Отговори
# 1 185
  • София
супер, не знаех!

# 1 186
  • София
Пробвай  Hug

Тук е имало и тема за сусама и сусамовия тахан. Постът на Захира, съвсем в началото, е много съдържателен:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=407510.0

# 1 187
Ако се чудиш дали да ядеш заради здравословни проблеми, яж спокойно. Лично аз нямам доверие на производителите на тахан и си го меля в мелница за кафе, смесвам и с конопени семена заради целите, които преследвам, разбърквам с мед и със супената лъжица сутрин и вечер.

# 1 188
  • София
И аз ям коноп  bowuu Но не го меля, трябва ли?

# 1 189
Да, Таис, поради същите съображения като сусама, но всъщност ако ти е белен, може и да не трябва, не съм напълно сигурна. В тази смес слагам и шипково брашно заради високото съдържание на вит.Ц.

# 1 190
  • София
ще прочета повече. Мерси!  Grinning

# 1 191
  • София
Да, Таис, поради същите съображения като сусама, но всъщност ако ти е белен, може и да не трябва, не съм напълно сигурна. В тази смес слагам и шипково брашно заради високото съдържание на вит.Ц.

Белен е, да. Щом има резултат всъщност, значи и така става (предполагам).

Анди,  Peace

# 1 192
  • София - Рим и обратно
Аз си купувам пълнозърнест тахан и всяка сутрин на гладно по една супена лъжица ям. Ама не е на зърна или млян, а в буркан готов, като каша.

# 1 193
  • София
Калций и с кофи да наливате без витамин Д3 не работи, а такъв от храните има само в животинските продукти.

# 1 194
Аз купувам тахан от турските магазини, но го ползвам само за сосове на салати. Така направо да го ям, не мога изобщо.

# 1 195
Калций и с кофи да наливате без витамин Д3 не работи, а такъв от храните има само в животинските продукти.

Ами аз и с него се "наливам". Тук няма проблем с предозиране на витамин Д, оаобено тази година.  Laughing

# 1 196
Доколкото знам, не, Анди. Освен за костите и като профилактика срещу остеопороза, се дава и при язва, гастрит, артрит, сърдечно-съдови заболявания.

Таханът за язваджиите е невероятен мехлем. Баща ми така оцелява вече години наред

# 1 197

Конопа бил hemp.  Laughing Laughing
Hemp употребявам отдавна, но не знаех, че е коноп.  Laughing
Сега ако се окаже, че и "тахан" ям, ще отменя посещението на магазина.  Laughing

# 1 198
И аз си правя смлени ленено семе, сусамово (тахан ) и конопено в мелачка за кафе .Поръсвам си ги на кисело мляко в смутито или шейка или върху салатата .
Детето обожава банан с кисело мляко, мед и 1 супена лъжица смлени семена .

# 1 199
  • София

Конопа бил hemp.  Laughing Laughing
Hemp употребявам отдавна, но не знаех, че е коноп.  Laughing
Сега ако се окаже, че и "тахан" ям, ще отменя посещението на магазина.  Laughing

Сега ли разбираш  Laughing Коноп ям с кеф, отделно и винаги имам шише с конопено масло и се мажа редовно. Божествено е за сухата ми кожа  Heart Eyes

На инглиш таханът май е tahini. Думата е с арабски корен, изобщо арабите страшно уважават сусама и сусамовия тахан.

Общи условия

Активация на акаунт