Отговори
# 1 170
В почвата по-скоро минерали Simple Smile Протеините са в живите организми...
Ако тръгнат да ловят мухи, тогава ще са протеини.

е така де, нали за червейчета говорехме. В калните кюфтета те са като подправките.

# 1 171
  • София
нИдей, чИ сИга ще дотърчи Мамасита да обяснява как неврологията не струва!

# 1 172
  • n/a
О! Неврологията може и да не струва според Мамасита,
но месцето, убедена съм, ще оцени до последна хапка  Laughing
С все масло и яйца.

# 1 173
  • София
тя е по гъбите

# 1 174
Хм, на моите деца никога не им е хрумвало да ядат кюфтета от кал, може би защото имат достъп до такива от кайма. Горките веганчета - никой не ги храни с нормални кюфтета и те се опитват сами да си направят от подръчни материали.

Това са нормални детски игри: кюфтета от кал, листа за пари, касов апарат от кутия за бонбони, бонбони от камък и прочие!
Съчувствам на децата ти! Ама предполагам, че имат таблет....

# 1 175
  • София
нормални, ако не ги ядат наистина тези кюфтета от кал. Ако ги ядат, значи не са минали още на ниво игра наужким.

# 1 176
  • Куциндрел
Само не ми казвай, че децата ти и камъни ядат... Whistling

# 1 177
  • n/a
...
Това са нормални детски игри: кюфтета от кал, листа за пари, касов апарат от кутия за бонбони, бонбони от камък и прочие!
Съчувствам на децата ти! Ама предполагам, че имат таблет....

Де го удряш, де се пука ...
Вместо сливи за смет, таблети за тиквички?
Едва ли някой ще приеме сделката, едва ли.
С или без изразено съчувствие.  Laughing

# 1 178
  • София
Нищо чудно, калций най-много има в месото, един веган отде да го вземе този калций - може и тебешири да проядат в училище. Знам, знам - от сусама и чията, само че тези неща децата ги акат цели целенички и нищо не усвояват.

Глупости говориш. В червеното месо почти няма калций, виж таблицата. Има го в млечните храни, с различна усвояемост. Има го в голямо количество в сардините, както и в зеленолистните зеленчуци, бадеми, яйца и т.н.
Сусамът се консумира основно под формата на тахан - така е и най-лесно усвояем от организма. Не случайно в арабските страни децата от малки ги гонят с лъжицата със сусамов тахан. Тук два броя видни ендокринолози са ми казвали, че няма по-добър източник на калций за организма (с Хашимото съм). Абе фантастично-полезна храна е.

http://www.iofbonehealth.org/osteoporosis-musculoskeletal-disord … tent-common-foods

# 1 179
Таис, нямам нужда от лекциите ти, още повече, че никъде не твърдя, че трябва да се яде точно червено месо  Wink Или твърдя? Ако е така, дай цитат, моля те.

# 1 180
  • София
Не са лекции, ти си написала месо. Или си си мислела за сардини?
Да не говорим за сусама, който пък го отхвърляш с лека ръка. Затова ти казвам, че двама много добри лекари препоръчват точно него, под формата на тахан, който пък е силно усвояем и не отива в тоалетната цял-целеничък.

# 1 181
  • София
а сусамът има ли странични ефекти върху бъбреците, жлъчката?

# 1 182
 Можеш да го поръсиш върху филенцата.

# 1 183
Определено е по-щадящ за бъбреците и жлъчката от месото, най-малкото защото при усвояването няма толкова отпадни продукти, които да трябва да се филтрират през бъбреците. На хора с бъбречни проблеми им се препоръчва да приемат калций именно от растителни източници. И както казва Таис - мели се, защото ако е цял, няма много полза. Даже бодибилдърите плющят сусам. Хубаво е да се яде суров, а не да се пече, както постъват доста вегани, въобразявайки си, че правят здравословен сладкиш. Като опечеш ненаситените мастни киселини, полезността на изделието може да се сравни с полезността на лепило.

# 1 184
  • София
Доколкото знам, не, Анди. Освен за костите и като профилактика срещу остеопороза, се дава и при язва, гастрит, артрит, сърдечно-съдови заболявания.

На мен лекарите са ми препоръчали по 1-2 лъжички на ден, смесен с мед, или не - по избор. На детето също давам, по препоръка на педиатъра (само че нейният е без мед).

Никой не мели вкъщи, купуваме готов български  Peace

Общи условия

Активация на акаунт