Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 223
  • 650
  •   1
Отговори
# 270
...изпиваш бирата на екс и спретваш такъв скандал, че да не смее цялата рода до девето коляно да стъпи повече в това заведение. След това сядаш и си изпиваш втората бира спокойно. Поне аз така щях да направя.

Това не мога да направя. Стане ли скандал, настроението ми се разваля,  независимо кой е успял да надделее и да покаже на другия къде му е мястото, нервирам се, сърцето ми се разхлопва и няма как спокойно да си поръчам втора бира. Ако ти умееш толкова лесно да превключваш, респект.

# 271
Многоточие, виж няколко страници назад - коментирам нещо, писано в темата Hug .

# 272
Е, ако майките, освен платеното, прибират някое и друго "подаръче" в дисагите на количката - и аз ще разправям гордо как съм ги ограничила. Дори на някого да му звучи селско и дребнаво.

# 273
Оставам с впечатление, че тук в България върлува бандата на майките с количките.  В което дюкянче влезе тази банда и то бива опустошено и изтърбушено.
 Да не говорим за ресторантите. Всеки един ресторантьор сън не го хваща само като чуе за майка с количка или майка без количка....

# 274
Е, ако майките, освен платеното, прибират някое и друго "подаръче" в дисагите на количката - и аз ще разправям гордо как съм ги ограничила. Дори на някого да му звучи селско и дребнаво.
Не, за друго става дума. Не ми се цитира, върни се назад в темата и ще видиш. Все едно, няма значение.

# 275
Буквално избиват рибата тез' изчадия  Simple Smile

# 276
Да, Бизар определено ще спечели повече заради забраната. И ги разбирам. Заведението се намира на центъра и постоянно има деца.

По темата: имам дете, но определено изпитвам нетърпимост към бягащи, скачащи и викащи в заведение. И определено ще посещавам Бизар по-често от тук нататък щом няма кой да ми надува главата.

# 277
  • Стара Загора
За мен не е дискриминация !

# 278
  • София
Боже, колко мъка има по този свят, Боже!
Щом и децата започнахме да не понасяме, тогава представям си докъде ще стигнем!!!
Именно заради такова отношение и мислене се шири насилието и сред деца. Но....каквото си възпитаваме, това и ще получим като отношение!

# 279
Искам и  в София такова заведение.  Crossing Arms

# 280
Да, Бизар определено ще спечели повече заради забраната. И ги разбирам. Заведението се намира на центъра и постоянно има деца.

А според мен по-скоро ще загуби клиенти с деца, отколкото да привлече такива, които не желаят да има наоколо деца. Peace Извън форума, в реала такава непоносимост към деца не съм срещала, нито пък съм ставала свидетел деца да са толкова нетърпими, че някой да не може да вечеря или да си изпие бирата. Много по-често ставам свидетел на шумни компании от възрастни, с които като се увлекат, трябва да се надвиквам. Последния път, като имах път към Пловдив, седнахме да пием кафе на Главната до шадравана. Предвид че в непосредствена близост има голяма и малка въртележка, както и голямо пространство децата да тичат под погледа на родителите си, повечето клиенти на това кафе не бяха с деца. А свободни маси нямаше.

# 281
Боже, колко мъка има по този свят, Боже!
Щом и децата започнахме да не понасяме, тогава представям си докъде ще стигнем!!!
Именно заради такова отношение и мислене се шири насилието и сред деца. Но....каквото си възпитаваме, това и ще получим като отношение!

Точно така. Децата стават насилници, понеже родителите им казват "Не тичай около масите, ще блъснеш някого.", а при необръщане на внимание на забележката, ги викат да седнат при тях за малко или направо си тръгват колективно.

Аз какво ви казах за родителите-тирани по-горе, м?  Laughing

# 282
Само да уточня,че въпросното заведение се намира в Стара Загора. Аз лично повече се страхувам от реакцията на пияни чичаци и тетки, отколкото от игрите на децата. И ако въпросното предупреждение беше написано така: " Заведението не разполага с детски кът,затова моля, бъдете бдителни към децата!" , или нещо от сорта, щях да го приема. Но този безумен надпис просто е под всякаква критика.

# 283
В Пловдив също има Бизар. Може да греша, не споря.

Точно във въпросното заведение клиентите са главно без деца. Така че надали ще им хареса тълпа от такива да бяга между масите.

Абсолютно в реала много пъти съм обсъждала темата. И преди,  когато бях без и сега, когато съм с дете мнението ми е еднакво. Не ми е приятно. И не изпадам в умиление, когато някое дете дойде да ми се облизва до чинията и да наднича в нея, нито пък ще умра от кеф ако играчка попадне в порцията ми.

# 284
Не видях чак толкова деца в заведенията през ноември. През юли ще се оглеждам повече Simple Smile
Но пък много се изненадах на една госпожа, която се уплаши, че ще отидем до кучето и от отсрещния тротоар ни извика: "стойте там, кучето само се гледа!". А децата просто се зарадваха на хубавата болонка с прическа, не бяха тръгнали да я заплашват физически по никакъв начин. Сигурно тази жена си е имала причина (страх от деца, агресивна болонка..). Тук всеки втори е с куче и толкова се радват, когато децата проявяват интерес. Спират, обясняват, усмихват се... Та беше и за малките интересна случка.

За да съм по темата: страх ги е сигурно, че ще блъснат келнерите, а родителите няма да платят.

Общи условия

Активация на акаунт