На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 868
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Алвинда, браво на детето!

Уф мен много ме е страх дали ще успея да измеря температурата на Вики правилно... С обикновен термометър мерих веднъж, под мишничката, ама то не беше мърдане, не беше чудо. И другото - как разбирате, че има температура? Мрънкат ли, какво...?

И между другото - това с насилванвето да се яде на три часа - те си знаят. Вики почна доста да раЗрежда, след паузата нощно време, до късноя следобед почна да си хапва на 3 часа, ако не спи - будува и си гука и не я насилвам. След 5-6 вече до банята бая хапва и мрънкоти.
В началото като почна да разрежда се чудих даже дли не е болна нещо:) Ама иначе си е жизнена, има апетит...WinkSimple SmileWink

# 271
  • София
На Калоян вчера му сложиха и двете ваксини.Голям рев ревахме и двамата.Снощи вдигна 37.9 и беше доста сънлив,та го будех да цока.Сега е доста кисел,а на мен яко са ми потънали гемиите,сама съм и аз незнам как ще я караме днес.
Ами,Рози,той си стана осезаемо топъл,изпоти се.Няма начин да не я усетиш Вики,а иначе за меренето о 5 опита един успешен имаме.

# 272
Да Рози, както ти е казала swampi Темп няма как да сбъркаш, то почва осезаемо да гори детето, поти се и му лъскат оченцата. Отделно е кисело детето, полусънливо и отпуснато. А за меренето на Темп и аз съм с поне 2-3 опита, един път меря със спиртен после с дигитален. Нещо им нямам вяра на тия дигиталните, друго си е спиртния. Винаги ми дава отклонение от около 2-3 десети което не  е малко ако е 38 и 38,3. За това с двата за по-сигурно. Иначе му я меря под мишничката като го гушна да го кърмя и му придържам ръчичката за да не мърда.
swampi, кураж и стискам палци всичко да мине леко!

# 273
И другото - как разбирате, че има температура? Мрънкат ли, какво...?
Аз вече дори и без термометър долу-горе нацелвам колко им е температурата.  ooooh! Усеща се, Рози, няма как да не разбереш. Ама не ѝ се шашкайте толкова на тази температура, особено при ваксините - до 38,5, че даже и до 39 си е в реда на нещата. 37 и нещо въобще не се брои! Peace
Антон също много се разсейва вече докато яде - опъва се назад да гледа, усмихва се, оглежда всичко ...  Rolling Eyes

# 274
 jasmin_veni ние също имахме 2 седмици зелено ако без видими симптоми на безпокойство. Мен си ме притесняваше, защото нямам опит. Вече трети ден нямаме, но още не съм спокойна, защото не знам какво го провокира, дали в мен е причината или в нея, но беше много упорито. Аз изключих всички храни, които могат да я подразнят преди седмица, а акото постепенно започна да се изменя.

vodna_lilq ние снощи също дигнахме, беше с 38,2 сложих и лепенка и й дадох панадол, беше доста нервна, таткото я приспа на люлката и спа около 4 часа. Тази сутрин беше с 37,3 нищо не съм и давала, но съм спокойна, защото и тя е спокойна. 

Po3u аз и я мерих докато суче (тогава е съсредоточена в яденето и е мирна)с термометър от едно време, дето се чака по 5 минути  Simple Smile Аз разбрах случайно, че има температура, беше нервна но тя като и се спи също е така нервна и не обърнах внимание, беше топличка но тя като лежи гръбчето й почти винаги е изпотено, а и аз също умирах от жега и тогава ми "светна", че педито каза, че може да вдигне тепература и хоп 38,2, почуствах се малко виновна но нямам трейнинг още.

# 275
  • София
С устни върху челцето се проверява температура, усеща се по-топло, ако има Peace

# 276
  • Под кленовите дървета
Рази, ами около час и нещо ми отнемат ваксините.
Сестрата седна и 15 мин. ми обяснява за ваксините, какво ще прави, как ще протече процедурата, странични ефекти, кога да отида в болница, как бебето ще се разплаче, но мога да му дам гърда за да се успокои. После мерят бебето и отбелязват развитието според скалата, показват листа на майката, да знае как върви развитието. Бият ваксините, дават Ротарикс и после нямаш право да напуснеш мястото 15 минути за да наблюдават за алергични реакции.
Казах, че не се притеснявам,а те ми обясниха, че са ДЛЪЖНИ да ми кажат всичко и да си свършат работата.
за всяка ваксина ти дават принтиран лист с възможни реакции и усложнения и колко често се случват. ако става дума за Т ми казаха всичко над 39 градуса НЕ Е заради ваксина и да дам Тиленол. или ако продължи след Тиленола - в болница.
за Ротавирусната ми казаха че може да ака цветно до седмица след нея и да внимавам за усложнения в този период.

# 277
Вие вече сигурно втората ваксина слагате, а ние...заради пневмонията на баткото отложихме първата,сега и аз втори антибиотик пия-днес бях на снимка-хоп бронхит. Малкия днес е супер крив,цял ден реве,пиши,поти се  и си лапа ръцете. Страх ме е, че се е прихванал. Уж нося маска,ама по едно време я махнах преди няколко дни,помислих,че съм оздравяла. Сега пак ще отложим. И докога така-един господ знае. Вашите бебета изчистиха ли се от акнето? Наште пъпки повече стават, даже не е точно пъпки,а едни ситнежи,кожата стои като на крастава жаба. 100 път я питам педиатърката какво до го правя-тя-нищо. Уж щял да се очисти сам. newsm78

# 278
  • София
Грушенка, ходих при ортопед в 20 ДКЦ с направление, ЛЛ ми го препоръча, доволна съм.

# 279
Нашата педи за пъпчиците каза, че в аптеките имало някакви кремчета, с които да я мажа, но аз не съм й взела.Ще чакам, ако стане толкова зле положението-тогава, иначе не мисля да я цапотя.

# 280
......

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 13:25 от Monicaaa

# 281
  • София
Jasmin - мерси за инфото!
Така и трябва да е... Моята ЛЛ така действа, доволна съм.

За обривите - често наистина е от козметиката. На Вики личицето се изчисти, мия го просто по-старателно в банята. Някой път просто поричките им се запушват, нормално е.

Много кофти е времето днес, изпускам събитието на ЛЛЛ и така ме е яд:(

# 282
Аз с нищо не мажа бебето, освен крустите и едно сухо място зад ушите. Не виждам никаква нужда да мажа детето по тялото.

Да се оплача, вече  пети ден не ака. Знам, че не е рядък случай, тя и каката на тая възраст разреди, ама пак го мисля. Коремът е мек, детето е в добро разположение, а едни смрадливи пръцкания изпуска. Дано като се оплаках тук, мягията да подейства.

Тая нощ ми е будувала от 4.30 до 6, сега съм гроги.

# 283
Здравейте момичетата,
не съм се включвала от преди да родя, но да ви питам нещо във връзка с ваксините - казаха ли ви да правите копреси с риванол на мястото на апликацията в продължение на 2 дена? Имам чувството, че нашата педиатърка се презастрахова, за да не се подуе, но при положение, че е ОК, дали има нужда. Каза ми също и панадол да и давам, предполагам също превантивно против температура. Иначе Деа не плака много, очаквах да е по-страшно.

# 284
Не, наистина е презастраховане. Както и даването на панадол без реална температура.

Какво става с amy_lee? И други момичета ми се губят - kalitarka, falichka...
PS Още Силки и Тиквичката...

Общи условия

Активация на акаунт