Стара Загора 75 - Презареждане!

• 93 208
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
Още нещо да питам - някаква идея относно ВИП стаите в държавното АГ - какви са им предимствата? Колко струва за целия период?

# 721
Ам, и още нещо. Ако може списък за родилното в държавната болница някой да даде ще съ много благодарна, че като ходих там да искам акушерката нищо не ми каза.

# 722
Аз също бях чула за ВИП стая и казах, че искам да съм в такава, но моят доктор не ми позволи, тъй като бях секцио и искаше да има някой при мен. Ама и малко се присмя, та останах с впечатление, че са същите като другите (не обновени), ползва се санитарния възел в коридора, няма собствен...само дето е с едно легло, по - добре да има някой при теб, отколкото да дремеш самичка в стаята.
Аз бях в стая с 2 легла...другото момиче раждаше за 2-ри път и ми показваше, казваше, кое как се прави, че акушерките не го правеха, говорихме си да минава времето по - бързо.

За списък...на мен доктора ми каза няколко неща, които трябва да си купа.
Едното беше еднократни постелки(пелени) за след раждането.
Лигнин
Термометър
Конци за раждането (но аз бях секцио)

# 723
  • В къщурката на хълма на феите
Още нещо да питам - някаква идея относно ВИП стаите в държавното АГ - какви са им предимствата? Колко струва за целия период?
мисля, че беше 70лв последно, но ВИП е щото си сам .. и мисля, че бяха на етажа с недоносените деца в кувьози .. иначе списъка за АГ е много кратък инсе отнася само за по време на раждането ..

# 724
Аз четох някъде в интернет, че е 30лв ВИП стаята...70лв ми се струва нереално.
В Ниамед е 35лв на вечер в стая с 2легла, избираш си от меню храната за деня, леглото е удобно, стаята нова, телевизор плазмен, интернет и санитарен възел към стаята.. Та незнам кой би дал 70лв в АГ  Laughing

# 725
Ох, наистина не съм сигурна, защото не съм се възползвала, може и да не е толкова, но имам спомен, че беше някаква идиотска цифра за условията ..

# 726
  • Стара Загора
Аз четох някъде в интернет, че е 30лв ВИП стаята...70лв ми се струва нереално.
В Ниамед е 35лв на вечер в стая с 2легла, избираш си от меню храната за деня, леглото е удобно, стаята нова, телевизор плазмен, интернет и санитарен възел към стаята.. Та незнам кой би дал 70лв в АГ  Laughing

Само да коментирам за Ниамед, че моите спомени не са съвсем такива - стаите вече не са чак толкова нови и са леко мърляви, особено баните, леглото колко да е удобно като си срязан, на мен ми беше високо да се качвам и слизам от него, първите две дена не се яде, пиеш само айран, после супа, така че остават колко още два дена да си поръчваш, пък и не ти е до това. Ходила съм на свиждане в държавната и не мога да кажа, че получих кой знае колко повече за 1000 лв. все пак.

# 727
Аз съм доволна от раждането си в АГ, избрах я, заради лекаря, не заради обстановката.
Платих за избор на екип, половината от сумата, която се плаща в Ниамед. Дори си купувах конци, лигнин, памперси на бебето. Така че не ми е излезнало много по - евтино. Обаче има много какво да се желае от обтановката и персонала.
Получих - легло в реанимацията, което беше доста високо и при опит да стъпя на земята, беше гадно, след операцията. Кожен матрак, който е избушен вече от лежане и си като в лодка и на всичкото отгоре чаршафа се хлъзга и се събира на топка в средата, в деня на операцията си е трудно да се мърдаш, за да го оправиш. ТВ няма там, 4 легла, една мивка и толкоз от реанимацията  Laughing
Санитарките забравят да идват да ти сменят лигнина по - често и си стоиш мръсна и чакаща, някой да се сети. Звънеца се стига, само като се изправиш, от легнало положение, няма шанс, а часове след операцията не можеш  Laughing
Докато си в реанимация идват често сестрите, слагат системи, дават хапчета, мерят кръвно, температура. Като те качат горе в стаята...вече не е така.
В реанимация нищо не дават за ядене, дори и ако пием вода ни мрънкаха на първи ден.
Когато пуснеш газ, ти позволяват вече да ядеш, ама каквото са ти донесли близките, тъй като в определени часове се яде в столовата, няма вода и айрян, ти си купуваш, носиш...
После те местят в стая на горния етаж, дават ти бебето и я дойде някой от персонала, я не.
В стаята леглата бяха сигурно с пружина и един твърд матрак (ама от тези едновремешните дунапрени), толкова твърди, че като легнеш едвам се изправяш и боли.
Храната е като от някоя детска градина. И няма избор...каквото е менюто за днес това е, ако искаш яж.
Сутрин минава една сестра казва да си премериш темп, ама често забравя да се върне да пита имаш ли нямаш ли...на другата смяна се появи друга, едвам открехва врата и пита как сте...преди да сме отговорили и тя вече я няма   Laughing
Не всеки ден идваше лекар на визитация.
Никоя от акушерките не дойде да покаже как се кърми, да се поинтересува бебето засуква ли, кърма имаме ли...само носиха адаптираното мляко, дори се сърдеха, ако не сме го дали, защо го били правили, само го хабяли...
Тоалетните са с клекало, топла вода не винаги има и крушки в тоалетната...като стане тъмно с фенер трябва да ходиш   Laughing
Тоалетните са 2 на етажа, та ако има повече жени, може и ред да се наложи да чакаш.

Пробвай следващото раждане в АГ, щом Ниамед не ти е харесала (за обстановка говоря).

# 728
При мен раждането /втория път/ в АГ беше подобно с изключение на това, че санитарките минаваха 4-5 пъти през деня и сестрите бяха изключително мили и любезни .. явно в различните стаи леглата са различни, понеже аз лежах на легло, което беше на прилична височина и стигах пода спокойно .. като ни качиха горе в Родени, идваха да къпят бебетата два пъти през деня - сутрин и вечер, през другото време ние си сменяхме памперсите, теглеха децата всеки ден на везната в стаята, наистина акушерките не се вълнуват кво става с кърменето, но аз ходех и питах каквото ме интересува, като някоя я примързеше да си върши работата, й напомнях за какво е там, като кажеше, че й е ниска заплатата, я пращах някъде, където да й плащат повече, а не само да седи и да се оплаква .. в интерес на истината, аз бях пациентка на д-р Узунова и тя лично идваше да се интересува от всичко - от това дали не ме тресе някоя депресия до това дали акушерките помагат .. определено има значение кой ти е лекаря .. иначе за храната и тоалетната е такова положението .. сумарно с избора на екип и материалите за секциото /по медицински причини/ цялата история ми излезе някъде около 750-800лв Simple Smile

# 729
ВИП стая в АГ-то? Няма такъв смях!
Ползвах въпросната, която е мнооооого далеч от какъвто и да било ВИП! Joy
2 или 3 стаи бяха, на етажа на неонатологията. Със собствен санитарен възел...за всички тези стаи Wink имаше и "стая за гости"-пак същия смях..
Стаята ми бе с легло, с толкова увиснала пружина, че едва успявах да стана от него (бях и секцио за разкош..); дограмата зееше доволно, а навън имаше порядъчно к-во сняг (декември 2005г, но не вярвам да е станало по-добре..затова описвам как беше)
Кошарата на бебето, незнайно по чие умотворение бе с плътни страници-демек, за да си видиш детето, то задължително трябва да станеш и идеш до кошарата.
Ако ти трябва мед. персонал, трябва да викаш. Силно. Щото няма ни звънец ни дявол, а персонала е на долния етаж Crazy Аз бях сама на етажа; разни циганки уж объркваха вратата ми с тази на неонатологията Wink, което ме караше да бъда нонстоп под ключ...което пък дразнеше санитарките, които не можеха да влитат като хали в 6 сутринта Twisted Evil
За храна няма да говоря-просто си подсигурете някой да ви носи..
Останалото KaPaMeJl вече го е описала
 Peace

# 730
Мен най-вече ме интересува дали в тези ВИП стаи съм сама в стаята и дали може да идват посетители, що-годе каква е цената.
Другото, което може и да ви се струва глупаво, ама да попитам.
Ако си занеса аз дрешки за бебето, може ли с тях да го облекат? Знам, че те имат оборотни, ама малко съм скептична. Някакси не ми се иска първите дни още бебето да бъде с 'общи' дрешки. Понеже като питах на портала ми казаха аз да не нося дрешки освен за изписването.

# 731
Попринцип може да си обличаш детето с твои дрехи, но е малко по - неудобно за персонала.
Аз когато бях, някой път къпеха бебетата направо на чешмата в стаята, тогава би могла да поискаш да си го облечеш направо ти с твои дрехи.
Друг път ги взимаха и ги къпеха в педиатрична стая и там ги обличаха. Та ако е с твои дрехи, трябва да ги предупредиш да ти ги върнат, след банята, евентуално да дадеш твоите или след като ти върнат детето да го преоблечеш.
Облеклото в болницата на бебетата (зимата) се състоеше от поларени ританки и камизолка, нямаше боди...незнам дали от липса на такива в болницата или с цел по - лесно сменяне на памперс, ваксина, къпане, преобличане.

А иначе и аз при постъпването в болницата си носих чаршафи, калъфка, да съм подготвен, но всъщност чаршафите в болницата си бяха чисти (поне моите), та не съм използвала тези, които носих.

Дрешките за бебетата също бяха чисти и запазени.

# 732
Мен най-вече ме интересува дали в тези ВИП стаи съм сама в стаята и дали може да идват посетители, що-годе каква е цената.

Да, сама с бебето; посетители идват-не е проблем (добре е да си предвидят маски за лицето, предвид върлуващите вируси..) Цената честно казано не я помня..но и едва ли ще е актуална.
Дрехи на бебето си носих; къпеха го на мивката в стаята..

# 733
Препоръчайте ми възможно най-евтино работещ нотариус. Трябва ни за декларация, че таткото припознава бебето, чак днес разбрах, че ни трябва и нотариално заверен документ, не ставало само в АГ-то да се подпише там :/

# 734
  • Стара Загора
И двете ми деца са припознати само в родилното. Първото в Ниамед, второто в Тракия.

Общи условия

Активация на акаунт