Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 255
  • 650
  •   1
Отговори
# 225
Да оставиш детска количка пред магазин е все едно да си оставиш автомобила с ключовете върху таблото. Дори велосипедите, които да кажем, че са съизмерими по цена с детка количка, се заключват. И да се хвърля по едно око ако някой рече да я вземе, едва ли някоя майка ще тръгне да гони крадеца с дете на ръце. Не съм и убедена, че следите от гумите цапат повече от кални обувки. Иначе несъобразителни хора има всякакви и навсякъде - с детски колички, с автомобили, в асансьори, по тесни тротоари, планински пътеки, туристически забележителности - редовно има по някой, който си мисли, че всички са длъжни да го заобикалят.

# 226
Въпросът е, че идиот с детска количка не може кой знае колко да ти навреди, а и не се среща често. Даже количката облекчава доста, защото извън нея малкото зверче би направо много повече бели и съответно би предизвикало повече омраза от останалите. И в ГТ няма нужда да отстъпваш място на майка с количка, защото детето си е в количката, а майката спокойно може и права да си стои Wink

# 227
В ГТ си има определено място за колички.  Друг е въпросът колко е удобно да менажираш количка и да стоиш права.

# 228
E като не ти е удобно, хващаш такси.

# 229
  • София
И на мен не ми е пречила детска количка. Имам чувството обаче, че е точно защото виждам по-далече от носа си. Инак нахални майки има колкото иска човек. Както и нахални бащи  Mr. Green

# 230
И на мен не ми е пречила детска количка.

А дали ти с количка си пречила?

# 231
Преди години в Метро, когато все още го посещавах, станах свидетел на една случка. Там не допускаха деца под 7 години (не знам още ли е така). Една майка вдигна голям скандал и принуди служителката да се извинява, затова че е казала, че детето не прилича на седемгодишно. Не знам как завърши всичко. Според мен също беше по-малко, но жената беше решила да влезе. Има деца, които изглеждат по-малки или по-големи. На много места изискват родителите да докажат възрастта, ако е свързано със спазване на някакви правила и изисквания. Това не е дискриминация.
E-аз пък станах свидетел в автобус как баща обясняваше разгорещено и с ръкомахания как сина му (на видима тийнейджърска възраст) е всъщност под 7 годишен.

# 232
E като не ти е удобно, хващаш такси.

А такситата си умират да качват баби с колички.

# 233
Преди години в Метро, когато все още го посещавах, станах свидетел на една случка. Там не допускаха деца под 7 години (не знам още ли е така). Една майка вдигна голям скандал и принуди служителката да се извинява, затова че е казала, че детето не прилича на седемгодишно. Не знам как завърши всичко. Според мен също беше по-малко, но жената беше решила да влезе. Има деца, които изглеждат по-малки или по-големи. На много места изискват родителите да докажат възрастта, ако е свързано със спазване на някакви правила и изисквания. Това не е дискриминация.
E-аз пък станах свидетел в автобус как баща обясняваше разгорещено и с ръкомахания как сина му (на видима тийнейджърска възраст) е всъщност под 7 годишен.

Гери, аз също съм ставала свидетел на подобни случки.

# 234
За баби не знам, ама на мен никога не са ми отказвали дори кратък курс с бебешка количка, тя се сгъва и влиза в багажника на таксито. Бих хващала и рейс, но е въпрос на възможности - като знам, че ще е натъпкан до пръсване, не съм си причинявала шоуто "хайде още малко, има място и за нас". Всъщност никога не съм качвала бебешка количка в ГТ.
пп: Когато въведат задължително карта за бебета и деца до 7 и в софийския ГТ, нямам търпение това да стане, ще спрат да настояват как мустакатите им синове са на 7 години.

# 235
Ами като си возите златните яйца в стокета кой ви е виновен.
Аз моята и да я оставя с табелка на нея "моля откраднете ме" няма кой да я вземе.

Като нямате пари за Стокета...И си возите децата в боклуци...

# 236
  • София
И на мен не ми е пречила детска количка.

А дали ти с количка си пречила?
Не, не съм.

# 237

Ами като си возите златните яйца в стокета кой ви е виновен.
Аз моята и да я оставя с табелка на нея "моля откраднете ме" няма кой да я вземе.

Защо си мислиш, че по-евтина количка не може да бъде открадната? Дали Стоке или Бертони ако останеш без количка неудобството е еднакво. Разбити велосипеди, които не си знаят годините, се крадат и се продават, не знам защо си мислиш, че някой наркоман ще прости на евтината количка ако може да й вземе някой лев.

Янечек, има такива карти за София. От детската градина ни раздавахе 2 години, служели за застраховка в ГТ, както билетът/картата служат за застраховка на пътниците. Без тях трябвало да перфорираме билет. Пътуваме много рядко с ГТ и досега не са ми я искали.

# 238
Когато дъщеря ми беше бебе, винаги оставях количката пред магазина. Не си спомням, дали е било забранено, но никой не влизаше с количка. Някои дори си оставяха и бебетата, което си беше глупост. Бяха тръгнали слухове, че има откраднати деца от колички, оставени пред магазините.
В градски транспорт не съм се качвала с количка.

# 239
А! Сетих се къде са ми пречили майките с колички  Twisted Evil Има една алея в парка Заимов, за която се знае, че се карат ролери, има даже и конусчета наредени. Но точно там по средата, като решат две дебелогъзи да си разхождат златните яйца, застрашават хората на ролери, особено неопитните. И не се поместват, само защото са с колички и следователно алеята е тяхна. Не им хрумва, че като съм с ролери, по-скоро ще им спра върху сенника на количката, отколкото да се пребия в тревата.

Общи условия

Активация на акаунт