. Да, сутрин направо не мога да си свия пръстите, но не се подуват.

Мики,
Скрит текст:
Абсолютно същите проблеми имам каквито и ти описваш, особено с колената и обездвижването. Направо е имало случаи след по-дълъг полет да не мога да ходя. Можеш ли да ми кажеш, ако си спомняш какви марки са били колагена и омега 3, които си пила?  И по колко гр витамин Ц?

# 649
Хоп -Троп това със срока е добра идея!  Thinking

С родителите е по зле отколкото с децата . Те винаги знаят повече от тебе и няма как ти да ги учиш Simple Smile По мои лични наблюдения променят се само ако ги уплаши нещо. Ето и майка ти е потвърждение.

# 650
  • Пловдив
barisko, според мен, ако ти се придържаш достатъчно дълго време към режима, при теб ще има резултати и дъщеря ти ще бъде мотивирана да опита. Освен това, ако живеете заедно, можеш да започнеш да готвиш по-често режимна храна за всички. Така постепенно ще се променят хранителните навици на семейството в положителна посока, като промяната няма да е насилена и външна, а преходът ще е плавен и естествен. Някои хора правят промяната от раз - изключват всички нежелани храни и без колебания започват стриктно да следват режима. Други имат нужда от повече време и постепенно започват да превключват на този начин на хранене. Например, като за начало без джънк, без газирано и без сокове, както и без тестяно и сладко е добра промяна. Тоест остават бобовите, ориз и картофи като храни, които могат да се консумират, но човек се стреми да не са основна част от диетата му, а да са ограничени. Или пък се оставя едно хранене, да речем в неделя вечер, при което човек може да си позволи нещо нережимно, да речем сладолед или шоколад. Само че това е, ако човек е търпелив, защото и по този начин вероятно ще има резултати (разбирай, подобряване на начина, по който се чувстваш, намаляване на различни болестни симптоми и неприятни усещания), но откъм отслабване резултатите ще дойдат по-бавно и това може да доведе до обезкуражаване и отказване.
Иначе изключително ми стана мъчно за дъщеря ти! И аз смятам, че с нашия режим ще има подобрение, но както се казва в една поговорка, "можеш да заведеш коня до реката, но той сам трябва да пожелае да пие".  Wink А и най-добре е човек наистина да узрее за идеята, дори ако моментът на започване се измести по-напред в бъдещето. Тогава промяната става значително по-лесно и по-вероятно е това да се превърне в дългосрочен начин на хранене, съответно да се извлекат всички позитиви от него. Мисля, че първите и най-важни стъпки си ги направила - предоставила си информация на дъщеря си, даваш й личен пример!Оттам насетне зависи от нея!

Хоп-Троп
, уф, с родителите е много трудно...Аз още поливам, наторявам и сея при майка ми, барем поникне нещо... Joy

# 651
  • SA
Хоп, за пръстите те питах, защото подобни оплаквания ми бяха много проблемни преди години и на мен. Дълго време се събуждах със скованост на пръстите сутрин, после се стигна до целодневна болка и оток в някои от ставите, което си е вече чист артрит. И макар и аз да съм с хипер-мобилни стави, при мен явно провокиращ фактор за това се оказа глутена.

# 652
Лемииии  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Толкова се радвам да те видя  Hug Hug Hug Hug Hug
Пиши по-често!  Hug
Вивче, радвам се, че ме помниш  Hug
Извини ме, че чак сега ти отговарям, нямах комп, а от телефона кълването ми е ужас.   bouquet
При мен нещата са горе долу, спазвам режима кога с малко, кога с повече отклонения от към винце, семки и бобови, та зимата понабъбнах малко с кило-две.
Карах си аз така добре, докато един път фефруари не се изкуших от сладкиша на една приятелка, изядох едно не малко парче, след това парче кекс и се започнаха мъките. Сигурно четири месеца след това ме свиваше корема, с останалите екстри с тоалетната, типични за колита който ме мъчеше преди да мина на режима.
Два месеца след това, направих много неприятна алергична реакциа, та се оправях с кортикостероиди, и накрая за разкош, след двегодишна ремисия отново ми се разбутаха хормоните на щитовидната и съм на хапчета.
И така, седя и си мисля, че вероятно за всичко е виновен глутена, както доста пъти е коментирано за пропускливоста на червата, и от там останалите проблеми Thinking
И след толкова време режимстване тъкмо бях узряла за идеята, че не е лошо да поспортувам малко, за стягане, пулса взе че ми скочи на 120, та бързо ми увяхна ентусиазма, за сега.

# 653
  • SA
Леми, много неприятно.  Hug
А ти преди този случай с кекса, за колко време си била напълно на безглутеново хранене?

# 654
  • София
Леми, не се притеснявай, пиши когато можеш, но пиши!  Hug
Много съжалявам, че така са се стекли нещата при теб, не съм достатъчно компетентна, за да взема отношение, но се надявам с премахването на глутена нещата да се нормализират  Praynig  Hug

Хоп-троп,
прекрасно изказване  Hug
За мен това е режим за образовани и интелигентни хора, които са се информирали добре и са осъзнали ползите ...

# 655
Юлинга Hug
Ще изчакам малко, нека го поиска истински. Тя сега е добре няма обриви, редовен цикъл, усмихната и спокойна. В края на месеца има рожден ден, може би след това.

# 656
  • In transit
bariksto, пробвай да и предложиш да изгледа тези филми. https://www.youtube.com/c/LowCarbDietBG?gvnc=1 По специално "Ниско въглехидратната диета" и "Дебела глава" Моят син, който е на 18 след като ги изгледа сам реши да се храни така. Може и при вас да има ефект.

Хоп Троп заповядай,
Скрит текст:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Cardiovascular-Support-20 … ;sr=null&ic=1 това е омегата, от нея пия по 2-3 на ден; а това е колагена в две форми, на прах и на хапчета: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Collagen-Types-1-3-Powde … ;sr=null&ic=4 http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Collagen-Types-1-3-1000- … ;sr=null&ic=2 може сама да решиш коя форма ще ти е по удобна, но в началото ако пиеш по 6гр на ден да знаеш, че хапчетата са доста големи, аз след третото вече почва да ми става зле докато ги преглътна. В таблетките има вит.С, ако вземеш праха може да пиеш отделно по малко вит.С  примерно нещо такова: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Vitamin-C-500-mg-120-Veg … sr=null&ic=34 Между другото сега се сетих, че една приятелка с доказан ревматоиден артрит, без хипермобилни стави, но със силни болки и подуване на ръцете сутрин също се подобри доста състоянието, а тя дори не се храни като нас. Ще се радвам да споделиш при теб дали ще има резултат. Hug

# 657
Здравейте.От известно време ви чета и мисля, че дойде и моето време да се включа в този вид хранене.От утре ще отчитам как се чувствам и как се развиват нещата с щитовидната и с килограмите.Да не споменавам, че си имаме малко стопанство и месото, млякото, яйцата, зеленчуците и плодовете са ни "био" до колкото е възможно за нашите условия и е срамота да не се възползвам  LaughingМъжът ми вика, че най после съм поумняла, защото като ме гледал как гладувам и как спа по малко ,за да имам време за повече тренировки той се измъчвал.И да се представя де а не да нахлувам така в темата:като дете бях пълна и с много глад и спорт отслабнах за бала и така години на ред се поддържах с глад и спорт.Дойде време за първото бебче после за второто после и за третото.Карах много тежки бремености с тежки раждания с куп лекартсва и много трудни кърмения до като не откриха най- накрая ,че съм с хашимото.Радвам се, че въпреки това забременях и децата са ми живи и здрави, но от мъничка жена се превърнах в 100 кг. лелка  ShockedПродължавах да полагам усилия, да ям малко (солети, сухари, печен хляб) да се скъсвам от тренировки във фитнеса, но въпреки това набъбвах като гъба.Да не говорим, че ендокринолжката ми ме посъветва да изключа всякакви мазнини от менюто си и аз нали  съм си волева го направих.Стигнах до положение, когато едвам се вдигах от леглото, защото нямах сили, но парадокс пак си оставах дебела.И малкото, което смъквах после се връщаше отново.До сега съм смъкнала 21 кг. със ситемата - 60, но започнах да  се интересувам коя храна как ми влияе и така от една друга тема стигнах и до вас.Тренирам с Румяна Илиева.Това е накратко.То май малко дълго стана де  Laughing

# 658
  • Пловдив
Eva_bg, добре дошла! Много се радвам да те видя и тук!  Hug
Леле, имаш наистина страхотни условия за спазване на режима! Пожелавам ти с него да намериш пътя към по-добро здраве и да се разделиш с излишните кг!
Доколкото съм запозната с принципите на системата -60, мисля, че пак можеш да си ги спазваш, само че на закуска, обяд и вечеря ще ядеш храни според нашия режим.  Wink
Леми, разбира се, че те помним!  Hug Съжалявам и аз, че нещата са се развили така при теб. Дано скоро всичко си дойде на мястото! Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 19:20 от yulinga

# 659
  • София
Ева, добре дошла и успех с този прекрасен (дори перфектен  Wink ) начин на хранене   bouquet

Мики, да използвам случая да ви благодаря отново, на всички, които превеждате филми за нас! Че и в канал сте ги систематизирали  Heart Eyes Прекрасни сте! Благодаря ви!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт