Отговори
# 720
Повечето яйца не са оплодени, няма как да възникне живот от тях. Изхвърлят се, както и нашите яйцеклетки - всеки месец.

Семенца и кълнове ядеш ли? От тях не се ли създава живот? newsm78

# 721

Кокошките да не би да се хранят с нашите яйцеклетки?

Веганите с кокошката на едно ниво на хранителната верига ли са? Почвам да мисля, че на акъл са горе долу там.

Да не би да става въпрос за някакъв вид психичестоко разстройство, за гнусене от всичко свързано с животните? Мислех, че само децата се вълнуват, повръщат ли пчелите меда и какво точно е яйцето newsm78

# 722
Не говоря за себе си, чисто и просто излагам биологични факти, които всеки в училище учи. Дори и да не са оплодени, какво от това - яйцеклетки са, нали? Би ли било нормално да ядем собствените си яйцеклетки, ако примерно бяха с размера на кокошите?

# 723
Начи ще ви замоля да си пиете хапчетата редовно.  Praynig

# 724

По биология не учихте ли за хранителна верига, пренос на хранителна енергия, продуценти, консументи и прочие? Екосистема и мястото на видовете в нея?

Не говоря за себе си, чисто и просто излагам биологични факти, които всеки в училище учи. Дори и да не са оплодени, какво от това - яйцеклетки са, нали? Би ли било нормално да ядем собствените си яйцеклетки, ако примерно бяха с размера на кокошите?

Не знам, почвам да се чудя какво  би било нормално според някои, щом може да бъде зададен подобен въпрос

# 725
А на доматките ядеш ли плацентата? Плодовете са всъщност яйчници. Peace

# 726
Аз не мога да разбера защо трябва да иронизирате веганския режим. Самата аз не съм веган, но се стремя максимално да се доближа до този режим. Възхищавам се на хората, които имат волята да се придържат стриктно към този режим и да контролират стриктно храната, която поглъщат, но въпреки това аз все още не съм готова. Не смятам, че има повод за ирония и подигравки. Всеки един от нас има различна представа за здравословна кухня! Някои предпочитат месо, други зеленчуци и плодове. Разни хора- разни идеали! Добре би било от всеки режим да се извлекат най-полезните страни за наше добро!

# 727
  • София

Твоите айцеклетки, дето всеки месец ги отделяш, потенциален живот ли са? Ще са потенциален живот, ако са оплодени.
Ядинитж но части от човешко тяло е канибализъм, дори в най-толерантните към какво ли не култури има табу.

Колкото до млякото на жената, ако имаше извънземни, на които да им е важно произвоството на човешко мляко, досега да ни бяха набутали като кравите и да ни бяха отглеждали за мляко. А и има етични норми, в допълнение на това, че човешкото мляко е доста... некачествено - нито мазнините му мазнини, нито белтъците му белтъци като на домашните животни!

# 728
Аз не мога да разбера защо трябва да иронизирате веганския режим.

Защото такава аргументация е нелепа.

Нямам абсолютно нищо против всеки да яде това,което иска. Хората нямат еднакви вкусове по отношение на храната и е достатъчно просто да не обичат нещо, за да не го ядат никога.  Тия неща какво е отредила природата не са верни и звучат смешно Grinning

# 729
Аз не мога да разбера защо трябва да иронизирате веганския режим. Самата аз не съм веган, но се стремя максимално да се доближа до този режим. Възхищавам се на хората, които имат волята да се придържат стриктно към този режим и да контролират стриктно храната, която поглъщат, но въпреки това аз все още не съм готова.

Извинявай, но има нещо болно в това да се възхищаваш на някого заради това, което яде или пък не яде. Повърхностно и смешно е, защото какво ядеш няма никакво, ама никакво въздействие върху това, що за човек си!

Знаеш ли кой има най-голяма "воля" в храненето? Анорексиците.

# 730
Аз не мога да разбера защо трябва да иронизирате веганския режим. Самата аз не съм веган, но се стремя максимално да се доближа до този режим. Възхищавам се на хората, които имат волята да се придържат стриктно към този режим и да контролират стриктно храната, която поглъщат, но въпреки това аз все още не съм готова.

Извинявай, но има нещо болно в това да се възхищаваш на някого заради това, което яде или пък не яде. Повърхностно и смешно е, защото няма никакво, ама никакво въздействие върху това, що за човек е!

Същото мога да кажа и за хората, които са с наднормено тегло заради количеството и типа храна, който консумират! Имат волята да се търпят болни и дебели!

# 731
Въпреки че темата е за съда в Италия и дали той е постъпил правилно, не мога да се сдържа да не коментирам темата с яйцеклетките. Държа да напомня, че жената, както и споменатите кокошки и други птици изхвърлят неоплодените яйцеклетки. Това, че се изхвърлят, а не се "ползват" все трябва да значи нещо, дори и на веганите би трябвало да им говори нещо.  ooooh!

Извинявай, но има нещо болно в това да се възхищаваш на някого заради това, което яде или пък не яде. Повърхностно и смешно е, защото какво ядеш няма никакво, ама никакво въздействие върху това, що за човек си!

Абсолютно!

# 732
Това, че сме се обявили на върха на всякакви вериги и тем подобни, не променя нищо, животни сме, но сигурно ще се обособим и само в царство "човек", където ние ще сме единствените представители и всичко на планетата е живо само за нас - щом смятаме, че месото, млякото, яйцата са предназначени за нас, защо не ги консумираме както всички други животни - сурови, с голи ръце, зъби и нокти. Ако на пътя видите прегазено животно, с всичките кървища и червата на показ, бихте ли се нахвърлили да го изядете? Защото един вълк изобщо не би му мислил. Wink Ако минавате покрай някоя крава, защо под нея не се пльоснете и направо не пиете от нея, щом млякото ѝ било за нас? Ако намерите гнездо с яйца вътре, бихте ли ги хрупнали ей така, сурови, с черупката и всичко? Тези животни, които консумират това, не се отвращават от него, но за нас трябва специално да е приготвено и напудрено, да бъде изцяло заличен пътя му до чинията ни, за да се заблудим, че пържолата не е труп, че сиренето не е кърма, че омлетът не е яйцеклетка. Но са си точно това. Peace

# 733
Същото мога да кажа и за хората, които са с наднормено тегло заради количеството и типа храна, който консумират! Имат волята да се търпят болни и дебели!

И някой се възхищава на хората с наднормено тегло, което ги е довело до заболяване ли? Пропуснала съм.

Ако не си веган, си болен и дебел? newsm78 А аз мислех, че се веганува основно от жал за животинките. Laughing

Нещо логиката не ти е силна страна.

# 734
  • София
Касиди, ти защо ядеш растения? Да не би да са предназначени за тебе?
И те са живи същества и даже ти показаха на картинка, че и те имат яйчници, яйцеклетки и плацента.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт