Отговори
# 210
doh  И връзката с темата е?

Очевидна.

# 211
Прочетох само заглавието и уводният пост и ще споделя близък сучай.

Моя позната пълна веганка (от 5 години)забременява и продължава с веганският си начин на хранене.
Ражда детенцето си на термин но с мн. ниско тегло 2 кг. Една седмица в Токуда са се борили и е било в критично състояние  Confused Слава Богу сега е добре  Grinning

Чудя се дали тази жена си дава сметка че нейният начин на живот е можело да фатален за детенцето и  Confused

# 212
  • София

За нея явно. За мен здравословно хранене на възрастни е различно от здравословно хранене на малки деца, а двете са различни от здравословно хранене на 12-годишен. Така че въпросът ми остава.

# 213
  • Ямбол
....
Чудя се дали тази жена си дава сметка че нейният начин на живот е можело да фатален за детенцето и  Confused

В темата за бирата ни наричат параноици тези, които се притесняваме за бебетата по време на бременност.
Много майки изобщо не осъзнават, че вредят, дали когато са бременни или след това, те решават, че техният начин на живот е идеалният и край.

# 214
А в Индия има цели касти (или пък се разделят на големи групи според вида религия, не знам точно...), които са вегетарианци и вегани. Винаги ми е било любопитно те какво правят по време на бременност или ако някой е болен?

# 215
  • София
Какво да правят? Мрат като мухи и нови се раждат.

# 216
  • по пътя
Хубаво е да бъдат озаптявани такива майки, че много луди има от тях.И това го казва жена, която месо не хапва, а има и дълги периоди на пости. Не бих подложила детето си на това и мисля, че тук трябва да се изкажат и психолози и психиатри, за въпросните родители, които си правят такива експерименти.
По време на бременност не съм яла месо, детето ми се роди живо, здраво и в отлично здраве, но ядях доста кисело мляко, яйца и т.н. Не съм спазвала постите, докато бях бременна и кърмех.Не съм веган, но в доста дни от годината спазвам такъв тип хранене, който е полезен както за душевното, така и за телесното здраве.От векове нашият народ го прави и е бил доста по-здрав, от сегашните месоядни.

# 217
Скрит текст:
....
Чудя се дали тази жена си дава сметка че нейният начин на живот е можело да фатален за детенцето и  Confused

В темата за бирата ни наричат параноици тези, които се притесняваме за бебетата по време на бременност.
Много майки изобщо не осъзнават, че вредят, дали когато са бременни или след това, те решават, че техният начин на живот е идеалният и край.
Мисля си че примерно 5 бири за цяла бременност не биха навредили  Rolling Eyes
Също така ако познатата ми бе 'омекотила' веганския си режим си по време на бременноста си може би нямаше да има тези проблеми детенцето в началото  Rolling Eyes

В крайна сметка това са само 9 месеца  Rolling Eyes но тя ми бе споделила че ще продължава и че трудно е намерила доктор който да и бъде съмишленик т.е. да и следи бременността , все недоволстваше от докторите че не я разбирали/подкрепяли и я съветвали да хапва мако и животинска храна.

Цитат
хипотрофи или деца, родени с ниско тегло. „Те са на термин, но родени с ниско тегло деца, т.е. майката го е износила, но поради различни фактори на социално ниво – лоши битови условия, недохранване. Всичко това се отразява върху бременността и тази жена не може добре да износи бременността си или да дохрани плода. Бременността е до края – до 38, 40 гестационна седмица, но детето се ражда с ниско тегло. То се ражда с 2 кг. - 2, 1 кг. Това дете не е добре хранено от майката. Това означава хипотроф”, обясни началникът на неонатологията. По думите й недохранването е най-честата причина за проблемите при новородените. Негативно обаче се отразяват и цигарите, и алкохола, и наркотиците.

# 218
Какво да правят? Мрат като мухи и нови се раждат.
моите наблюдения за индийската култура на хранене не е, че мрат като мухи. Вярно е, не съм се сблъсквала с индийско население в Индия, където има много бедни, живеещи в недоимък, със слаба хигиена и нисък стандарт като цяло. Може би визираш тях. Но това няма нищо общо с едно богато балансирано индийско хранене, което е вегетарианско или изцяло веганско. Имам опит с и познати индийци, радващи се на цветущо здраве и многобройна челяд, без да мрат кат' мухи. Peace
Анонимен , аз пък имам позната, която е всеядна, и която роди бебе под 2 кг. Ха сега.

# 219
  • Ямбол
....
Анонимен , аз пък имам позната, която е всеядна, и която роди бебе под 2 кг. Ха сега.
Разнообразната храна не гарантира бебе в норма, но оскъдната е предпоставка за отклонения.

# 220
....
Разнообразната храна не гарантира бебе в норма, но оскъдната е предпоставка за отклонения.
да, съгласна съм напълно. Grinning  Въпросът е кое е оскъдна храна. Разнообразно може да бъде както веганското, така и вегетарианското меню. Оскъдно може да бъде и на един всеяден човек. Peace

# 221
  • Ямбол
.... Въпросът е кое е оскъдна храна. Разнообразно може да бъде както веганското, така и вегетарианското меню. Оскъдно може да бъде и на един всеяден човек. Peace
Въпросът е, че майката, заради която е темата, е давала оскъдна еднообразна храна, поне според информацията, която се сподели тук.

# 222

Имало ли е  проблеми като се е родилио , билио ли е в критично състояние ?!
При мойта позната бебето и имаше проблеми.

Принципно има бебета се раждат ниски килограми но те обикновенно са преждевеременно родени.

Алкохола , цигарите ,лоши битови условия, недохранване също са предпоставка за проблеми  Rolling Eyes
Познатата ми не попада в тези изброени .
Вдои здравословен начин на живот (тя в това  е убедена), веганка е  и е запалена по йогата , всичко био и , еко  Sunglasses а да и е против ваксините.

Аз просто съм един свидетел , бях и намекнала някои неща от далече но като видях как реагира реших че няма смисъл да и говоря или давам акъли  Rolling Eyes
Няма да се учудя ако не дава на дето си животински храни.

# 223
  • София
А в Индия има цели касти (или пък се разделят на големи групи според вида религия, не знам точно...), които са вегетарианци и вегани. Винаги ми е било любопитно те какво правят по време на бременност или ако някой е болен?

Не знам какво правят, но смъртността там е висока, а за бебетата и малките деца да не говорим. Дали е умряло от глад, дали от мръсотия, дали от нещо друго - все минава някак по-незабележимо. Там не раждат по едно-две-три като тук.

# 224
да, точно така, Лилянa.
В по- горния ти коментар обаче, не се визираше конкретния случай, а отново беше прибързано генерализиране.
За мен този случай е пълен с неясноти. Какъвто и да е той, ясно е, че има многобройни случаи на деца, отглеждани по не най- подходящия начин. Независимо дали са храненени с джанк фууд, вегански начин и т.н. Несправедливо и некоректно е обаче, такива 'новини' и публикации да се тиражират манипулативно, целящи примитивни реакции и необективни изводи.
Анонимен, имаше проблеми, да.

Общи условия

Активация на акаунт