Отговори
# 1 080
Значи в Далечния Изток във всеки дом живее поне един типичен Хитлер, а в Африка лошави мъже просто няма. Thinking

# 1 081
дори вече се сещам в кого се е реинкарнирал.  Joy
И аз.
А Хитлер е типичен представител на мъж със синдрома на малката пишка.

а ... знаеш се с някой с малка ?

# 1 082
  • зад кестените
За чичко мустакичко няма да кажа нищо;Знаем си го него!По темата: Аз съм за  бащата и съда.Когато детето стане самостоятелно мислещ човек, сам ще си реши дали да е веган ,месоядец ,слънцеядец и каквото още може да се яде.

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 23:31 от цурето66

# 1 083
  • София
Не аналогичен, но близък случай - дете, починало заради неадекватно лечение от страна на родителите. Те лекували обикновена ушна инфекция с хомеопатия, защото, според думите на майката, нямала доверие в съвремената медицина. Неизлекуваната инфекция води до менингит.

Провежда се разследване:

http://www.pressconnects.com/story/news/public-safety/2015/06/11 … s-death/71053600/

# 1 084
  • София
Мда. Вече писах, че познавам свестни вегани, нефанатици. Ще ми се да можех да кажа същото за привържениците на хомеопатията - те вече ми лазят по нервите. Едно постоянно натякване как може аз да си лекувам детето по конвенционалния начин, като човечеството е измислило хомеопатията. 3-4 такива познати имам, до гуша са ми дошли с проповедите  ooooh!

# 1 085
  • София
и на мен. Но още повече ми лазят по нервите лекарите-хомеопати. То е все едно да се молиш на наа два господа едновременно, като всеки от тях иска точно обратното на другия. Алопатията и хомеопатията се изключват взаимно като философия и подхход. Няма как алопатията да казва, че дозата прави отровата, а хомеопатията да дава десета цедка и да твърди, че дозата няма знаачение. Хомеопатията е за състояния, при които можеш и сам да се оправиш, например хрема - тя със и без лечение обичайно минава за седмица. Ако стане наппечено, всички хукват към алопатичните лекари и бързо-бързо забравят за хомеопатията, защото не им се мре.

# 1 086
Има състояния, при които хомеопатията не е удачна, има и такива, при които е решение. Също така е доста подходяща за профилактика. И добрите лекари-хомеопати знаят кога да прибегнат до едното или другото, не мисля, че е уместно всички да се слагат под един знаменател.  Peace

# 1 087
  • София
хомеопатията е много хубав начин "пари за нищо" - човек плаща скъпо и прескъпо за вода и захар.

# 1 088
   Хващала съм се на тази въдица, но реших да не хвърлям пари на вятъра. Има достатъчно други чудесни природни средства познати от векове които вършат по-добра работа, когато нещо така или иначе ще се оправи и без намеса.

# 1 089
  • Варна
хомеопатията е много хубав начин "пари за нищо" - човек плаща скъпо и прескъпо за вода и захар.

Така си е. Да не говорим колко умело манипулират в рекламите си като се стремят да внушат асоциацията хомеопатия= билки, което е, меко казано, далече от истината.

# 1 090
  • София
Хомеопатията е вяра, при това излизаща много скъпо. В най-добрия случай гледам на интервюто (а те са дълги тези интервюта) като на психотерапия - на човека му обръщат внимание, оставят го да се изприказва. Със същия успех може да посети психолог или психиатър - те поне имат право да практикуват психотерапия.

# 1 091
Ако медицината беше отговорът на всички въпроси, нямаше хората да търсят алтернативи. Нормално е тези, които не са намерили отговорът в хомеопатиятата да се обърнат към алопатията, както и обратното го има. Отделно, много хора видяха поле за печелене на парички ..
Не съм ползвала хомеопатия, но чувам, че в някои случаи, в които конвенционалната медицина е безсилна, има добри резултати.

Но да не смесваме темите, а?

п.п. Бу е пуликувала в блога си много хубава статия за постенето и кърменето. Мисля, че е интересна във връзка с темата.

# 1 092
  • София
Хората винаги търсят алтернативи, така сме устроени! И колкото по-безнадеждно и страшно изглежда положението, толкова повече се връзва на алтернативите. Първо конвенционалната медицина, после минават на хомеопати, после вегетарианство или веганизъм, идва ред на духовните течения и тип Луиз Хей за самоутвърждения, и се стига до врачки и етстрасенси и пиене на какви ли не боклуци с неустановен състав.

# 1 093
Хората винаги търсят алтернативи, така сме устроени! И колкото по-безнадеждно и страшно изглежда положението, толкова повече се връзва на алтернативите. Първо конвенционалната медицина, после минават на хомеопати, после вегетарианство или веганизъм, идва ред на духовните течения и тип Луиз Хей за самоутвърждения, и се стига до врачки и етстрасенси и пиене на какви ли не боклуци с неустановен състав.

Много зависи от ситуация и хора, но ако не се стига до крайности и някой в цялата система спази здрав разум и може да държи трезв поглед върху не9ата, то всяка от тези алтернативи може да има полза и място  Peace
Лошото е , 4е хората са склонни да изпадат в крайности и рядко могат да се погледнат трезво отстрани и да си кажат стоп.
Това е просто моето мнение.Нямам доверие в тези не9а, заради крайностите до които се достига.

# 1 094
  Аз съм толерантна към хомеопатичните средства, понеже поне не могат да навредят никому сами по себе си.

Общи условия

Активация на акаунт