Отговори
# 15
На първо търсене намерих това http://www.nur.kz/771462-italyanskiy-sud-obyazal-mat-vegetari.html.

Цитат
В постановлението на съда е отбелязано, че бащата на момчето не бива да го храни с месо по-често от 2 пъти седмично.

# 16
Лелеле при тази разкошна италианска кухня да караш детето ти да яде треви и кълнове  ooooh!

# 17
  • Куциндрел
Веганството не е за деца, то и за големи хора не е, ама....

# 18
Когато родител изпада в крайности и лишава детето си от движение, пълноценна храна, вода и подобни нужди - да, има право да му налага.

# 19
Ок, за себе си са направили този избор. Големи, зрели хора...защо не?
Но, спрямо дете...тези крайности?Малко прекалено ми се струва.

Ами просто вярват, че веганството е най-чистият и здравословен начин на хранене, затова го прилагат и спрямо децата си. Храната от животински произход считат за токсична, отровна и вредна. Както ти не би дала на детето си храни, които считаш за токсични.

Подкрепям решението на съда. Веганството, налагано на деца от родители с хранителни неврози, за мен е престъпление.

Преди доста време от любопитство бях надзърнала в една веганска тема, някаква жена се оплакваше от педиатъра си - намекнал ѝ, че детето ѝ не се развива добре физически вероятно заради веганското хранене. Търсеше да го смени с педиатър, отворен към идеите на веганството. Некомпетентен и предубеден бил.

# 20
Не само за веганското хранене, но във всички случаи, когато действията на родителите застрашават живота и здравето на децата, трябва да има намеса. Проблемът е как тези случаи да бъдат прецизно формулирани, за да не се стигне до злоупотреби.

# 21
Съвсем наскоро гледах филм по подобна тематика - Row Food
Холандски съд обмисляше дали да отнеме сина на подобна куку майка
Детето на 15 изглеждаше както моят син на 8-9

На въпроса - съдът КАТЕГОРИЧНО ИМА ПРАВО да се намеси, когато животът на дете е в опасност
Отдавна има случаи на умрели веганчета
Диетата е достатъчна причина за намеса, щом е толкова драстична и води до увреждания, в растежа, ментални, психически

# 22
Ок, за себе си са направили този избор. Големи, зрели хора...защо не?
Но, спрямо дете...тези крайности?Малко прекалено ми се струва.

Ами просто вярват, че веганството е най-чистият и здравословен начин на хранене, затова го прилагат и спрямо децата си. Храната от животински произход считат за токсична, отровна и вредна. Както ти не би дала на детето си храни, които считаш за токсични.

Храната от растителен тип също може да бъде токсична.  А хомо сапиенс като животински вид с най-голям мозък се нуждае от калории с животински произход, за да го поддържа този орган.
Не случайно човекът е всеяден.

От веганската диета страда директно мозъкът на детето. За възрастен човек може да се възприеме такова хранене, но за дете е абсурд. Правилно се е намесил съда.

Хората вече се чудят в коя посока да изтрещеят.

# 23
  • Galaxy 13197853088
Веганите
са секта!
Анатема !

# 24
Споменавала съм в друга тема, че гледам понякога Малки сладки лъжкини. Главните героини са четири. За всекиго по нещо. Нещо като Спайс гърлс. Едното девойче е гей, другото, най-бузестото, е веган. Показват толерантност американците.

# 25
Имам пред очите си примери на хора, пострадали сериозно от крайни хранителни режими и уж "здравословни" на пръв поглед увлечения.
Затова се радвам, че бащата е потърсил правата си по този начин - открит, законен, чрез институциите и съда, вместо тайно да тъпче детето с пържоли, и по този начин да го възпитава в лъжа и двуличие. Приветствам и решението на съда; предполагам е взето на база експертизи, изследвания и прочие факти, доказващи необходимостта детето да се храни разнообразно. Дотук по конкретния казус.

Сега по принцип. Абсолютна демагогия и двоен морал. След като се настоява за здравословно и балансирано хранене, да се спрат от производство и разпространение всички вредни храни. И да се подвеждат под отговорност и родителите, които хранят децата си преимуществено със замразени и консервирани храни, джънк, прекалено сладко, прекалено солено, имитиращи продукти, и т.н. и т.н...
Отделно идва въпросът с храненето и бедността. Но тя е друга тема, много по-сложна и щекотлива.

Та по принцип - преди да разпорежда държавата родителите да хранят добре децата си, да им създаде необходимите условия за това - в най-най-най-широк смисъл.

# 26
Имам пред очите си примери на хора, пострадали сериозно от крайни хранителни режими и уж "здравословни" на пръв поглед увлечения.
Затова се радвам, че бащата е потърсил правата си по този начин - открит, законен, чрез институциите и съда, вместо тайно да тъпче детето с пържоли, и по този начин да го възпитава в лъжа и двуличие. Приветствам и решението на съда; предполагам е взето на база експертизи, изследвания и прочие факти, доказващи необходимостта детето да се храни разнообразно. Дотук по конкретния казус.

Сега по принцип. Абсолютна демагогия и двоен морал. След като се настоява за здравословно и балансирано хранене, да се спрат от производство и разпространение всички вредни храни. И да се подвеждат под отговорност и родителите, които хранят децата си преимуществено със замразени и консервирани храни, джънк, прекалено сладко, прекалено солено, имитиращи продукти, и т.н. и т.н...
Отделно идва въпросът с храненето и бедността. Но тя е друга тема, много по-сложна и щекотлива.

Та по принцип - преди да разпорежда държавата родителите да хранят добре децата си, да им създаде необходимите условия за това - в най-най-най-широк смисъл.

Да,не се бях замислила, че наистина бащата е можел да продължи тайно да храни детето си с "другата" храна и така да му се натрапи усещането, как прави нещо нередно.
Достойна е реакцията на бащата, не поради една причина.

# 27
Оф, дъщеря ми беше веган за три години и слава богу се върна към вегетарианството, което поне включва по-широк кръг храни. Опитвах се да и обяснявам, че такива строги ограничения правят човека нещастлив, но не щеше и да чуе.

# 28
Всякакви ненормалници има по света, включително и у нас.  Grinning Веганското хранене не е подходящо дори за мнозина възрастни хора! Ако се прилага с лечебна цел, то трябва да е за ограничен период от време. Знам хора, които се разболяха сериозно след преминаване на веганство.  Rolling Eyes Както е казано в народната поговорка, "прекален светец и Богу не е драг".   Simple Smile Храната на детето трябва да е максимално разнообразна и осигурена с незаменими аминокиселини и полиненаситени мастни киселини. Има много родители, които не дават на децата си веганска храна, но ги тъпчат със снаксове и всевъзможни боклуци, а после се чудят защо са все болни.  newsm78 И да не забравяме, че човекът е всеядно животно.  Grinning

# 29
  • София
Как мислите - удачно ли е държавата да "казва" как да храните детето си?

Удачно е. Ако отказва да спазва хранителните предписание, е удачно да я лишат от родителски права.
Не трябва да се чака детето да умре, за да се вземат мерки срещу фанатичката.

Общи условия

Активация на акаунт