Отношение или условия- моля за съвет

• 7 193
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
А за другите госпожи  само лоши отзиви ли има?
Ако беше прието в централната сграда щеше ли да го преместиш във филиала?
Или сега просто се успокояваш.
Имам позната с чувствителни деца.Тя поначало си търси градина с малко деца.Намери в другия край на града.Не ги записа в близката или хубавата.Съвсем целно.

# 16
desitkata77 другите госпожи не са толкова лоши, просто по наблюдение на моя съседка, чието дете е било първо във филиала и после в централната сграда там са по-троснати и не обръщат достатъчно внимание на децата, защото децата са двойно повече. Аз имам възможност въпреки всичко да я запиша и в основната сграда, както съм написала в първия си пост. Ако не се чувства добре там (което е вероятно защото е доста чувствителна и идва от ясла с малко деца, където им обръщат повече внимание) бих я преместила. И от филиала бих я преместила в основната ако не е ок там- и за това имам вариант. Просто не искам да я травматизирам допълнително с още едно местене. От там ми дойде чуденката.

# 17
Не бих правила компромис нито с отношението, нито с базата.
За мен двете са еднакво важни.

# 18
Хубаво е, че не ти се налага да правиш такива компромиси, за съжаление аз нямам избор Simple Smile

# 19
Не, наложи ми се, т.е. наложи се да направя чудеса, за да не се налага детето ми да посещава коптор и да се държат с него като с животно.

# 20
На първо място е отношението.
Базата не е по малко важна от отношението.
Но в този случай бих избрала доброто отношение .
И да попитам толкова ли е лошата базата?
Също така винаги при добро желание от родителите може да освежите и да отделите известна сума пари и да направите стаята по весела и по цветна и по хубава .

# 21
Също така винаги при добро желание от родителите може да освежите и да отделите известна сума пари и да направите стаята по весела и по цветна и по хубава .
Много добра идея.  Peace

# 22
Базата е много стара къща на два етажа в междублоково пространство. Козметично боядисана отвън, цялата издраскана със спрей и с излющена мазилка. С дървена дограма, която не е сменяна от построяването на къщата по всяка вероятност. С решетки по прозорците, тъмна, някак усойна. Стари мебели, стара настилка, отоплението не знам какво е. Площадката е всъщност тази между блоковете- плочки, две стари соц пързалки, много малка и това е. Бих инвестирала в ремонт, но според мен никой няма да го направи, защото децата са там само за 1ва и 2ра група и после се местят в централната сграда и малко родители биха дали пари за нещо, което ще отнеме сигурно година докато се осъществи  и после ще остане само година децата да се възползват  Simple Smile. Абе ще видим- ако много се спаружи там ще я местя в основната, какво да се прави...

# 23
  • София
аз бих избрала отношението
и моята дъщеря е чувствителна, от най-малкото повишаване на тон се свиваше като попарена
мога да ви кажа че в такъв момент никакъв лукс не можеше да я накара да се успокои и да и играе
едни приветливи и спокойни учителки и аполовина броят на децата би могъл да компенсира по-неуютната сграда
пък ако им осигурите вътре по-разноообразни играчки/примерно всеки родител да донесе такива, с които детето вече не играе/, любезни, отзивчиви и находчиви госпожи, на децата няма да им липсва лукса и троснатите госпожи
пък и заболяваемостта при 30 деца е доста повече отколото при 20 

# 24
И двете .  Peace

# 25
Невъзможно е  цял живот да ходя след детето си и да му създавам `стерилна` среда, в която то да се чувства винаги специално и протектирано,и да се вайкам, че  този малък хитрец използва всички методи на емоционален шантаж, които природата му е заложила съвсем първично.
  Детето ми трябва да бъде адаптивно, комуникативно и самостоятелно независимо от средата, участниците в нея или материалното обкръжение.
Аз като съм ходила в градина с плувен басейн и с по 5 деца с космическа такса и за това съм станала човек. Хайде да не ставаме смешни.

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 09:35 от Анонимен

# 26
Стерилна- не, нормална-да.
Битовите условия са важни дори и само заради това, че лошите такива създават предпоставки за повече разболяване. Пращах дете на градина, в която миришеше на мухъл, имаше огромна дупка на балатума, а отдолу цимент, на прозорците висяха прашасали завеси, духаше дори от контактите, децата вечно бяха сополиви и гурелясали, а персоналът беше любезен и усмихнат като гробар.
Отделно, че една приветлива среда възпитава естетическото у детето. Предразполага го към нейното опазване, облагодоряване.

# 27
То ако оставим средата да е определящ възпитателен модел, по добре да се гръмнем като родителки.

# 28
Средата е част от възпитанието. А естетическото такова е един от основните моменти в предучилищното.

# 29
Естетическото възприятие и отношение на детето към света,  няма нищо общо с материалното естество на заобикалящата среда.
 Още от малки ще ги правим снобчета и еснафчета `хайванчетата. Браво.
 Щото ако нямаш фърби-мърби, айфон, маркови маратонки или ако родителите не ти правят рожденни дни в детски центрове с аниматори не ставаш. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт