WIZZ AIR - 18

• 71 735
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • York
Установявам доста бързо излизане на багажите с Уиз, и в София и в Бове. Само на тези две летища съм кацала с тях. Предполагам, че и на другите летища е така (Лутън е пак подобно на Бове малко летище и предполагам, че и там трябва да е сравнително бързо). Много съм доволна от това, не се губи никакво време при слизане, защото следващите пътници са вече готови да се качват и да пътува самолета обратно. Специално от Бове излязохме буквално за 15 минути, от самолета до колата ни на паркинга, като смятам взимане на багаж, паспортен контрол и придвижването (плащането) до паркинга.

Моите наблюдения са точно обратните  Laughing
На летище Донкастър чакахме над 40 минути багажа да тръгне по лентата, дори и следващия полет изпревари нашия. А летището не е голямо  Rolling Eyes

На Отопени пак си почакахме доста  Wink
А относно закъсненията - имам 4 полета с Уиз и всички закъсняха с излитането, но успяваха да наваксат поне половината закъснение във въздуха  Mr. Green

Имам нужда от скорошно 20 - процентово намаление  Joy

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 00:52 от ponqkoga

# 541
  • Франция
Явно си зависи от летището, но да си похваля все пак Бове Simple Smile. Иначе и моите два полета закъсняха с по половин час, който също наваксаха във въздуха.

# 542
  • Луната

Моите наблюдения са точно обратните  Laughing
На летище Донкастър чакахме над 40 минути багажа да тръгне по лентата, дори и следващия полет изпревари нашия. А летището не е голямо  Rolling Eyes

Времето за поставянето на багажа на лентата не зависи от wizzair, а от наземното обслужване на съответното летище.

# 543
значи да се надявам, че хората на смяна ще са от по-бързите..  Laughing
имам и още една питанка - на терминал 1 след като мина проверките нали има магазинчета, от които да си взема вода? и когато минавам проверката за сигурност и трябва да си сложа ръчния в тези кутии от него трябва ли да извадя телефона примерно, както и да сваля бижутата от мен и да ги оставя в кутията или не?

# 544
  • Луната
значи да се надявам, че хората на смяна ще са от по-бързите..  Laughing
имам и още една питанка - на терминал 1 след като мина проверките нали има магазинчета, от които да си взема вода?
Има, но там е по-скъпа. Има 2 барчета и там е 2 лв. 500 мл.
и когато минавам проверката за сигурност и трябва да си сложа ръчния в тези кутии от него трябва ли да извадя телефона примерно, както и да сваля бижутата от мен и да ги оставя в кутията или не?
Изважда се плик с течности, таблет, лаптоп, голям фотоапарат, камера, колан, метални предмети - бижута (без благородни метали), монети, колан, обувки на ток или с метални пластини

# 545
благодаря много за бързите отговори!  Hug

# 546
Здравейте на всички! Имам резервация за полет на Wizzair, но е почти сигурно, че няма да мога да пътувам. Интересувам се дали ако не се явя за полета, ще се наложи да плащам глоба за неявяване? Знам, че има такси за анулиране на резервацията и за промяна на дата/полет, така че това не са опции.  Когато купих билета, цените бяха много ниски, така че загубването на сумата няма да е фатално (билетът беше 15 евро). Но се притеснявам да не ми наложат глоба за това, че не съм се качила на полета. Ще съм много благодарна, ако някой помогне с опит или съвет!

# 547
  • Луната
Здравейте на всички! Имам резервация за полет на Wizzair, но е почти сигурно, че няма да мога да пътувам. Интересувам се дали ако не се явя за полета, ще се наложи да плащам глоба за неявяване? Знам, че има такси за анулиране на резервацията и за промяна на дата/полет, така че това не са опции.  Когато купих билета, цените бяха много ниски, така че загубването на сумата няма да е фатално (билетът беше 15 евро). Но се притеснявам да не ми наложат глоба за това, че не съм се качила на полета. Ще съм много благодарна, ако някой помогне с опит или съвет!

Не се притеснявай! Няма никакви такси или глоби, за това, че не си се явил за полета. Peace

# 548
Много благодаря за бързия отговор  Simple Smile

Не се притеснявай! Няма никакви такси или глоби, за това, че не си се явил за полета. Peace

# 549
Идвам след 20 изписани страници да дам отчет, но полетът беше приятен и едва чакам да летя отново!

# 550
значи да се надявам, че хората на смяна ще са от по-бързите..  Laughing
имам и още една питанка - на терминал 1 след като мина проверките нали има магазинчета, от които да си взема вода? и когато минавам проверката за сигурност и трябва да си сложа ръчния в тези кутии от него трябва ли да извадя телефона примерно, както и да сваля бижутата от мен и да ги оставя в кутията или не?

контейнера, флакона, опаковката или каквото и да е , което съдържа течности, кремове, гелове , спрейове не може да надвишава 100 мл без значение количеството на течността или гела или крема в тях ! За онзи крем от 200 мл внимавай как ще намериш контейнери не по- големи от 100 мл  Peace Стават шишенца за стерилна урина от аптеката  Wink Wink Wink В ръчния багаж - един плик на пътник / има пликове на летище София - безплатни/ течности и всичко изброено до 10 бр по макс. 100 мл. , които свободно трябва да се побират в този прозрачен самозалепващ се плик Peace

Вода можеш да си купиш след паспортна проверка - преди това просто защото е 330 мл или 500 мл секюрити ще я изхвърлят . За друго , което трябва да правиш не се притеснявай и не мисли- има служител по сигурността , който дава точни указания какво къде и как да поставиш за проверка през рентген и ти да преминеш през рамка за проверка   Peace

# 551
къде мога да намеря тези прозрачни пликове за течностите? всяко шишенце в отделен плик ли трябва да е? В аптеката дали има празни шишенца от по 100мл , в които мога да си пресипя лосион ?

//Редакция: Не знам защо си мисля ,че не съм направил всичко като хората. Нали последната стъпка след чек-ин е принт на бордната карта. Нали това трябва да се принтира ?

и не би ли трябвало да ми я изпратят като документ на емайла , така как да я кача на файл и да я занеса да ми я принтират?

Благодаря ви!

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 12:10 от crosser

# 552
къде мога да намеря тези прозрачни пликове за течностите? всяко шишенце в отделен плик ли трябва да е? В аптеката дали има празни шишенца от по 100мл , в които мога да си пресипя лосион ?

Не ! Разрешено е САМО по един плик на пътник ! Всички шишета трябва да са не повече от 10 на брой и не по-големи от 100 мл.
Не знам в аптеката дали има по 100 мл... Честно казано съм ползвала само тези за стерилна урина , които са много малки по 30-40 мл.
Пликове дават на летище София и на двата терминала безплатно ! По другите летище Варна , Бургас доколкото знам концесионера Фрапорт ги продава за да печели от тях !

# 553
  • ... рееща се.
Скрит текст:

//Редакция: Не знам защо си мисля ,че не съм направил всичко като хората. Нали последната стъпка след чек-ин е принт на бордната карта. Нали това трябва да се принтира ?

http://store.picbg.net/pubpic/C4/D8/69337d302015c4d8.JPG
http://store.picbg.net/pubpic/B2/7E/88e2a43602f2b27e.JPG
и не би ли трябвало да ми я изпратят като документ на емайла , така как да я кача на файл и да я занеса да ми я принтират?

Благодаря ви!
Да, трябва да си принтираш бордната карта и не, не ти я пращат на мейла. Преди, когато нямах принтер вкъщи, запазвах бордната карта като pdf файл на комптюра и го пращах като прикачен файл на пощенската си кутия. А може да качиш файла и на флашка до някое фото.

Имате ли информация дали на Терминал 1 вече приемат мобилни бордни карти?

# 554
Благодаря ! Оправих се със сейването в пдф формат. Обаче ми излиза на 3 листа в програмата и сигурно на 3 ще се принтира , дали е проблем ?

Общи условия

Активация на акаунт