Отговори
# 615
 Пръскани са Laughing

Много са ти хубави зеленчуците. Колкото до доматите - според мен най-важен е сорта. Не можеш да сравняваш отделните сортове, някои са за ядене перфектни, други за консервиране, трети са с едни дебели кожи, устойчиви на вредители и не са толкова вкусни. Зависи основно от сорта.

# 616
Тъкмо щях да питам от какво са тези петънца по домата.

# 617
# 618
   Шегувам се бе, петънцата са от кал сигурно. Макар че тоя ефект се докарва и със син камък Laughing

# 619
Ааа, не знам, не знам, аз само питам.

# 620

но да знаеш, че на теста в първи клас ако сбърка кравата с коза няма да му дадат точка.
споко ,справя се чудесно с ОС ще е трети клас.
Вчера си е изровил картофи на село и естествено са били по-вкусни от "градските" ми .

# 621
  Повечето деца много обичат селото, аз затова застъпвам тази теза така усърдно.

И моята ще е трети клас, и между другото, на изходното ниво за втори точно за такова нещо и бяха отнели точка, беше свързала бивола със стрелка, че дава вълна.

# 622
  • София

И моята ще е трети клас, и между другото, на изходното ниво за втори точно за такова нещо и бяха отнели точка, беше свързала бивола със стрелка, че дава вълна.

И моята хубостница не е наясно много със селския живот. Коментирам филмчета и книжки с нея на тази тема Sunglasses

# 623

А овцата  newsm78 кашкавал ,но това вкъщи та обясних ,че и тя като кравата дава мляко и освен това вълна за пуловерите ни .

# 624
Малоумните тестове ли станаха критерий? Или това са европейски тестове?  Mr. Green

# 625

Аз пък много обичах да прибирам яйцата Grinning
И аз обичах.

И не-не е мръсно селото.
Не знам как хора, които твърдят, че нямат село и не са свързани със село да заявяват че е мръсно, с лайна, мирише, външни тоалетни и прочее.
Изобщо не е вярно.

Дворът в една типична селска къща е разделен. Животните са на едно място, цветната градина на друго, зеленчуковата на трето. Миризма няма.

Виждала съм с очите си в Холандия ферма за 5000 прасета, като стопаните живееха на втория етаж. Миризма нямаше!
А да не говоря за някои граждани, които спят с кучетата си в едно легло.

# 626
Зависи от кучето и от стопаните. Ако се поддържа изрядна хигиена, не виждам причина. Моето е дребна порода, късокосместо, добре поддържано и къпано. В пъти е по-чистоплътно и по-добре ухаещо от поне 50% от двукраките по улицата.

# 627
И аз обичах да прибирам яйцата. Всеки девет се отделяха за крем-карамел  Blush Обичах да се въртя около малките агънца и яренца, като дойдеше време за колене обаче бягах с 200. Присъствала съм на дрането ама да яи кажа не ми е оставило кой знае какви психически последствия, поне не видими  Mr. Green Поне към прасето бяха хуманни-застрелваха го.

# 628
Поне към прасето бяха хуманни-застрелваха го.
Да не си от Бела Слатина?
Там знам, че ги стрелят прасетата.
В наше село си имаше колач. Дядо ми и баба ми не присъстваха на заколването.
Дядо ми като почина баба ми не колеше и кокошките.  Някоя като спреше да снася и баба ми я даваше на някой комшия за почти без пари да си я коли у тях. Селянка е била цял живот, но една животинка не е заклала.

# 629

Да, да... колкото няма в дом на пушачи, които пушат, ама после проветряват Wink И не говоря за миризма в нечия къща или двор, а в цялото село - на животни и на животински тор. Миризмата се носи из улиците, даже с кола да се минава през някое село, веднага се усеща този неповторим селски аромат. Не ми казвайте, че миризма няма, защото не е вярно, смърди, та се не трае, но сигурно на хората, които така си живеят, не им прави впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт