Отговори
# 390
Много точно го е казал попът. И не случайно я има и поговорката, че прекален светец и Богу не е драг.

# 391
Снимките на тази Деси са като антиреклама на веганството.
Менютата, които ги дава в сайта си... дано да не е хранила така бившия си мъж и детето...

А, аз я следях по едно време - бременност изкара на такива храни, май само пиеше допълнително протеин или нещо такова. Все слагаше снимки - тънка като клечка, само един корем. А менютата ѝ през бременността дали имаха 1000 калории на ден... Много фенки коментираха каква е тънка и елегантна по време на бременността си, все едно това е най-важното - да си с прилепнала рокля и 10 санта ток 9 месец. Скрита анорексия е това за мен.

# 392
Дъщеря ми имаше приятелче веганче. По- скоро родителите бяха такива. За училище с даваните му пари детето изяждало по три кашкавалки/ кремвиршки накуп в голямото междучасие. Отделно, първи клас вече имаше силно притеснителни проблеми с теглото. Беше над 40 кг  Rolling Eyes Като сме  го взимали с нас я на кино, я на разходка и после сме сядали някъде да хапнем, без значение къде, винаги си поръчваше тройка кебапчета. В интерес на истината, не зная техните доколко строго са следели детето какво яде, но факт е, че вкъщи бяха само на веганска храна.

ПП. Пиша анонимно, защото вероятността майката да чете темата е огромна и не искам да докарам евентуални проблеми на детенцето  Peace

# 393
Само едно не разбирам, защо смятат че ние сме против вегетарианство  и веганство по-принцип? Честно казано никакви душевни вълнения нямам относно режима на хранене на възрастни хора, ако искат и с лунна светлина да се хранят.
Но децата! Не им се дава право на избор. Мисля че тук сме всички единни в това.

# 394
Снимките на тази Деси са като антиреклама на веганството.
Коя е Деси? Какви снимки?

# 395
Но децата! Не им се дава право на избор. Мисля че тук сме всички единни в това.

За какво им се дава избор на децата по принцип? Храненето е част от възпитателния пакет, заедно с религията например. Колко силно вярващи ще дадат избор на децата си дали и кого да почитат религиозно? Светоглед.

Една част дава "избор". Първо обясняват, как страдат животинките по кланиците, после им предлагат месо.  Накрая се хвалят по форуми - аз предложих на детето си месо, но то избра да е вегетарианче.  Grinning Имаше и тук една форумка, дето обясняваше, как децата ѝ със сълзи на очи са я молели повече да не готви месо, защото им е жал за животинките.

buttinsky, от този линк:

# 396
Олеле, знаех си, че всички в Алтернативната са леко чалнати ама сега се убеждавам  ooooh!

# 397
  • Ямбол
Предишната им тема също е интересна.

Скрит текст:

Аха, тролът си е повикал подкрепление от темата за веганите.

Олеле, знаех си, че всички в Алтернативната са леко чалнати ама сега се убеждавам  ooooh!
Всичко що е алтернатива е така. Wink

# 398
Направо сектантско ми се вижда.

До колкото знам, веганите си набавят липсващи неща с добавки=химия. А децата? И на тях ли се дават? Ако - да, от каква възраст?

# 399
  • по пътя

Възмущението ми дойде от това, че в темата се говори за неяденето на животински продукти като за някакво едва ли не престъпление и липса на всякакъв здрав разум и за това цитирах постите и християните, които не ядат животински продукти в една част от времето.
Вероятно правиш разлика между неядене на животински продукти по принцип и неяденето им само в една част от времето, както е в християнския пост. Освен това, като християнка би следвало да си наясно в предписанията на православната църква, а именно:"Болните задължително трябва да се посъветват с лекар. Бременните жени трябва да се отнасят много внимателно към постенето. На малолетните деца и пътешествениците се разрешава облекчен режим." (http://www.pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm)

Simple Smile поне едно добро направих с присъствието си, някой се зачете за правилата на постенето.
Много ми е трудно да разбера как някой, който никога през живота си не е изпитвал върху себе си ползите от лишаване от животински продукти, както за тялото, така и за душата може да е категоричен, че е вредно това да се прави. За мен например е вредно детето да яде всеки ден месо.
Това с подигравките към друга тема и към хора, които вероятно дори не четат тук е много достойно, браво!Не знам какво ядат някои от пишещите тук, но че се самоизяждат един друг и вечно си търсят нови жертви е видно. И защо хора, които не са вегани четат във веганска тема също остава въпрос доста интересен? newsm78
Не коментирам личните нападки, смешно ми е човек, който дори не ме познава да дава лични квалификации.

# 400
Те не само блюдата й на тази Деси, ами и умореният й външен вид и повехнала кожа, са антиреклама на този режим  Stop

# 401
Направо сектантско ми се вижда.

До колкото знам, веганите си набавят липсващи неща с добавки=химия. А децата? И на тях ли се дават? Ако - да, от каква възраст?

На децата се почва като спре кърменето. Ако не са от тези, които отричат добавките, тогава става страшно.

http://www.shazzie.com/life/articles/raw_vegan_children.shtml - едва великолепна статия, писана от веганка и суровоядка, за децата-вегани. Дава брутални примери от обкръжението си - за майки, които виждат, че децата им изостават физически, и им дават тайно мляко и яйца, подържайки фасадата за веганството пред другите. Деца, които не успяват да седят самостоятелно на 2 годишна възраст поради недохранване...

Именно, buttinsky. Жената е на 33 години само.

# 402
  • по пътя
Те не само блюдата й на тази Деси, ами и умореният й външен вид и повехнала кожа, са антиреклама на този режим  Stop
Ама за каква Деси става дума?Пак не съм в час.
Ако някой толкова се е загрижил за веганите, да пише в темата им, не да я обсъжда зад гърба им.По-достойно би било, но едва ли ще се случи.
Добре,де веганите не са за пример на хранен при децата, ами какво да кажем на майката дето е хранила детето си с пилешко и мензисът е дошъл още на 10? Не е проблемът в месото или без него, а в това че почти няма качествено такова, което да предложиш на детето си, без да те е страх първо от какво животно е, колко е старо и с какви хормони е инжектирано.

# 403
Аз пък зачетох абстракта на "изследването", което било публикувано тук, а не съм му обърнала внимание.
Направо се хващам за главата  ooooh! Така ли се поставя теза?  Naughty
In general, vegetarians typically enjoy a lower risk of cardiovascular disease (CVD), obesity, type 2 diabetes, and some cancers (3)

Всичките им завидни резултати са или probable или possible, в един единствен случай convincing. Но никъде не виждам ясно обяснение, как е проведено изследването и какво е включвало.

Знам, че тук в училище не ни учат да четем критично, ама е добре сами да се научим...

# 404
Ама за каква Деси става дума?Пак не съм в час.
Ако някой толкова се е загрижил за веганите, да пише в темата им, не да я обсъжда зад гърба им.По-достойно би било, но едва ли ще се случи.

Пак не си в час. За този сайт става дума. Коментира се публична информация.

За какво ми е да ходя да им размахвам пръст там?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт