Берен Саат преди и след Intikam, в очакване на новите проекти на екипа! Тема 12

• 114 853
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
 wavey  Привет на всички   wavey  и благодаря за хубавите постове  bouquet

Дива  Hug   bouquet

Аз вече писах, но пак да повторя. Тук ще споделям за новия проект на Берен!!! И то от самото му начало.

+ 1  thumbsup

Rolling Eyes  Имаме и скоростния превод на трите нови фрагмана за "ВВ-Кьосем" от Sinan Mustafov   coolcool
Sinan Mustafov чудесна изненада и много благодаря за превода на трите фрагмана
Rolling Eyes  Осмелявам се да попитам  newsm78  имаш ли нещо против да се публикуват и в темата за Берен  Hug

Не, нямам нищо против.

Приятен ден  Hug Hug Hug

# 166
Здравейте,момичета!
Дива,браво! Hug Улови отново трейлърите!  Peace
Дайче,благодаря,че си ни донесла преведени трейлрите! Hug
Дъгичка, Hug Рива, Hug Орси, Hug Ваня, Hug БУ, Hug

Изгледах трейлърите и вече нямам търпение да започне. Докато гледах кадрите всичко по мен настръхна. Това е невероятно съчетание на кадри,музика,ефекти,личи си,че размахът на режисьора е много добър. Жалко,че смениха режисьорката,но се надявам проекта да не загуби своят чар. Нямам търпение да видя колко властна е била бабата на Султан Ахмед,възкачването на трона на младият султан,отвличането на Анастасия,общо казано-всичко,което ще ни покажат. Иска ми се да вкарат нашето момиче по-скоро,но като гледам какъв интерес предизвикват с отлагането,ми се струва,че и там ще си почакаме. Дано да се лъжа.
Гледам,че правите много интересни асоциации с тоалета на Берен. На мен ми хареса много и ме впечатли как изпъква сред другите с него. Винаги е различна,провокативна,знае как да отстоява това,което смята,че е правилно.
Хайде да сложа малко кадри и да изчезвам!  Peace
[imghttps://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12036523_508496262646584_7132921303934629932_n.jpg?oh=82bfbec4f1790b5b39fdac2afdf48bee&oe=56BA1683]http://[/img]

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.479394442267847.107374 … 817155&type=3

Междувременно вече няколко теми станаха с допълнение Кьосем Султан,заради различни актьори,участващи в сериалът,затова не вярвам да е проблем и ние да си обсъждаме сериалът тук. Все пак това е тема за Берен,а тя все пак е главна героиня в "Кьосем"! Peace

И сега да ви запозная с талисманчето ви:
Скрит текст:

# 167
Привет на всички и благодаря за темата !  Hug
Харесвам Берен Саат и заради нея ще следя "Кьосем Султан".
Съпоставям "Великолепният век" и "Кьосем султан" :

Снимката на Ахмет 1 с Кьосем е фтошоп,другите  снимки са автентични.

# 168
  • AMS

Привет, момичета!!!  Hug Hug Hug
Дайченце,  Hugблагодаря!!!
Тони,  Hug благодаря и за талисмана  Party
trendafilka,  Hug радвам се на появяването в темата!!!
Не съм гледала ВВ и ще ми е много интересно да се правят съпоставки.

Аз си имам вече фаворит сред мъжете в КьосемСултан Laughing
Това е Alihan Türkdemir  Grinning

Наскоро го гледах в друг сериал с Мерт Фърат.
Много добро впечатление ми направи.
Голям бонбон е.

Скрит текст:

Приятна вечер!!!

# 169
Тони  Hug   Peace  

Междувременно вече няколко теми станаха с допълнение Кьосем Султан,заради различни актьори,участващи в сериалът,затова не вярвам да е проблем и ние да си обсъждаме сериалът тук. Все пак това е тема за Берен,а тя все пак е главна героиня в "Кьосем"! Peace

И сега да ви запозная с талисманчето ви:
Скрит текст:
Grinning  И за уникалното ни талисманче    lovekiss Kissing Heart Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Тио   Hug  отново ни зарадва и с два нови колажа за "ВВ-Кьосем"  bouquet  и очаквам  с интерес твоите коментарии за ОИ и по времето на Кьосем султан   Peace

Харесвам Берен Саат и заради нея ще следя "Кьосем Султан".
Съпоставям "Великолепният век" и "Кьосем султан" :

Дива   Hug    Crazy    Peace

Аз си имам вече фаворит сред мъжете в КьосемСултан Laughing
Това е Alihan Türkdemir  Grinning[/b][/i]

Наскоро го гледах в друг сериал с Мерт Фърат.
Много добро впечатление ми направи.
Голям бонбон е.

Скрит текст:

Rolling Eyes  Резултатите от още едно проучване за интереса на зрителите за новия сериал ВВ-Кьосем  Peace
https://vk.com/berenalican?w=wall-67485558_60674
Цитат
♥ Берен Саат|Beren Saat The Best ♥

Кёсем Султан
Oct 18, 2015 at 6:19 pm
НОВОСТИ: Опрос.

На одном из турецких сайтов организаторы в преддверии начала трансляции сериала "Великолепный Век. Кёсем" решили устроить опрос и узнать, кого больше всех зрители ожидают увидеть в сериале "Кёсем".
Результаты на данный момент показали, что самой ожидаемой актрисой является Берен Саат.

Информация и перевод: Инесса Маликова
Специально для: https://vk.com/kosem_sultan

Приятна вечер  Hug

# 170
Здравейте, момичета!
Всеки ден отварям темата, за да пиша, а когато изчета оставеното от вас, тръгвам по неведоми пътища и нищо не мога да измисля докрай, а без край – за какво да пиша. В момента имам повече отворени въпроси, отколкото отговори по темата за турските сериали въобще, както и в частност за предстоящия сериал. Преценявам, че много от тези въпроси стоят само пред мен и затова си мълча, докато нямам отговор за тях. Последният въпрос, обаче, който дойде с едно досешане, ме вкара в истински лабиринт. Най-хубавото в твоето досещане, Криси, е, че ти дойде наум  в началото на филма, за да следваме неговата нишка по време на гледането, но и не съвсем в началото, защото точно с него се появиха  и нови материали във връзка със сериала. Сега има много повече материал за обмисляне. 
Преди това по хронология:
Дъга, от миналата седмица се звездея, както се казва. Да знаеш, че си единственият ми фен. Искам да не те разочаровам!
Благодаря за интервютата с продуцентката на „Спомни си любима“, както и на Дива за интервюто, а на теб - за превода, на това с Берен Саат. И за мен Окан Ялабък, Берен Саат и Джансел Елчин са великолепни в любовния триъгълник.  Много различни от другите турски  актьори поотделно и тримата заедно.  Жал ми е понякога, че поради дължината на сериалите и липсата на време не мога да се върна и да гледам още малко от сериал, който ми е харесал. Така всичко потъва и  с всеки следващ впечатленията от предишния са все по-бледи. Имам само два, за които това не се отнася.
Рива, много обичам, казвайки си сериозни неща, хората да се шегуват. Който го може, си го може. Въпросът е само да се улови вълната на „излъчването“,  иначе стават недоразумения. Не бих могла да се сетя за по-сполучлива преносна употреба на някои думички от твоя пост.
Дива, благодаря за трейлърите!
Дайче – на теб за информацията, както и за любимото ми зелено сако на Зилян!
На сладкото талисманче -  love001!
Trendafilka, не съм гледала ВВ. И преди, но особено сега много съжалявам. Но аз следя турските сериали през определена тема, а  времето не стига. Ще са ми интересни твоите коментари.

(И сега минавам на въпроса, тръгнал от тоалета на Берен. Може би постът ми ще бъде по-дълъг, извинявам се. Не знам дали ще успея добре да кажа това, което четох, гледах, мислих  и  премислях в последните дни.  Но в момента нямам и възможност да отделя повече време да редактирам.)

Ние  никога няма да разберем абсолютната истина за кода на дрехата на Берен, а също и дали въобще има някакъв код, освен ако някой от посветените не я изкаже нарочно за нас. Това обикновено не става, защото тъкмо в догадките, които си правят зрителите, е смисълът. Полунашега се намесих и аз и си мислех, че съм приключила по този въпрос. Обаче Криси е направила едно  предизвикателно предположение и ме е споменала.
Много харесах това досещане. Има покритие: като силует – пристегната талия, открита предна част, пола на волани (при това точно седем; на същата дреха върху манекенката воланите са осем, вероятно е свързано с ръста);  изображението на Богинята със змиите е от района на Източното Средиземноморие, район на културен и религиозен синкретизъм и няма проблем да бъде използвано, въпросът е защо?
За да мина още по-бързо по същество, ще кажа съвсем накратко, че който се наеме да развие някаква идея в тази посока, трябва да има предвид, че влаганите в древността значения се различават от тези, които ние приписваме  днес  на различни вещи, действия, качества. И най-напред трябва да си отговори на въпроса дали изводите, които се правят от това сравнение,  ще се отнесат към Берен или към Кьосем.
Като използвам предложения от Криси паралел за дрехата на Берен, аз ще следвам своя логика, за да покажа какъв смисъл виждам, вложен вероятно в този избор. И да не забравяме, че тези разсъждания са само хипотеза.
Ще започна отново с представянето на „Великолепният век -  Кьосем“ в Кан. Продължавам да следвам началното си виждане, че става дума за композиция от присъствието и облеклото на главните актьори, представящи своите герои. (Виждам, че Криси и Рива правят своите разсъждания за Берен, като външното сходство с изображението ги отвежда към смелите обществени позиции и поведение на Берен. Аз оставям засега Берен настрана.) В настоящия момент, когато разполагаме с текста, представящ сериала “Великолепният век - Кьосем”  на официалния сайт на продуцентската компания  “Tims Productions”,  бих  сложила заглавие на целия кадър последните думи  от този текст, които от пръв поглед правят директна връзка само с младата Кьосем:

„...Но в началото е: невинността й…“

Бялата рокля от представянето виждаме във варианти:  при отвличането,  на картината,; младата Кьосем е в бяло. Като цвят на невинността бялото се допълва от белия жасминов венец върху разпуснатата коса и агнето в ръцете. При младата Кьосем става дума повече за невинността на тялото, на мислите, кръгозора -  невинността в нейните човешки измерения. Цялата тази комплексна невинност младото момиче Кьосем ще започне да губи с времето, началото е похищението: виждаме венеца, паднал  на земята, още на острова, а в двореца на главата си носи  вече метална корона. 

(Интересни податки за невинността на Ахмет получаваме от трейлърите. Разбираме как още от дете бъдещите владетели са на ясно, че приказките за щастливия принц са лъжа и свикват с мисълта, че ги очаква смърт, ако не успеят да се възкачат на трона. По-скоро отнета му е рано невинността на детето.)
Но основното ми внимание сега е към великолепната интелектуална игра, в която създателите на сериала и тези, обмисляли представянето, са ни направили съучастници. Защото пред нас е още едно лице на невинността: Кьосем в роклята на волани, която представя невинността в измеренията на културата за обществото: на управляващ и управление на много хора, на обществено устройство и ред.
Кадърът от представянето е моментна снимка на началото: едно невинно момиче за едно невинно общество. Загубата на невинността и в двата случая съвпада с пътя към двореца и завършва в него. Сега ще развия това виждане.

Кьосем и „Богинята със змиите“

Статуетки на „Богинята със змиите“ от 1600 г.пр.н.е., Кносос, Крит

Формалната прилика, за която стана дума, е извън съмнение. Ако останем обаче само с формалния паралел, ще бъде жалко; той не може да ни отведе далече. Паралелът обаче е напълно достатъчен  повод, за да си направим усилието да погледнем културата, която  е имала необходимост и е създала това изображение. И започнем ли да изреждаме нейните характеристики, в съзнанието веднага нахлуват контрастните съпоставки  с кадрите от трейлърите, започва неволно сравнение между ярката картината от древността и тъмната различна от нея картина на средновековния султанския дворец. 
Изображението принадлежи на Крито-минойската цивилизация, най-старата Егейска цивилизация. Началото и се поставя  около 3000 г. пр. н. е,, разцветът 1750-1450 г. пр. н. е , а упадатък и започва след голямото земетресение на о-в Тера. Център е о-в Крит, но в периода на разцвет тя простира влиянието си върху обширен район на Централното и Източното Средиземноморие. Силен флот, мрежа от морски търговски пътища, много колонии – това е цивилизация, отворена към света. В науката се водят спорове какви са крито-минойците: автохтонно население на Средиземноморието, пришълци от Мала Азия или други. Приема се, че са различни от елините. В разцвета си тази цивилизация опира на три континента: Европа, Азия и Африка, лежи в основата на старогръцката култура и оказва влияние на другите в района. През 1645 г. Крит е завладян от мюсюлмански завоеватели, а от 1669 до 1898 г. е под властта на Османската империя.
С оглед на правеното сравнение най-голям интерес представлява характерът на религиозния и обществения живот на тази ранна цивилизация. Върховно божество в пантеона е Великата Богиня-Майка – виждаме я на стауетката – антропоморфна, стройна, изящно облечена. Тя е богиня на плодородието, на вечното възраждане и репродукцията, властва над природните стихии, повелителка е на дивите животни и на растенията. Богинята със змиите властва над видимия и над отвъдния свят на мъртвите. Култовите действия в нейна чест се извършват пред пещери, гори, реки, т.е. природни обекти.
Вероятно заради връзката и със сакралната сфера и посредническата и функция  между света на хората и света на боговете, жената в минойското общество се ползвала с особена почит и уважение. Пантеонът бил почти изцяло от женски божества и само жени били  избирани за жрици, поради което те се ползвали със силно влияние и могъщество далеч извън сферата на култовите практики.
Жените заемали особено привилегировано положение в минойското общество. Поразяват със своята експресивност изображения на така наречените придворни дами на миниатюрните фрески от двореца в Кносос. В повечето случаи в различните сцени жените са разположени в центъра, заемат почетните места, докато мъжете, спазвайки дистанция, са някъде встрани.
Минойската цивилизация заема особено място сред останалите древни цивилизации. В нейното изкуство липсват сцени на насилие, болка и смърт. Минойският свят е източник само на красота и радост, един вечен празник на живота. Заради началото, което поставя и жизнеутвърждаващия си дух, свързаност с природата и естествените неща, критско-минойската култура може да се определи и като своеобразно детство, наивност и невинност в историята на региона и на европейската култура.
Младата Кьосем идва от Егейски остров, мястото може да се сравни с  Крит. Тя ще стане велика владетелка, най-могъщата жена в Османската империя и по своята огромна власт ще бъде сравнима с Великата Богиня от нейната островна империя. В началото на „Великолепният век – Кьосем“ виждаме Кьосем в дреха като на богинята, весела и освободена като критска жена.
Какъв е смисълът на този паралел? Разбираме го, когато сравняваме картините от трейлърите, показващи острова  и двореца в Истанбул. На острова– светлина, простор  и синева от морето, природа – Кьосем с агне в ръцете е седнала до дърво на открито слънчево място, тук тя е човек,  много хора по улиците, пазар, виждаме как тече животът преди идването на пиратите, Кьосем в бялото си одеяние с белия венец. И пълен контраст в двореца: тъмно, мрачно, насилие, много, много оръжие, стонове, сълзи, болка, тъмни и затворени пространства, факли за светлина,  думи за смърт, погребения, тук белият венец от цветя на Кьосем се заменя от метална корона, а тя се превръща в подарък, оттук никой не може да избяга.

Какво се постига чрез обсъждания тоалет на Берен-Кьосем? Според мен на зрителите е подадена една възможна отправна точка за сравнение  и оценка на управлението на Кьосем, както в исторически, така и във философски план. В началото Кьосем е невинна и иска „невинно“ да управлява: близо до природата, до човека, до естествените неща, каквито са любовта, красотата, така както е било на остров Крит. Идвайки от своя Егейски остров и в началото, тя носи това в себе си. Предстои да видим какво остава от нейната невинност.     

# 171

Ваня, поклон пред професионализма ти!  smile3525 smile3501

След този чудесен разбор няма повече думи. Аз имах само бегли догадки. Бегли, защото ми липсват знанията. Затова и писах, че ти най-добре ще изясниш въпроса. В интерес на истината не отивах толкова далеч и толкова назад в епохата. Знам, че дизайнерите често взаимстват идеи от различни епохи, етноси, природа... Помислих си, че може този модел да е правен специално за Берен. Но като видях и манекена, да дефилира в тази дреха и високата ѝ цена,  сякаш отхвърлих тази мисъл. Но Берен е много интелигентен човек. С богата култура. И вероятно си е правила своите асоциации.

Ваня, още веднъж благодаря!
    Хубава вечер! На всички!Отивам да следя изборите!

# 172
Привет момичета Беренки   Wink

Слагам едно видео на моя приятелка , в него са съчетани много умело кадри от "Великолепният век " и "Кьосем Султан" ,виждаме Сюлейман, Михримах, Нурбану и младата Сафие /от ВВ/ както и кадри от "К.султан"
Надявам се да ви хареса.  Hug

# 173
  • AMS
Привет, момичета!!!
Ваня,  Hugспециални благодарности!!!
Дайченце,  Hug Орси,  Hug trendafilka,  Hug

Star tv обяви началото на

Muhteşem Yüzyıl Kösem 12 Kasım Perşembe 20.00'da Star'da!

ВВ Кьосем  

12 ноември
четвъртък
20.00 часа
Star tv.

# 174
И отново сме в четвъртък от 20.00! Simple Smile Само сменихме канала. Wink Ех,явно четвъртък е денят на Берен. Хайде да им е на късмет!

# 175
  • AMS
Привет, момичета!!!
Малко е да кажа, че съм разочарована.
Направо съм  ядосана!!!
Къде се изпокрихте?
Виждам, че сте влизали във форума, а някои пишат и в други теми.
Чакам вече два дни, някоя да остави една буква поне, но не би?
Мина времето, когато Берен нямаше проект.
Сега има новини за нея, нов трейлър за Кьосем, нови снимки и ...
С мълчанието си обявявате бойкот не на мен, а на Берен.
Започвам да се съмнявам в ония постове, дето ги написахте за нея.
Смятам, че с мълчанието в тази тема, подкрепяте постовете в другите теми, където  не харесват и плюят Берен. Значи имате време там да отговаряте, а тук нека си е пусто.
Малко сме наистина, всеки е зает и следи и други сериали, но при добро желание, и най-вече от уважение към Берен, може да остави по едно изречение.
Много ми е болно наистина, че в темата, където има такива смислените постове, като на Ваня, Ривва,  преводите на Дъгичка, трябва да се моля за активност.

Аз не изтрайвам вече и макар, че това ще е последователен пост, тъй като не мога вече да редактирам предния си и може да бъде изтрит, ще сложа и другото, за което всъщност исках да пиша.  

А най- вече новината, че Берен е казала, че съвсем скоро започва снимките за Кьосем.
Това се е разбрало от журналистите, които са ги засекли заедно с Есма.

Ето и последния трейлър за ВВ Кьосем

# 176

Ето ме мен, Дива. Но аз не съм от лицата, които носят новини. Защото не мога да "шетам" из нета. В случая мога да изкажа мнение от гледаните нови снимки. Да споделя, че Берен е хубава и леко ексцентрична е банално. Но такава си е - да. Хубава, интересна с излъчване. След Фатмагюл имаше доста снимков материал за интензивния контакт между нея и Езра. Някои са се учудвали. Но това отдавам пак на неординердността в характера на Берен.  На бунтарското у нея. Винаги е много учтива и усмихната  с журналистите, но не позволява на назадничавото в  общественото мнение да ѝ диктува начина на живот. А това на мен много ми харесва. Дано да излезе хубава продукция. Вероятно ще гледам преведените серии. Не мога да се ангажирам да гледам он лайн, после превод. Нямам вече този хъс, както с по-късните серии на Фатмагюл. Не съм от ветераните.   

# 177
Дива,извини ме,но лаптопа ми е на ремонт и сега шетам през таблета,та дори и да искам да сложа някакво инфо,няма как да стане.
Радвам се,че скоро и Берен ще започне снимките,ще ми бъде интересно,ако пуснат няооя снимка от сета,за да видим какво е. Все пак това е много мащабна продукция. Новият трейлър е интригуващ и разкрива нови образи . Познах един мой любинец от сериал,който сега излъч2ат по нашите телевизии-актьорът се казва Кадир Доулу. Тук доколкото разбрах ще играе като противник на управлението на Кьосем. Видях и друг актьор,който съм гледала в Мерхамет,но не се сещам за името му.
Пожелавам ви прекрасен ден.

# 178

Да ни е честит денят на будителите! Добре, че ги има в нашата история, защото те са ни поддържали и развивали през смутни времена!

# 179
Здравейте, момичета!
До края на ноември съм много ангажирана, но се подготвям за сериала и аз, когато мога. Липсват ми много неща, епохата ми е доста непозната, но пък това е интересното. Очакванията ми са най-вече към оценката, която създателите на сериала ще направят на управлението на Кьосем като видна представителка на „Султаната на жените“; към това, което ще видим над историческите събития. Много се надявам филмът да е точно такъв. Ангажиментът на Берен Саат ме кара да очаквам това.

Аз ще продължа с „тоалета на Берен“. Сега искам да се съсредоточа върху „османската нишка“ в него.  Дори и това, което предстои да видим,  да отхвърли моите, може да се окаже съвсем наивни съждения, все пак смятам, че не беше безполезно използването на тоалета дори само като повод за вкарването в погледа ни на едно друго ранно „женско управление“ или, както искам да направя сега, на някои факти от епохата на Кьосем Султан.

Формална аналогия: съдбата на Кьосем Султан.

На 02.09.1651 г. е убита/удушена Кьосем Султан.

7.10.2015 Кан – премиера на „Великолепният век – Кьосем“

Орнаментът „розета“, както и мотиви и фризове, съставени от розети с централно ядро или такова, каквото е на дантелата от дрехата на Берен, се виждат в интериора, по тъканите, по дрехите от епохата.

Историческите факти представят „удушаването“ като едва ли не знак на епохата. Османските закони забраняват проливането на кръв за членовете на султанското семейство, затова екзекуциите се извършват чрез удушаване от неми роби.  За целта се използват копринени въжета.

(Цитатите и историческите сведения са от:
Димитър Шишманов. Зад Високата порта. В него авторът цитира историческите извори и изследвания на турски и чужди историци, на които се позовава.
http://electronic-library.org/books/Book%200029.html

„...Братоубийството в султанските дворци било традиция, въведена от султан Илдъръм Баязид, на трона от 1389 до 1402 г., а узаконена от султан Мехмед II Фатих (1451–1481 г.). Според този султан всеки падишах при възкачване на престола можел да заповяда да бъдат избити братята му престолонаследници «за доброто на държавата». Никой не смеел да възрази срещу този зловещ и варварски закон, продължил да се прилага три столетия и изоставен едва през XVII в...“
„...Убийството на двама-трима от братята на султана по заповед на новопровъзгласения падишах било често явление...“
Но много впечатляващи в това отношение са сведенията за непосредствените предшественици на Ахмед I:
„...Мурад III (1574 – 1595)...заповядал набързо да удушат петимата му братя. Палачите влизали от стая в стая, измъквали братята на султана и един по един ги удушвали. Най-големият от братята бил на 20 години, а най-малкият бил още дете...“
 „..рекордът по братоубийство принадлежал на Мехмед III (1595 – 1603). На 27 януари 1595 г. той заповядал да бъдат убити 19–те му братя. Заповядал да бъдат умъртвени и 17 жени, бременни от баща му Мурад III, както и жените, бременни от убитите му братя, за да няма никакви претенденти за трона...В деня на екзекуциите везири, улеми, други висши държавни и религиозни сановници присъствали на тържествената церемония по възкачването на престола на новия и на погребението на починалия султан Мурад III. След това те застанали пред 19–те предварително приготвени ковчези за следващата погребална церемония. Палачите, с отрязани езици, за да не могат да разказват, грабвали жертвите от ръцете на ридаещите майки и ги удушвали един по един...“
Ахмед I преустановява тази варварска традиция.
Но при сина му Мурад IV (1623 – 1640) братоубийството е възстановено. Той заповядал убийството на трима от братята си и само случайността спасила от смърт четвъртия брат Ибрахим. Но преживеният ужас от това да е свидетел на убийството на братята си и постоянният страх за собствения му живот в очакване на палачите с копринените въжета го довели до силно психическо разстройство и безумие.
През 1651 г. Махпейкер султан била удушена от привърженици на Турхан султан.

В трейлърите тази особеност на епохата присъства чрез поне четири въжета, които ни показват и могат да се видят на стоп кадър, както и едно удушаване, показано като сенки (сенчестата, плашеща страна на властта) и вероятно погребенията на жертвите на едно от най-масовите братоубийства.

Защо нежната дантела около врата на Берен Саат да не препраща към копринения шнур?
Знак за смъртта на нейната героиня, а също и знак на епохата.
Знак, „задушаващ“ първичната свобода на основната дреха?
Разбира се, знак-закачка в контекста на представянето. 

Общи условия

Активация на акаунт