Отговори
# 660
Аз заек не мога да ям. На месарските щандове като ги видя и ми става зле. Съвсем сериозно. За кокошки, говеда и подобни не ми е жал, но заека като си го представя само и ... Всъщност и пиле да видя или даже да знам, че току що са го заколили, няма да ям. Случвало се е два пъти като ходим на гости в разни села, колят пиле в "наша чест", еми мерси. Да, знам, че пилето в магазина и то е било живо, но съм свикнала да го купувам и да го готвя и не си представям процеса на убиването му докато го правя.
Всъщност ако мога да не ям никога месо, няма да ям. Бих живяла само на риба. Като малка мразех месото, после свикнах да го ям, сега пак не ми е номер едно в менюто. Просто най-лесно за измисляне и приготвяне. Мъжът ми не може обаче ден без месо, да не казвам, че като ходим в зоологическата градина, половината животни си ги представя в тавичка, с ориз.  Twisted Evil

# 661
Най-хуманно е да дадеш приспивателни. Така животинчето просто си заспива, няма болка. Peace Тези, които колят живи животни не мога да ги разбера.

Toва само в случай, че искаш лека-полека да приспиш и консуматорите на месото.  Mr. Green
Да разбирам ли, че месото не може да се изчисти от приспивателните, но пък като с магическа пръчка се изчиства от всичките хормони, антибиотици и прочие гадости, с които е тъпкано животното?    Mr. Green

# 662
Love!, има логика в думите ти. Да не говорим, че една доза сънотворно преди заколение въпреки че е по-скорошна е единична, а с хормони са тъпкани с месеци или години, все си мисля, че би има някакво натрупване?

Янечек, има много общо, защото тези двете са хем безглутенки (ех че дума), хем веганки. Поне на децата си дават да ядат разнообразно, единствено не им слагат ваксини. Но могат да бъдат пример до какво води залитането по модерните религии. Защото за мен хората, проповядващи ги са точно като религиозни сектанти.  Simple Smile Най-често се изявават по лични блогове и при Гала. Нали там една докторка преди време едва ли не изкара, че чия и вода е най-добрата диета, защото чията имала всичко което го има в млякото, зърнените и каквото там още се сетите, умножено по 100.

Апропо, тези двете дами веганки четат и пишат в БГ мама, но в други подфоруми. Дано не ми се обидят, на тях хубавото е че поне не се опитват да прокарват тези си идеи тук настървено. Дори не знам дали са споменавали че са веганки или не. Донякъде тяхното е разбираемо - човек в отчаянието изправен пред болестта е готов да се хване за какво ли не.

Просто ми се иска един ден хората да започнат да бъдат по-критични и към така наречените натуропати, хомеопати и новоизлюпени специалисти по хранене. Но кога? Кога някой у нас ще осъди някой такъв за неправилно лечение или лъжелечение? Лекарите сме готови да ги линчуваме когато вредят и не помагат, а тези? За тях все се минава с тънкото "Явно не е вашият, пробвайте с друг". Обикновените доктори обаче сме готови да ги разпнем за същото и веднага в черен списък. Трябва да си има една тема - черен списък само за натуропати, билкари, хомеопати и прочее алтернативни. За щастие поне хората започнаха да разнасят врачките по съдилища за напразни надежди. Simple Smile

# 663
Най-хуманно е да дадеш приспивателни. Така животинчето просто си заспива, няма болка. Peace Тези, които колят живи животни не мога да ги разбера.

Toва само в случай, че искаш лека-полека да приспиш и консуматорите на месото.  Mr. Green
Да разбирам ли, че месото не може да се изчисти от приспивателните, но пък като с магическа пръчка се изчиства от всичките хормони, антибиотици и прочие гадости, с които е тъпкано животното?    Mr. Green

Понеже си много компетентна, би ли обяснила какво знаеш за фармакокинетиката на различните гореизброени химически вещества?

# 664
  • София
Love!, има логика в думите ти. Да не говорим, че една доза сънотворно преди заколение въпреки че е по-скорошна е единична, а с хормони са тъпкани с месеци или години, все си мисля, че би има някакво натрупване?

Това с хормоните са митове и легенди. Никой не е толкова богат, че да инжектира редовно животните с хормони. Наддават скоростно от калоричната храна и липсата на движение, не от хормони.

# 665
Но това че свинското месо е най-мръсното, защото хранят прасетата с какво ли не е факт:
Цитат
Дядо ми още от едно време до преди няколко години беше директор на месокомбинат и разправяше какви ли не ужасии. Хранят прасетата с каквото им падне, но ако един тип преобладава в менюто им, например тръгнала да се разваля смляна риба(те нали са всеядни горките), после и месото им ще мирише на нещо подобно.
Язък, че е едно от най-вкусните меса за пържене на тиган и скара и си има естествена мазнина, т.е. не е нужно да пържиш с допълнителна както телешкото което вечно ми е сухо.

# 666
Завиждам на тези, които могат да отгледат едно животно от яренце и после да му кръцнат гръцмуня като пет за четири. Аз не мога, такъв характер съм - привързвам се лесно към животинчетата, мило ми е. Как така ще го храня с биберон от бебе, ще го галя и милвам, а после като поотрасне ще му отнема това, които Бог не е решил да му отнеме? Кой ми дава това право? Но пък тези от магазина ги хапвам защото друг ги е гледал и се е грижил за тях, не аз, на тяхната съвест тежи. Аз мисля че трябва да се оставят да умират от естествени причини и тогава да ги слагат в магазина.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 13:30 от Анонимен

# 667

Това с хормоните са митове и легенди. Никой не е толкова богат, че да инжектира редовно животните с хормони. Наддават скоростно от калоричната храна и липсата на движение, не от хормони.
Не са митове и легенди.
Преувеличават разбира се. Но хормоните изобщо не са чак толкова скъпи и в големите ферми, където производството е на индустриален принцип хормоните се изплащат.
Особено силно се използват хормони при млечните крави. На тях така им удължават лактацията за много дълъг период.

Свинското месо изобщо не е "мръсно". Напротив-прасетата са всеядни и не им вреди в такава степен да ядат "какво ли не", за разлика от телетата, които ги хранят с нетипична за тях храна.

# 668
Някой беше писал, че нямало по-ненужно животно от кравата и козата и, че ако всички спрат да ядат месо ще изчезнат. Има, има - кучето. Не знам защо си мисля, че от кучета има много повече пострадали дори от колкото от лъвове и акули. Кравите също нападат хора, но мноого по-рядко от колкото кучетата, нищо че са в пъти по-силни. Да не говорим, че кучетата са способни и собствениците си да нападнат така както уж много ги обичат. Лаят им е противен и много от гледащите ги са като някакви сектанти. Голяма част от породите кучета са с дефекти поради селекцията на човека. Други са хипер агресивни. А вълчото - то си остава. И докато една котка може да те одраска или ухапе, то нахапаното от кучето боли повече. Масово не им събират лайната - както в БГ, така и в чужбина - в Холандия е пълно с лайна. Ей та ако видиш човек, че ходи и не е на колело в 90% от случаите ще видиш псето му. Няма животно намерило по-голямо място в живота ни. От кучета не може да се разхождаш и да тичаш все някое отвързано псе ще хукне към теб в града или ще ти развали пикника на село. Пренасят повече зарази от колкото котките например, хвърлят се да те ближат и да ти цапат дрехите при условие че не си им стопанин. С такива най-добри приятели врагове не ни трябват! Няма да забравя как веднъж по радиото се обади жена и каза, че видяла камион с натръшкани кучища и каза че на тяхно място по-добре щяла да се чувства ако види сирачетата от домовете. Това кучелюбството е диагноза.

# 669
И какво предлагаш? Да започнем да ги ядем като във Виетнам?

# 670
Някой беше писал, че нямало по-ненужно животно от кравата и козата и, че ако всички спрат да ядат месо ще изчезнат. Има, има - кучето. Не знам защо си мисля, че от кучета има много повече пострадали дори от колкото от лъвове и акули. Кравите също нападат хора, но мноого по-рядко от колкото кучетата, нищо че са в пъти по-силни. Да не говорим, че кучетата са способни и собствениците си да нападнат така както уж много ги обичат. Лаят им е противен и много от гледащите ги са като някакви сектанти. Голяма част от породите кучета са с дефекти поради селекцията на човека. Други са хипер агресивни. А вълчото - то си остава. И докато една котка може да те одраска или ухапе, то нахапаното от кучето боли повече.

В Китай кучетата ги ядат.
Даже скоро имаше скандал как китайци закупили огромно количество кученца от скъпата порода "Сан Бернар" и ......ги изяли... Laughing

# 671
И какво предлагаш? Да започнем да ги ядем като във Виетнам?
Да спрат да се селектират. Да се гледат само дребни породи в градовете. Тези големи кучища в апартаментите за мен са изтезавани животинки. Как ли се чувства един голдън или немска овчарка в панелка? Котката не е ли по-подходяща за апартамент? Или поне някое малко куче. Но винаги на повод. И там в чужбината често ги отвързват и се стрелкат към някой непознат. Аз пък може да не искам нечие куче с калните си и мръсни лапи да ми цапа дрехите, нека ми се радва животинката но от разстояние. Simple Smile Да не говорим, че от кучешки лайна човек не може да си направи един пикник без да настъпи някое. До колкото ми е известно по парковете в повечето градове от кози и други такива много по-рядко се намират, но затова пък с кучешки - пълно. Но по форумите всеки казва "събирам му". За кърлежите и другите болести които пренасят да не говорим. Пясъчниците на децата вече са префасонирани в кучешки тоалетни. Joy А пък тук на един тротоар имам чувство, че кучето го е хванало разтройство. Който иска куче - да си купи къща с голям двор и там да го пуска, не в градските паркове където върват деца.

# 672
  • Ямбол
Темата не е за кучета.

# 673
  • София
Това кучелюбството е диагноза.

Кучефобията също.

# 674
  • out of space

А, хич! А защо тогава купешко пиле ми мирише на химическа лаборатория?

Таис, защото са плодовити  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт