Отговори
# 630
  • София
ако се почиства редовно и има специално място за събирането на тор, миризма не се усеща.

# 631
Поне към прасето бяха хуманни-застрелваха го.
Да не си от Бела Слатина?

Ще ме умориш  Joy Не, от Трънско съм. Те прасето го стреляха от мързел, не от нещо друго  Laughing

# 632
ако се почиства редовно и има специално място за събирането на тор, миризма не се усеща.

Разправяй ги на старата ми шапка, минавала съм много пъти през най-различни села, защото съм обиколила цяла България на автостоп, не е нужно да съм живяла в село, че да знам как не се усеща миризмата на животни. Не ми е ясно защо трябва да се отричат факти, просто селата така миришат.

# 633
Да, да си отстреляш домашно отглежданото прасе е новият моден писък сред новото течение селскостопански хуманисти.
А навремето класика в жанра беше да се спретне агитка за колене, която да изкара душата на вече почти умрялото от страх прасе, па после да седнат, да замезят, па главният колач да даде тон за песента "Заблеяло ми агънце" и дружно да зароним сълзи за вечна му памят на принесеният в жертва за Коледа ( и други важни христиЕнски празници) храненик.

# 634

Разправяй ги на старата ми шапка, минавала съм много пъти през най-различни села, защото съм обиколила цяла България на автостоп, не е нужно да съм живяла в село, че да знам как не се усеща миризмата на животни. Не ми е ясно защо трябва да се отричат факти, просто селата така миришат.
Явно имаш някакъв проблем с миризмите. Като се вдигнат бензиновите пари и ставаш свръхчуствителна.
Сещам се за един виц за Катаджията, който отишъл на Витоша и припаднал от чистия въздух.... Mr. Green

# 635
Дори и в чиста и подредена Германия си мирише на животинска тор в някои крайни квартали на не особено малки градове като Регенсбург.  Още като слезеш на спирката те лъхва. Там могат да се видят основно коне, ама и тяхното ако мирише.

# 636
  • София - Рим и обратно
Акото на тревопасните не мирише толкова зле. Сигурно и на веганите така  hahaha.
Има модно течение в Италия да се убиват животните "хуманно", месото им било по-вкусно. И струва два пъти повече  Mr. Green.

# 637
Искам да ви кажа, че не е нужно да живееш на село, за да имаш представа от животновъдство. Ние си имаме музей по животновъдство:
http://cafmuseum.techno-science.ca/en/

Като малко, детето ходеше там на летен лагер. Учат ги да се грижат за животните, да различават растенията. Все пак, това е и експериментална ферма, тоест, поддържащите я са учени с огромни познания по въпроса.

Освен това тук, из предградията, не се смята за селско да си имаш градинка, в която да си отглеждаш собствени плодове и зеленчуци. Ние имаме наистина ОГРОМЕН двор, но за съжаление градинката, която се опитах да "завъдя" се провали, защото и двамата с мъжа ми сме "пишман" градинари. Имаме само цветя и дървета. Иначе съм от малко градче, израстнала съм в къща, където имаше разкошна цветна градина, поддържана от баба ми, но нито те с дядо ми, нито родителите ми разбираха от градинарство. Наблягаха на цветята и магданоза.  Laughing

Зълва ми, която живее в Кралството, тази година си нае парцел, в който посади различни зеленчуци. Заедно с дъщеря и ги наглеждат, прекопават, надяват се да имат реколта. Свекърва ми никога не е гледала зеленчуци. Мисълта ми е, че има начини, но много хора смятат, че да си изцапат ръцете с пръст е непрестижно.

# 638

Освен това тук, из предградията, не се смята за селско да си имаш градинка, в която да си отглеждаш собствени плодове и зеленчуци.

То и тук не се смята. Във всички предградия на София има къщи със зеленчукови градинки, а в по-малките градове пък съвсем. В Казанлък имам близки с къща и голямка градина на две крачки от Градския парк... За цветна градина пък е задължително в почти всяка къща.

Абе те хората в някои кооперации в центъра на София вземат та бучнат сред цветята по някой стрък домат... Стремежа към земеделие е непреодолим. Grinning

# 639
Явно имаш някакъв проблем с миризмите. Като се вдигнат бензиновите пари и ставаш свръхчуствителна.
Сещам се за един виц за Катаджията, който отишъл на Витоша и припаднал от чистия въздух.... Mr. Green

Нямам никакъв проблем, обонянието ми е като на хрътка. Не казвам, че миризмата на село е лоша, а че съществува и на мен не ми харесва, стана дума, защото WASP ме пита какво не ми харесва на селото.
Нито пък я сравнявам с тази на смог и градска мръсотия, с която навярно съм свикнала по същия начин, по който хората от селото с вечния мирис на тор и не ми прави впечатление. Но не тръгвам да разправям как в града не вони от автомобилите, понеже аз не усещам Wink
Просто всяко място си има миризма и не разбирам защо се пънете да обяснявате, че това не е вярно. Както във всяка детска градина мирише неизменно на смес от манджа и белина, така всяко село, което не е обезлюдено, мирише от оборите и кочините.
Единствените села, в които съм усетила мирис на гора и свежест, са тези, в които не са останали жители и къщите там се продават по 1000 лева.

# 640
  • София - Рим и обратно
Както във всяка детска градина мирише неизменно на смес от манджа и белина,
Култова миризма Laughing. Първият път, когато отидохме с голямата ми дъщеря да вземем малката от градина, тя се закова на място на вратата и се провикна: "Ооооо, тая миризма, помня я!!!" Grinning.

# 641
  • София
Както във всяка детска градина мирише неизменно на смес от манджа и белина,
Култова миризма Laughing. Първият път, когато отидохме с голямата ми дъщеря да вземем малката от градина, тя се закова на място на вратата и се провикна: "Ооооо, тая миризма, помня я!!!" Grinning.

Във всяка не. Мирише на манджа там, където има кухня. В детските градини с кетъринг няма такава миризма.

Обожавах да ходя лятото на село при прабаба ми и прадядо ми. Гледаха прасета, гъски, зайци, кокошки, пуйки, а имахме и много котаци. Плюс огромна градина с домати, череши, сини сливи и прочие полезни вкусотии. Даваха ми да събирам яйцата, да плевя, да храня животните. Там се научих и да яздя, на 6-7 години бях, на кобилата на чичо ми. Абе беше си сбъднат детски рай. Още ме е яд, че след смъртта им целият имот се разпродаде.

Герри, и мен ме е гонил (неведнъж) петел да ме кълве  Laughing

# 642
Аз съм израснала на село и имах такава свобода каквато искам за децата ми. Имах пони, голям жребец ( за яздене)кучета, котки, а нашите гледаха всякакви животни. Няма нищо по-хубаво от детство на село! Собствен басейн, площадка за игра и спокойствие, пък нека мирише на обор, по-добре от бензин и бетон.

# 643
  • София
http://russia.tv/video/show/brand_id/5169/episode_id/121513/vide … viewtype/picture/

Много интересно предаване за тези, които знаят руски. Човекът е вегетарианец, срещнал се с извънземните и те му казали как да живее. Едно от децата се казва Аура,, Орион, а друго се казва О.

# 644
  • out of space

Абе те хората в някои кооперации в центъра на София вземат та бучнат сред цветята по някой стрък домат... Стремежа към земеделие е непреодолим. Grinning

Аз  bowuu Терасата ми е малка оранжерия. Гледам 3 стръка домати, всякакви подправки и 3 вида люти чушки. Тренирам един вид  Grinning Не всичко се развива според желанието и старанието ми, но все пак имам и котка  Grinning

Един ден: голяма зеленчукова градина и заешка ферма. За първото аз ще имам грижа за преработката, но за второто- някой пожелание или парично мотивиран.

Общи условия

Активация на акаунт