Щъркели над нас кръжат, с бебета ще ни дарят!Бъдещи мами над 35

• 23 774
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Вярно, че ти беше казала.

# 616
Коте,
Скрит текст:
тюлен е нежното ми име от мм, след като шкембето започна да расте , а аз се мажа с разни мазньочи , да не хвана стрии уж  Rolling Eyes

# 617
Мистик, чая го даваха само в болницата и то по 10мл макс. Забъркваха някакви протеинови коктейли за новородените и даваха когато коластрата не достигаше и докато дойде кърмата на майките. И им го даваха с мерителна чашка, а не с биберон. Това успях да разбера/видя.
Кейче, за протокола - бодоха ме с клексан 5 дни след секциото. Никой не каза да го продължавам вкъщи, ама аз боцнах един профилактично като се прибрахме.
Акушерката ще идва у нас всеки ден до края на тази седмица мисля. Измислено е супер,  че то човек не се сеща какво да пита докато е в болница. А и като е първо дете, съвсем...

П.п. Жане, това го разбрах, но не виждам нищо тюленско... Или не разбирам чувството за хумор на ТМ...

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 16:44 от pussycat

# 618
хаха Жане- много е гальовен ТМ hahaha С кво се мажеш ако не е тайна? Аз ползвам масло от шипка и кокос от скоро ама не съм много редовна Blush
Уанче- дам, минало е доста време над 40 дни предполагам, дано пък стане тези дни наситенка чертата Hug Все забравям да честитя на сестричката ти РД  bouquet Да ти е жива и здрава!
Шери- какви изследвания чакате, притесняваш ли се Hug?
чакам ММ да се върне от работа да лепим обявички из квартала за апартамент hahaha

# 619
Миомите са в стената на матката, малки, не са порастнали за 6 месеца. 4-5 фоликула забравих в кой яйчник, 6 или 8 дебелина на лигавицата (и тук забравих колко каза). Изглеждала съм идеално за 22ри ден. Имаме час за СГ на 18ти.
Дано има нещо, за което да се закачим.

# 620
  • Пловдив
Коте,пак от любопитство...при вас ваксините пожелателни ли са или задължителни?

# 621
Коте, повярвай ми почти никой не му разбира чусчвството за хумор. Или го приемаш, или не . Обаче е предупреден , знае за тюлените и колко са опасни  Wink
Кремка- мажа се с каквото намеря в магазина, да не е особено скъпо ! Защото като влязох първия път да питам в аптека , започнаха да ме уверяват как трябва да си купувам мазила за по 60 франка и нагоре, защото само те били ефикасни , ама засега се държа ! Гледам че момичетата в моята тема се мацотят с едно от моите- олио на Веледа( и Котето ми го препоръча , но ми смърди гадно )

# 622
Мистик, пожелателни са, ама се стараят да ти обяснят как без тази или онази ваксина си си направо пътник...
Преди да ни пуснат от болницата идва педиатър да прегледа дреболинка и ни предупреди, че е добре да се ваксинираме срещу не-знам-как-се-превежда, защото ако и а някой около нас да се разболее и е в контакт с бебка, направо да й купуваме ковчег... Ваксината е комбинирана - дифтерия, твтанус и третото беше това дето ни "посъветваха" да се имунизираме. Вчера ни набодоха барабар с родителите на ММ! Та подозирам, че той ще настоява за всички ваксини, а с него за тези неща война ще е трудно да се води. Мисля, че иде реч за магарешка кашлица, но не съм сигурна. И понеже майка ми искаше да види Бела по скайп, й казах за ваксината. Реакцията й беше, естествено, пренебрежителна и че то такова нямало от 20 години... Не е необходимо да разбираш всяка дума от казаното, за да разбереш отношението... ММ дойде и взе Бела от ръцете ми и каза никакво ходене в Бг. Насила нямало да ги кара да се ваксинират, защото това си е техен избор, но и детето няма да пусне там, защото това пък е негово решение...  Те така... Започна се...

Дари, браО за прегледа. Миомите не пречат са се бременеете - и аз си имам 2 и сигурно са си още там. Други изследвания ще правиш ли? ЦС? Ще чакаме новини след 18ти.
Жане, хубаво си го предупредила  Peace
Някой моля да ме успокои, че чудовищно висналия ми корем р-р 6ти месец няма да остане така... Дадоха ми да пръскам спрей в носа (окситоцин) да ми се прибере матката... Краката ми все още са безобразно раздути, не просто подути... Имам забрана за бременеене в следващите година и половина. С пазарлък стигнахме до година...  Но пък най- хубавото в живота ми спи върху мен...

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 17:15 от pussycat

# 623
  • На остров
Коте  Hug сложни отношения, дано се намери най лесният за вас вариант.

Даре всичко звучи добре след прегледа, стискам палци и след 18 да си с добри новини.

Едно време, идваше в София педиатър и акушерка не помня колко пъти, но си спомням, че идваха със сигурност у дома.

Креми успех с обявите !

# 624
Бе нали ме знаете, че съм малко против ваксините. Та съм си мислила в последно време, че дори човек да реши да ги слага е добре това да се направи колкото се може по-късно.
Ама всеки както иска, не убеждавам никого.

# 625
Ох, Коте... Sad хич не е добре това, че нямате единомислие за ваксините. За жалост съм изгледала над половината от филмите, и което е най-гадното, ваксините не ни надават никаква гаранция за имунитет от която и да е болест. Особено като ги слагат комбинирано, как да разбере организма какъв имунитет да изгради, та той не е с копчета. Неприятна история. Че да кара и възрастните да се имунизират. Коклюш е третата съставка. Иначе е страхотно, че идва консултант по кърмене, особено с първо дете, наистина има много нужда някой да ти вдъхва кураж, че правиш нещата както трябва.
Даре, ами че те при теб нещата ми изглеждат супер, чакам и при ТМ добри новини, или поне такива, че да свършат работа  Hug или да са поправими! Даре, за ваксините, четох че и по-късно пък имали също кофти реакции...всички тия автоимунни заболявания, алергии, рак...пази Боже. На моя позната дъщеричката й пострада точно от тая ваксина дето я пласират на девойките за рака на шийката. Толкова пари са вложили в тая индустрия, че са се самозабравили.
Мистик уомън, ти що така се настройваш за болниците в БГ, вярно има и такива дето не ти обясняват много за кърменето, ама в повечето вече, когато си със спинална упойка ти дават бебето веднага, и го слагат да засуче възможно най-скоро, дори и още да не знае как, долепено до кожата на мама, се сеща...Или просто попаднах на болница - приятел на кърменето или на детето ли, така пишеше някъде из мотото им.
Уанче, и аз забравих да честитя рожденния ден на сестричката ти, да е жива и здрава и да се подкрепяте винаги!  bouquet
Ударих 40 минутна дрямка, все едно съм спала сто часа, леко дезориентирана се чувствам...

# 626
Коте, Коклюш е третото мисли (Whooping cough (pertussis). И тук много я препоръчват тази ваксина. Даже на бременни също слагат, на мен това ми предстои. Преди няколко месеца едно малко бебче почина тук и сега още повече настояват за тази ваксина, та чк една приятелка ме агитираше наскоро, че трябва всички вкъщи да се ваксинираме.

Ох, моето момче дойде да ме дири, та няма да пиша повече!
Радвам се за добрите вести от Иги, благодаря че сподели Лени!

# 627
  • София/Стара Загора
Привет от софийска земя

Уанче, да е жива и здрава сестричката ти и все така да сте си близки  Hug

Даре, много добри новини..сега остава и при ТМ, и да действате по-сериозно  Hug Hug

аз нещо се разболявам, та да видим дали няма да се размина със срещата в четвъртък  Tired племенника ми лепна нещо или аз сама от отворената през нощта врата  Thinking сега съм забъркала лимон, прополис и мед, осцилококцинум и за всеки случай ибупром, ако се наложи тежката артилерия, че аз качвам температура рязко и бързо  Mr. Green но поне не съм на работа и ще гледам да се оправя бързо

за ваксините и аз съм много на кантар, ама като му дойде времето ще го мисля, иначе на мен си ги бия каквито се полага според годините, ама за дете......

коте, направо не ми се мисли какво те чака с роднините ти  Hug

# 628
Коте, много хубаво, че е идвала у вас консултантка и ти е разяснила всичко, свързано с кърменето. Това е много ценно, особено, когато на  жената и е за първи път.  И при нас имаше консултантка, но ние ходихме в болницата, където освен че ми обясняваше много неща, ме накара да направя кърмене пред нея, за да види колко изяжда на кърмене. Малката изяде 60 грама  и си спомням, че каза за тридневно бебе било много добре.

Мистик, когато бебето е на кърма, вода не се дава, защото излишно надува стомахчето. Моята е вече на 9 месеца и едва преди 2 седмици пропи вода. Между другото нали бях споменала, че не знае как да захапе шише с накрайник - вече се научи и съм много доволна.

Звездичка, по повод на ваксините тъкмо щях да питам има ли някой мнение за тази женската ваксина, за която споменаваш. При нас  много я препоръчват , но нямам познати, които да са слагали.
А иначе за останалите ваксини   сме сложили всички, които се слагат до момента.
Даре, всичко е много добре при теб, дано и с ТМ нещата да са наред.

# 629
Звездичката, може ли да разкажеш какво е станало с това дете?
Тите, аз мисля, че добра сексуална грамотност върши по-добра работа от тази ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт