Отговори
# 1 095
  • n/a
Вредата идва тогава, когато се изгуби време за
чудодействието и се пропилеят шансовете за
уместна медицинска реакция.

# 1 096
  • София
Могат, защото се губи време. Даваш на детето хомеопатия, когато детето има температура и кашлица, през това време кашлицата се задълбочава, и накрая го докарваш до болница, където се установява я бронхит, я пневмония, и го сложат на един-два антибиотика. Губенето на време е вреда.

# 1 097
 Така е. Затова казвам "сами по себе си". Все пак е само вода със захар Grinning

# 1 098
  • София
Никой не знае какво има в тях. ровила съм се, хомеопатията има своя фармакопея, свои названия. Когато прочетох на Осцилококцинума какво пише, направо щях да се гътна от изумление - екстракт от черен дроб на гъска/патица! Беше преди години, някой да ме поправи, ако съм в грешка.

# 1 099
  • София - Рим и обратно
Никой не знае какво има в тях. ровила съм се, хомеопатията има своя фармакопея, свои названия. Когато прочетох на Осцилококцинума какво пише, направо щях да се гътна от изумление - екстракт от черен дроб на гъска/патица! Беше преди години, някой да ме поправи, ако съм в грешка.
Да, това е. Остава да се обяснят нАучно чудодейните свойства на черния дроб от патица, разреден 1:1000000000, срещу.......хрема Crazy Joy

# 1 100
Не се подигравайте, защото гъшият дроб може да лекува разни болежки при хора от зодия Телец.  Crossing Arms

# 1 101
  • София
може, ама ако си го хапнеш, а не сто милионното разреждане на... не помня как беше като количество "активното вещество". Все едно да ти дам кафе, разредено сто милиона пъти.  Joy

# 1 102
  • София - Рим и обратно
Не се подигравайте, защото гъшият дроб може да лекува разни болежки при хора от зодия Телец.  Crossing Arms
Особено върху препечена филийка и с чаша леко шампанско, нали? И мен ме лекува идеално, нищо, че не съм теле Flutter.

# 1 103
Могат, защото се губи време. Даваш на детето хомеопатия, когато детето има температура и кашлица, през това време кашлицата се задълбочава, и накрая го докарваш до болница, където се установява я бронхит, я пневмония, и го сложат на един-два антибиотика. Губенето на време е вреда.

Именно описаното от Анди се случи с детето на мой близък
Постоя после две седмици в болница, докато го оправят

Помня и някакъв случай от преди 4-5 години, съдиха рускиня май (говоря съвсем по памет сега), на тежко болно дете правела само насажи с арника, то починало от липсата на адекватно лечение

При синчето пък хванахме двойна пневмония съвсем в началото, само защото го заведох да го чуят за всеки случай, че кашляше лошо
Без темп., без да бъде отпаднал
Чак лекарят се изненада

Изобщо не знам каква е тази смелост да решиш да самолекуваш дете, без за всеки случай да се види как е

# 1 104
То, ако и средствата на съвременната медицина не се ползват както трябва, резултатът ще е същият.
Случаи всякакви. Остава само човек да се надява, че в напечена ситуация ще направи правилния изор.

# 1 105
  • Варна
Изобщо не знам каква е тази смелост да решиш да самолекуваш дете, без за всеки случай да се види как е

Ама те знаят как е, много добри диагностици са. Mr. Green
Абсолютно уверени са в правотата си. Това точно е големият проблем.

# 1 106
Не знам какъв идиот трябва да си, за да не забележеш, когато детето ти не е добре и продължава да се влошава, то просто си личи, няма как да не видиш. Мога да разпозная най-разнообразни видове кашлици при моите деца и да знам кога мога да мина без лекар и кога трябва да ги заведа.
Разбира се, не одобрявам и другото - за всеки сопол и червено гърло да се търчи до лекаря, пък той от своя страна да изписва оспамокс и противоалергично за всеки случай.
Нали не мислите, че ако медицинските грижи бяха адекватни, хората щяха да дават пари на хомеопати? На хората просто им е писнало да им тъпчат децата с ненужни лекарства, в същото време да даваш хомеопатия ти дава спокойствието, че не си го оставил ей така на произвола на съдбата. Често децата нямат никаква нужда от лекарства и затова хомеопатията помага.

# 1 107
  • София
още по-лошо е - хомеопатите са лекари и техните пациенти им се обаждат често, особено когато е за дете. Как лекар ще остави дете сума време с температура и обостряща се кашлица без да му предпише нещо по-сериозно? Само и само да се придържа към вярата си, че е хомеопат? И после, когато детето се окаже с бронхит или пневмония нищо не казва.

# 1 108
Toй ако е лекар, няма да остави детето да се влошава. Нашата лична също изписва хомеопатия и знам, че го прави, когато се чуди какво да изпише и съответно не купувам тези неща. Но като й заведа дете, което 5 дни не сваля температурата и кашлицата му е станала дълбока, веднага ти дава стандартната рецепта с АБ и т.н.
пп: между другото големият ми син се нареди с пневмония точно заради неадекватното лечение при тогавашната ни лекарка, която не изписва хомеопатични. Един АБ, след него друг и след него в болница. Тъй че всякак може да се омаже работата, доста лекари са си мърлячи, няма какво да се заблуждаваме.

# 1 109
За търчането на лекар за най-малкото е виновна и системата
Нали детето трябва да си остане в къщи, а ти да си вземеш болничен, т.е. минаването през лекаря е задължително

Докато тук нямам нужда от документ първата седмица, достатъчно е да се обадя и да кажа, че ще отсъствам заради болно дете и няма нужда да го влача в чакалнята с болни от какво ли не
Гледам го три дни, наблюдавам и ако преценя, че не се оправя и не ми харесва как е, отиваме на лекар

Общи условия

Активация на акаунт