Отговори
# 405
  • по пътя
Ама за каква Деси става дума?Пак не съм в час.
Ако някой толкова се е загрижил за веганите, да пише в темата им, не да я обсъжда зад гърба им.По-достойно би било, но едва ли ще се случи.

Пак не си в час. За този сайт става дума. Коментира се публична информация.

За какво ми е да ходя да им размахвам пръст там?  Laughing
Ох, абе що ме плашите бе хора, тази жена изглежда много болна, направо ми се сви сърцето като я видях, предупреждавайте, като ще има такива неща.
Недейте така, ще взема и аз да започна да ям месо, като я гледам.

# 406
Не знам за рецептите, но Десито да ходи да чете в КМ, че на врунгел се е докарала в главата.
Не ми изглежда изобщо на болна. Просто е прекалила с фолк-тена, направила си е веждите на запетайки и явно обича червила, които докарват мъртвешки вид. Фигури като нейната има много. Някои си ги имат заради гените, други заради дългогодишни тренировки на определени спортове.

Стана ми неприятно обаче, че една съфорумка, която много харесвам, и която в момента е бременна е веган. Нали и химия не може да се приема по време на бременността? Т.е. липсите и с добавки не могат да се компенсират. Шантава работа. Горе-долу същото като да пиеш или пушиш докато си бременна.

# 407
Аз познавам такава,която е на такъв режим,същото е и за детето и.......Не е моя работа,да и казвам как да си гледа и храни детето.Дава му нахут,леща и каквото още включва това меню,аз лично не консумирам такива неща,камули да ги давам на детето си,като основна храна,но всеки сам за себе си! newsm78

# 408
  • София
Скрит текст:

Възмущението ми дойде от това, че в темата се говори за неяденето на животински продукти като за някакво едва ли не престъпление и липса на всякакъв здрав разум и за това цитирах постите и християните, които не ядат животински продукти в една част от времето.
Вероятно правиш разлика между неядене на животински продукти по принцип и неяденето им само в една част от времето, както е в християнския пост. Освен това, като християнка би следвало да си наясно в предписанията на православната църква, а именно:"Болните задължително трябва да се посъветват с лекар. Бременните жени трябва да се отнасят много внимателно към постенето. На малолетните деца и пътешествениците се разрешава облекчен режим." (http://www.pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm)

Simple Smile поне едно добро направих с присъствието си, някой се зачете за правилата на постенето.
Много ми е трудно да разбера как някой, който никога през живота си не е изпитвал върху себе си ползите от лишаване от животински продукти, както за тялото, така и за душата може да е категоричен, че е вредно това да се прави. За мен например е вредно детето да яде всеки ден месо.
Това с подигравките към друга тема и към хора, които вероятно дори не четат тук е много достойно, браво!Не знам какво ядат някои от пишещите тук, но че се самоизяждат един друг и вечно си търсят нови жертви е видно. И защо хора, които не са вегани четат във веганска тема също остава въпрос доста интересен? newsm78
Не коментирам личните нападки, смешно ми е човек, който дори не ме познава да дава лични квалификации.

Трима медици са казали, че момчето трябва да яде месо. За мен медицинското мнение е единственото, което има значение.

# 409
  • по пътя
Не знам, като видях тая снимка с черната рокля и се стреснах направо. Според мен това е повече за печелене на пари, а че прилича на болна го казвам с най-добри чувства и искрено притеснение, не изглежда добре. Confused Такива гурута много се нароиха.
Една от скритите опасности на недохранването и нарушение в способността да имаш деца, не знам тия момичета дето го правят знаят ли?
Винаги ми е било чудно как ще кажа на детето ми да не яде торта на рожден ден или да не хапва сладолед, като гледа другите? Не е ли това и един вид социална и психологическа вреда, то да се се чувства някак ощетено. Оставете биологичните въпроси, те са спорни и още и още няма достатъчно изследвания. Последните неща които четох реабилитират кравето масло, дори сланината, така че може би още много малко занем за храненето.
 milenaka, съгласна съм, че децата трябва да ядат месо, не ми харесва дето съфорумците се изяждат и плюят, не конкретно към тебе.

# 410
Lunno momi4e,
Скрит текст:
мога да ти дам поне една причина не-веган да чете веганска тема - моята. Когато видиш тема "Веганството - да споделим опит", спокойно и логично си правиш извода, че можеш да почерпиш свежи идеи за периода на постите. Или не е така?
Друг е въпросът дали наистина се обменя опит или периодично се "хейтва" различния начин на хранене и се постват снимки на умрели животни и карикатури на "убийците", които ядат месо. Също така е друг въпросът как някои членове посрещат такъв "еретик", който е веган от време на време. Подчертавам "НЯКОИ", за да не започне пак темата кой кого изяжда.

# 411
Ако някой толкова се е загрижил за веганите, да пише в темата им, не да я обсъжда зад гърба им...

За какво ми е да ходя да им размахвам пръст там?  Laughing
Нали?Друго си е да плюеш зад гърба на човек?Типично по български.....    Laughing

# 412
  • Куциндрел
В алтернативния имам вече един опит с писане... повече там не пиша. Толкова извисена не съм.

# 413
Нали?Друго си е да плюеш зад гърба на човек?Типично по български.....    Laughing
Мда, видно е и от цитираната тема...

# 414
На децата се почва като спре кърменето. Ако не са от тези, които отричат добавките, тогава става страшно.

http://www.shazzie.com/life/articles/raw_vegan_children.shtml - едва великолепна статия, писана от веганка и суровоядка, за децата-вегани. Дава брутални примери от обкръжението си - за майки, които виждат, че децата им изостават физически, и им дават тайно мляко и яйца, подържайки фасадата за веганството пред другите. Деца, които не успяват да седят самостоятелно на 2 годишна възраст поради недохранване...

Именно, buttinsky. Жената е на 33 години само.

Много интересна статия, благодаря!   bouquet

# 415
Lunno momiche , ще ти кажа как става.

Скрит текст:
Обожавам да черпя деца със сладолед. Да виждам щастливи подскачащи муцунки. И изведнъж да чуеш от дете:
- Не, не можете да ядете сладолед. (И виждаш как щастливи допреди малко деца, смутено гледат ту мен, ту другото дете с неговата майка. )
- Защо?
- Мама не дава. Само ако си заслужил.

Съжалявам, но всички деца, освен едно, ядоха сладолед. Беше ми ужасно гадно.

На последен РД майката беше срещу мен. Детето дойде, попита:
- Мамо, може ли да ям торта?
- Не!
-Бонбони?
- Не!
Явно вече беше  претръпнало или предупредено да няма сцени. Обаче майката! Сигурно не усети какво прави - изяде не само тортата, но и захарната глазура и топчета, които обикновено никой не яде.
Стана ми още по-гадно.

Хубаво поне, че кърменето не се отрича. Въпреки че съм изненада. Все-пак сме бозайници и кърмата ни е не е от соя.

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 14:06 от La_Valletta

# 416

Хич не е зад гърба, дори Юстем7 ги покани да я подкрепят с линк. Laughing

Хубаво поне, че кърменето не се отрича. Въпреки че съм изненада. Все-пак сме бозайници и кърмата ни е не е от соя.

Имаше няколко починали бебета, хранени със соево мляко от родители-вегани. Но това са изключения.

Ох, защо ми трябваше да проверявам... на ПЕТА препоръките:

http://www.petakids.com/parents/raising-vegan-baby-first-year/

Doctors recommend breastfeeding infants, and yep, breast milk is vegan. If you can’t breastfeed or choose not to, you can try to score breast milk from a vegan donor by going through an approved milk bank, or you can go the soy formula route. #Crazy

Соево мляко...
 ooooh!

# 417
  • Куциндрел
Явно им хлопа нещо.... По друг начин не мога да си го обясня.

Имам тук един колега, който започна да се храни задрвословно, после стана вярващ християнин, сега си прави серии по гладуване и не-спане. На него не само му хлопа, ами направо трещи. Crazy

# 418
  • София - Рим и обратно
Тази от блога изглежда като череп с кожа Shocked. Всъщност повечето вегани изглеждат по този начин. Това е психологическо изкривяване, вече съм сигурна. Но децата им... Cry

Гледайте този филм ако имате смелост, аз не посмях Confused

http://www.telegraph.co.uk/culture/film/filmreviews/11066490/Hun … ew-unnerving.html

Не е лошо и онези от веганската да го изгледат... Казва се Hungry hearts Tired.

# 419
В тяло си е добре жената, но главата ѝ е грозновата и тя допълнително е положила много усилия за да я загрози. Чудех се обаче дали няма силикон.

Общи условия

Активация на акаунт