Отговори
# 510
А, предполагам, че котките не биха отказали ни яйце, ни сирене. Виж, тестото ще го избутат....
Абе, не е баш така .....поне не всички котки.    Laughing
Домашните любимци се разболяват от "специализираната храна, създадена за тях", не от домашните остатъци.

# 511
И аз избягбвам специализираната храна за котки. Месце и риба най-добре, суха храна и консерви са само за краен случай. Колбаси не поглеждат, каквито ще да са.

# 512
Е тия от общината са пълни идиоти, точно с месарите ли трябваше да ги запознаят, защо не направо с работата в моргата? Има някои неща, които потрисат децата и не трябва да им се показват, независимо че истината е такава.
Да вярно, направо едно показно колене да им бяха организирали Twisted Evil. Имам чувството, че светът зорлем иска да побърка хората.

П.П. ама те живеят в Белгия... Е, това обяснява нещата Whistling.
Ама вижта в Белгия все пак правят наденица от крак на прасе.
А тук надениците са от сланина и соя.

# 513
Как сланина и соя, гледах реклама на кренвирши, в която казаха, че са от месо!  Naughty

# 514
Как сланина и соя, гледах реклама на кренвирши, в която казаха, че са от месо!  Naughty
Аз пък съм гледала машината, с която ги правят. От едната страна пуска соя, от другата сланина.
После малко течен пушек и готово. Те ти месо.

# 515
Ама на тези с месо, или на  тези, дето вече са с повече месо?     Mr. Green 

# 516
  • Overijse, Belgie
Е тия от общината са пълни идиоти, точно с месарите ли трябваше да ги запознаят, защо не направо с работата в моргата? Има някои неща, които потрисат децата и не трябва да им се показват, независимо че истината е такава.

Това е отделен въпрос. Обикалят при фризьор, полиция, шахматен клуб дори  Laughing И бааам, за десерт - при месаря.

Иначе другите били много доволни, яли наденици на корем  Laughing

Като бях дете, моите прабаба и орадядо гледаха животни. Спомням си, че когато ги колиха, ме извеждаха навън, но при "оправянето" на месото ме включваха активно. Не ми беше особено приятно, но пък си хапвах доволно след това  Embarassed

# 517
Aз пък изобщо не смятам, че едно дете трябва да знае за храната си повече от това, което вижда у дома. Защо да го водя на село да гледа домашни животни, при положение, че няма никакви корени там аз също не съм живяла в село нито ден и тези неща не съм ги виждала, един-единствен път отидохме на гости и бях отвратена, поресена и погнусена от селяните и начина им на живот. И с какво съм ощетена от факта, че не съм ходила в кланица или че не съм виждала как се коли кокошка, как се дере заек и коли прасе, а само съм чувала?
Моите деца много добре знаят, че месото е свинско, защото е от свиня, но не са виждали свински бут да виси на кука, зловещо е и грозно, колкото и да е истинско. У дома виждат как разфасовам пиле, как чистя риба, така че имат някаква представа за нещата.
Но виж, съгласна съм да видят как и от какво се произвждат кренвирши, за да не поискат никога повече да им купувам. Мой приятел готвач след практиката им в някакви заводи за производтсво на колбаси, се отказа от тези храни.

# 518
  • Ямбол
....
Няколко пъти в подобни теми питах Пънки с какво точно си храни кучетата и котките, така и не пожела да отговори

Ти си намерила кого да питаш. По-измислен образ в нета не съм срещнала все още. Даже и уредът за почистване е по-реална от нея.

# 519
... бях отвратена, поресена и погнусена от селяните и начина им на живот. ...

Кое точно те потресе така?

Като малка ми беше винаги интересно да посещаваме роднини по селата
Тогава начинът им на живот не ми правеше така впечатление, както в по-зряла възраст

Лили, така е
Права си
Ама не можах да се стърпя да попитам дали кучето или телето и е по-мило

# 520
Всички колбаси, шунка, суровопушени колбаси и пр. – те са произведени от генномодифицирана соя. Кренвирши, наденици, варени колбаси, пастети и други, съдържат и скрити мазнини. Те съдържат сланина, свинска кожа и други отходни месни отпадъци; тези вредни вещества са около 40% от колбасите и са маскирани като месо. В колбасите няма никакви натурални съставки; в производството им се добавят и специални гелове, които съдържат каратинин, усилватели на вкуса, оцветители. През нощта в специална апаратура гелът се смила заедно с кости и други боклуци и се получава голямо парче “месо”. Розовият цвят на това “месо” се получава от усилвателите на цвета заедно със специалните лампи на витрината, под светлината на която колбасът изглежда свеж. Течностите за пушене на колбасите съдържат формалдехид!

# 521

Предполагам, че най-вече нещата, с които никога не съм се сблъсквала преди - миризмата на животински тор и на животни, която е навсякъде във въздуха. Това, че по улиците има дърдонки и не е рядкост да се натъкнеш на кози и говеда, които се прибират или на злобни гъски и още по-злобни кучета. Това, че нужникът е навън и има обща стена със свинската кочина, така че миризмата да е наистина потресаваща. Това, че селските деца са жестоки и първобитни (да не говорим колко мърляви и със замазан сопол на лицата) и с удоволствие мъчат котета и кучета, а на никой възрастен това не прави впечатление. Гадната им мазна и солена храна, отвратителния мирис на топло издоено мляко, мухите и високата трева, абе всичко ми се видя толкова гадно, че го помня и до днес. Повече не съм ходила на село и нямам намерение да отида някога.

# 522
Определено телето им е по-мило..., защото могат да го сготвят.  Mr. Green (това в кръга на шегата).
Все пак по нашите села редовно можеш да видиш жестокости към животни, които не са свързани само с осигуряване на прехраната. Тези, животни, които ние наричаме "домашни любимци", доста селяни ги считат за безполезни, а оттам и за ненужни. А оттам и за нещо, от което трябва да се отърват, без да страдат от излишни скрупули.
Скрит текст:
Дядото на братовчедка ми преди години беше наръгал с вилата едно малко котенце пред очите на внучката си. И после се чудеха каква магия му е направена на детето, че неочаквано получи мозъчен кръвоизлив и изпадна в кома за няколко месеца.  ooooh! Той дори не е могъл да осъзнае, че е постъпил жестоко.

# 523

Предполагам, че най-вече нещата, с които никога не съм се сблъсквала преди - миризмата на животински тор и на животни, която е навсякъде във въздуха. Това, че по улиците има дърдонки и не е рядкост да се натъкнеш на кози и говеда, които се прибират или на злобни гъски и още по-злобни кучета. Това, че нужникът е навън и има обща стена със свинската кочина, така че миризмата да е наистина потресаваща. Това, че селските деца са жестоки и първобитни (да не говорим колко мърляви и със замазан сопол на лицата) и с удоволствие мъчат котета и кучета, а на никой възрастен това не прави впечатление. Гадната им мазна и солена храна, отвратителния мирис на топло издоено мляко, мухите и високата трева, абе всичко ми се видя толкова гадно, че го помня и до днес. Повече не съм ходила на село и нямам намерение да отида някога.

Разбирам
Описаното го видях вече като голяма и реагирах по същия начин, разбира се веднага бях подходящо окачествена
Но има надежда, същите хора вече се променят, макар и бавно и нещата не са толкова зле както бяха преди, макар че и ат оше доста път да извървят

Иначе там, където ходехме като деца, това описаното го нямаше

Бутински, това е ужасно, изродски жестоко

# 524
  Няма село без тор и животни. Животните пасат на стада и после вечер се прибират у дома. По пътят акат.
  Я не се превземайте.

Общи условия

Активация на акаунт