Отговори
# 675
  • София
Татко Мецане,  що анонимничиш?  Crazy
Не говорете глупости за приспивателни и хормони, те да не се задържат вечно в организма? Всяко лекарство си има период на полуживот и елиминиране и би трябвало известно време преди заколването да се спират всякакви АБ и добавки, точно за да се изчисти организма.
Не че защитавам коленето, всъщност куршумът ми се струва най-приемливата алтернатива и се изненадах, че някъде наистина го правят.

# 676
  • София
Не че защитавам коленето, всъщност куршумът ми се струва най-приемливата алтернатива и се изненадах, че някъде наистина го правят.

Не е най-приемливата алтернатива, защото не е без значение как е умряло животното. Качеството на месото се променя взависимост от начина на заколване. Мюсюлманите и евреите не случайно си имат специална методика на заколване. Ако едно жовотно се умъртви с приспивателни, много ясно, че месото му е токсично и негодно за консумация. Никаква база за сравнение с хормоните няма. От хормони не се умира.

# 677
Някой беше писал, че нямало по-ненужно животно от кравата и козата и, че ако всички спрат да ядат месо ще изчезнат. Има, има - кучето. Не знам защо си мисля, че от кучета има много повече пострадали дори от колкото от лъвове и акули. Кравите също нападат хора, но мноого по-рядко от колкото кучетата, нищо че са в пъти по-силни. Да не говорим, че кучетата са способни и собствениците си да нападнат така както уж много ги обичат. Лаят им е противен и много от гледащите ги са като някакви сектанти. Голяма част от породите кучета са с дефекти поради селекцията на човека. Други са хипер агресивни. А вълчото - то си остава. И докато една котка може да те одраска или ухапе, то нахапаното от кучето боли повече. Масово не им събират лайната - както в БГ, така и в чужбина - в Холандия е пълно с лайна. Ей та ако видиш човек, че ходи и не е на колело в 90% от случаите ще видиш псето му. Няма животно намерило по-голямо място в живота ни. От кучета не може да се разхождаш и да тичаш все някое отвързано псе ще хукне към теб в града или ще ти развали пикника на село. Пренасят повече зарази от колкото котките например, хвърлят се да те ближат и да ти цапат дрехите при условие че не си им стопанин. С такива най-добри приятели врагове не ни трябват! Няма да забравя как веднъж по радиото се обади жена и каза, че видяла камион с натръшкани кучища и каза че на тяхно място по-добре щяла да се чувства ако види сирачетата от домовете. Това кучелюбството е диагноза.

А ти си злобен кретен!  Бих се почувствала добре, ако видя теб и такива като тебе натръшкани в един камион!

# 678
И какво предлагаш? Да започнем да ги ядем като във Виетнам?
Да спрат да се селектират. Да се гледат само дребни породи в градовете. Тези големи кучища в апартаментите за мен са изтезавани животинки. Как ли се чувства един голдън или немска овчарка в панелка? Котката не е ли по-подходяща за апартамент? Или поне някое малко куче. Но винаги на повод. И там в чужбината често ги отвързват и се стрелкат към някой непознат. Аз пък може да не искам нечие куче с калните си и мръсни лапи да ми цапа дрехите, нека ми се радва животинката но от разстояние. Simple Smile Да не говорим, че от кучешки лайна човек не може да си направи един пикник без да настъпи някое. До колкото ми е известно по парковете в повечето градове от кози и други такива много по-рядко се намират, но затова пък с кучешки - пълно. Но по форумите всеки казва "събирам му". За кърлежите и другите болести които пренасят да не говорим. Пясъчниците на децата вече са префасонирани в кучешки тоалетни. Joy А пък тук на един тротоар имам чувство, че кучето го е хванало разтройство. Който иска куче - да си купи къща с голям двор и там да го пуска, не в градските паркове където върват деца.

Същото мога да кажа, за майки, които не чистят след децата си. Аз имам голдън и да гледам го в апартамент, но ти гарантирам, че това куче има повече изминати километри на ден- колкото ти за цял месец! Да, по цял ден сме на разходки, имам възможност, но въпреки всичко живеем в апартамент!
Само с  едно нещо мога да се съглася с теб, че стопаните им не почистват след тях! Въпрос на манталитет. Имам все пак надежда, защото в училището за кучета, на което го водя - всички почистваме след кучето си, плащаме данък в общината и са чипирани.
А парковете са за всички.....

# 679
Не е въпрос на манталитет, а на санкции, които не са само на хартия.

# 680
А на уличните  пумияри, кой ще им плаща санкциите?             ПП. Пумияр е кръстоска между Пума и Ягуар, да не се обиди някой.

# 681
  • Другата България
И как темата се завъртя покрай "пумиярите"?

П.П.
Татко Мецане,  що анонимничиш?  Crazy

Laughing Щот е мишка, затова.

# 682
И как темата се завъртя покрай "пумиярите"?

Явно ще ги включваме в менюто  Laughing

# 683
Тъкмо щях да попитам Татко Мецан, защо се е поанонимчил  Joy. Едно кучище от мен му пращам.

# 684
Тъкмо щях да попитам Татко Мецан, защо се е поанонимчил  Joy. Едно кучище от мен му пращам.

animal037  animal037  animal037  animal037  animal037  animal037

# 685
Моля някой да информира психиатър или поне модератор, че дойдат ли кучкарките, хапчетата започват да недостигат.

# 686
Моля някой да информира психиатър или поне модератор, че дойдат ли кучкарките, хапчетата започват да недостигат.

След кучетата, мисля е ред на космите.

# 687
Може ли за прекалено крайните кучелюбци и кучефобци по един куршум?

# 688
  • Ямбол

Първо трябва да се мине през кърменето. Веганите кърмят ли?

# 689

Първо трябва да се мине през кърменето. Веганите кърмят ли?

Естествено.  Laughing В мола. (Дай сега онези две емотиконки).

Общи условия

Активация на акаунт