Отговори
# 1 155
  • София

Няма такова положение! Колкото повече фобии имаш...толкова по-нещастен живот водиш! Прекаленото предпазване и "взиране" не води до нищо хубаво! Правят си кюфтета от кал в двора на къщата, няма как да има тения там....
Много смешно.
Щом не го виждаш паразитчето значи го няма нали?
Блажена е простотията!!!
Ако бягате от нещо, от което ви е страх, то ще бяга след вас. Ако се съпротивлявате срещу него – то ще става по-силно. В психотерапията се използва думата сянка. Ако се обърнете към сянката, тя ще изчезне.

И как точно ще изчезне, нали има източник на светлина! Дали ще си с лице или с г.з (ще прощавате, за колоритност на изказа е), сянката ти пак ще е там, защото ти свети я слънце, я лампа.

Това с имунитета и мръсотията ми е любимо. Иди да видиш в инфекциозните отделения каква красота е! И какъв е най вече контингентът - приоритетно от братята, които хич нямат фобии от мръсотия и си живеят безгрижно в махалата. Хепатит А и глисти са най-малкият проблем.

# 1 156
  • София
Моето е яло пясък на морето, и морска вода най-редовно пиеше, поне до миналото лято  Joy

Като малка съм яла барабонки от кози, на село при прабаба ми. Аз не помня де, но тя ми разказваше как на няколко пъти ме е хващала - с омазана уста и няколко екземпляра в шепа. После от ужас не е смеела да каже на майка ми, за да не спре да ме пуска при нея.

# 1 157
  Не давам да се ядат кюфтета от кал аз. То всъщност не е и поискало, но искаше да яде пясък на морето, добре си спомням. Не му дадох. Видя ми се много нелепо да се яде пясък.

Ограничила си естествените инстинкти на детето за изучаване и единение с природата, накърнила си свободата му и си му причинила душевни травми  Crossing Arms

Аха, най-безскрупулно. И ръцете държа да се мият преди да се яде каквото и да било, и мокри кърпи нося. Въобще, възпирам природата  като стой , та гледай.

# 1 158
  • Куциндрел
Паразитът си е паразит. Дреме му на него за психотерапията.  Mr. Green

# 1 159
Моето яде 2 пъти кал.... Crazy Хич не се чувствам радостна от този факт. Сега мога само да стискам палци да не е похапнало и някой зъл паразит. Praynig

SoFarSoGood, може и без яденето на кал, нали? Или тя е задължителна за читав имунитет?

Аз пък имам друга чуденка. Ами ако в калта е имало червейчета??? Месце са все пак... Тогава какво?

# 1 160
  • Куциндрел
Моето яде 2 пъти кал.... Crazy Хич не се чувствам радостна от този факт. Сега мога само да стискам палци да не е похапнало и някой зъл паразит. Praynig

SoFarSoGood, може и без яденето на кал, нали? Или тя е задължителна за читав имунитет?

Аз пък имам друга чуденка. Ами ако в калта е имало червейчета??? Месце са все пак... Тогава какво?
Тогава... на психотерапия. Mr. Green

# 1 161

Червейчетата ли? Mr. Green

# 1 162
Хм, на моите деца никога не им е хрумвало да ядат кюфтета от кал, може би защото имат достъп до такива от кайма. Горките веганчета - никой не ги храни с нормални кюфтета и те се опитват сами да си направят от подръчни материали.

# 1 163
Хм, на моите деца никога не им е хрумвало да ядат кюфтета от кал, може би защото имат достъп до такива от кайма. Горките веганчета - никой не ги храни с нормални кюфтета и те се опитват сами да си направят от подръчни материали.

Пак изби рибата!

# 1 164
  • Куциндрел

Червейчетата ли? Mr. Green
Аха, как така ще се озоват в устата на кандидат вегани? Много са агресивни тези червеи. Naughty

Моето яде основно месо, но яде кал. Първият път каза, че е сладолед, за втория не го питах....
А и сладолед яде, не е като да му отказвам храна.

# 1 165
На шега, на майтап, но и ние си имаме инстинкти, а при децата те не са обработени от 'информирани източници'. Често ни се яде точно това, от което имаме нужда. Simple Smile А понякога просто им е вкусно да хапнат нещо забранено Simple Smile.

# 1 166
  В тая връзка, котката ми ходеше да ближе един камък, направо го полира ви казвам, и доктора каза, че имала нужда от калций.
 Да не би и тия деца да имат нужда от протеини и да ги търсят в калните кюфтета?

# 1 167
В почвата по-скоро минерали Simple Smile Протеините са в живите организми...
Ако тръгнат да ловят мухи, тогава ще са протеини.

# 1 168
Нищо чудно, калций най-много има в месото, един веган отде да го вземе този калций - може и тебешири да проядат в училище. Знам, знам - от сусама и чията, само че тези неща децата ги акат цели целенички и нищо не усвояват.

# 1 169
  • n/a
Цитат
B12 е един от най-сложните и критичните елементи, които ние консумираме. Той играе важна роля в образуването на червените кръвни клетки и ДНК синтеза. Също така е от решаващо значение за здравословната неврологична функция. Той се включва в провеждането на нервните импулси и формирането на миелиновата обвивка, която помага на мозъка и нервната система да функционира правилно.
Цитат
Кой е изложен на риск от дефицит на В12? Дефицитът на В12 често засяга хора над 60-годишна възраст, но е също изненадващо често срещано сред по-младото население. Витамин B12 се намира естествено само в животински продукти, като морски дарове, миди, червено месо, млечни продукти и яйца. Ето защо вегетарианците обикновено се считат за по-податливи на недостиг на В12.

Не звездите ми го говорят, но има някаква закономерност,
не мислите ли? Имам предвид веге-изявите в темата и ...
някои (естествено) възникващи дефицити. От вчера го на-
меквам, ама не, та не. То верно, че знанието носи страда -
ние, но и незнанието може да причини същото. Сполай ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт