Отговори
# 645
  • София
А защо заешка, Ери? Много ги обичам (жалко, че съм силно алергична към заешка козина)  Simple Smile

Виждала съм доста пъти прабаба ми да коли зайци и кокошки. За първите ми беше жал, за вторите - не. За прасетата викаха обаче колач.

# 646
http://russia.tv/video/show/brand_id/5169/episode_id/121513/vide … viewtype/picture/

Много интересно предаване за тези, които знаят руски. Човекът е вегетарианец, срещнал се с извънземните и те му казали как да живее. Едно от децата се казва Аура,, Орион, а друго се казва О.

Много интересно, да. Изгледах го от край до край. Благодаря.

# 647
Най-хуманно е да дадеш приспивателни. Така животинчето просто си заспива, няма болка. Peace Тези, които колят живи животни не мога да ги разбера.

# 648
Най-хуманно е да дадеш приспивателни. Така животинчето просто си заспива, няма болка. Peace Тези, които колят живи животни не мога да ги разбера.

После тези, които ядат месото му ще заспиват....

# 649
За зеленчуци може и да сте прави че не може без поддръжка, но да ви кажа старите ябълки на село, запуснати и станали диви (с дебели дънери, говорещи за възрастта им) даваха много по-вкусни плодове от пръсканите по пазарите. За черешата и сливите да не говорим. И си направих финансовата сметка, че постоянно да пазаруваш от пазара излиза същото, че и по-скъпо от колкото да дадеш едни пари и труд за посяването на най-различни плодни дървета. Там началната инвестиция и труд са големи, но после в продължение на години има реколта. И може да си позволиш  лукса да знаеш, че не е пръскано с нищо. Ако реколтата ще служи само на семейството и няма да се продава няма никакъв проблем дърветата да не са много поддържани и да не са пръскани. Peace Не вярвам нашите да са били някакви специлни късметлийски дървета. Бяха си напълно диви станали и пак даваха достатъчно реколта за нас, че и вкусна. Simple Smile

# 650
  • София

По целия свят хората колят животни, за да ядат месо. Може би не градските чеда в Ню Йорк, Шанхай и София, но по селата, да. Съвсем естествен процес е..иначе как мислиш, че мръвката стига до твоята чиния? Айде стига превземки.

Направо си представям прабаба ми, светла й памет, как дава приспивателно на кокошката, която възнамерява да сготви. Не се чувате какви глупости дрънкате  Joy

# 651
Аз мисля, че тези в малките градчета много повече бягат от селски асоциации, според това което съм виждал. А и тук в темата - чак пък толкова да ти смърди селото, айде айде още малко някой ще се изхвърли че на село хората ядат кравешката тор за закуска. Хората от големите масово си имат села и се гордеят, че ходят там или ако нямат си купуват вила.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 11:03 от vtsvtic2

# 652
  • София
Нещо обърка темата май. Тук говорим за месо, колене, село, вегани, био-мио течения и т.н. Но ако толкова те боде присъствието на София в последния ми пост, ще се саморедактирам и ще сложа Хасково вместо това. Днес съм добра  Hug

# 653
Веганите и био теченията използват Интернет като платформа за промиване на мозъци. А зад тях стоят бизнес интереси, защото каква е цената на един безглутенов хляб бъкан с царевица (която с нищо не е по-добра от пшеницата) спрямо нормалния например? Кой ще плаща обаче на хората подлъгали се да ядат тази гадост чиито щитовидни проблеми не са се излекували с вълшебната пръчица наречена безглутенова диета? newsm78 Интернет е най-ддоброто средство за промиване на мозъци, защото е безплатно. Пусне някой кукичката и все някой ще захапе. Да казвам ли че имам познати от медиите които пускат сензации и на които хората вярват, а са пълна лъжа? Че и сами си пишат интервютата, но народът вярва ли вярва.

Затова и преди масовото навлизане на нета нямаше толкова изкукали на такива теми. Да не говорим, че ако си търсиш всяка болежка в Гугъл ще станеш хипохондрик, винаги излизат възможно най-неприятните сценарии. Laughing

Модерният човек твърде малко е наистина сред природата и твърде много се научи да слуша нета за всичко. ТВ, преса и радио се критикува, а едва ли не всичко което се прочете в нета е приемано за чиста монета. "В един сайт ми казаха, че...", "Една блогерка се излекувала с целебен глад" е много често срещано изречение из форумите. Преди навлизането на нета нямаше толкова безглутенови, вегански и какви ли не истерии и моди.

# 654
  • София
Преди петнайсет-двайсет години беше "по телевизията казаха", а сега е "в интернет прочетох/видях".   Joy

# 655
Действително много неща могат да се научат от нета, въпросът е че голям процент от информацията не е достоверна.

Дори мога да цитирам нещо конкретно "Истинското име на Тони Димитрова е Спържа". Като доказателство се цитират няколко мнения из нета и интервю (дали е реално?) във фен блог. Laughing А дали е истина или лъжа, кой знае. Въжно е да го разпространим нататък като нещо пикантно. Май в днешно време митовете и легендите се раждат онлайн. Върви доказвай, че нямаш сестра. hahaha

# 656
Аз още съм в чуденка как хем да ядем ултра мега супер дупер чисто месо, хем да приспиваме животните  Thinking

# 657
  • София

Toва само в случай, че искаш лека-полека да приспиш и консуматорите на месото.  Mr. Green

# 658
И все пак понеже темата е за храненето ще дам примери от живота за които знам за безглутенова диета, прерасала във веганство и суровоядство. Две познати - едната с гуша, а другата с възли на щитовидната, по своя инициатива спряха всичко с глутен, пшеница и другите зърнени. След първоначално добро повлияване (плацебо ефект?) в един момент започнаха да се чувстват по същия начин като по времето, когато приемаха глутен. И хомеопатия се скъсаха да пият, да призовават дракончета на късмета, да пишат желания на пълнолуние ли беше, позитивно мислене, но не им помага. Да не забравя и разните киноа, чии, сии и какви ли не там.

И така вече няколко години, разбира се отказваха лечение и наблюдение от обикновен доктор, ходи се само на хомеопат, а подуването в гърлото им расте. Носят си пликчета с хомеопатията навсякъде и сега вече изключват и други набедени храни като бобовите и домати и чушки. И колкото повече изключват, към толкова повече реагират. До там са го докарали че ядат само сурови зелени салати, зеле и моркви, защото всичко друго е токсично. Нищо, че едната от недобре сдъвкана салата веднъж от болки за малко да изгуби съзнание. Та кой ще им плати излъганите надежди с магически цярове? Съдени доктори-алопати има, а да има осъден хомеопат? Да не говорим колко е вредно това мислене "На Пенка от форума й действа, какво ми е та не се повлиявам." Peace

# 659
Каква е връзката между веганството и безглутеновата диета? Че те веганите си ядат глутен съвсем спокойно, даже повече от хората на нормална храна, защото залъгват глада с хляб, с квасен хляб наистина, по-твърд от подметката ми и по-черен от нея, но все пак от пшеница или в краен случай - ръж.
По безглутенови диети залита по-новото течение - да се яде свинска мас със супена лъжица за закуска, обяд и вечеря и да се презира всички житно. Лудостта в храненето си има разнообразни посоки.

Общи условия

Активация на акаунт