На планина или море - юнско лято ни зове, априлски бебета 2015 тема 2

• 35 871
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Калитарка е по-активна във фейсбук, супер е:) Антоншката расте и палавее:)

Ама и аз тея дни ги мисля amy_lee, Силки, Тиквичката... И Sunny ми беше интересно да се включи...Simple Smile

# 286
  • София
Аз пък Рони я мисля...
Гиада, защо не дойдеш във ФБ групата?

# 287
  • София
Kalitarka бой ще яде, срам я било да пише че много време не била писала тук.

Оф ние му расказахме играта на нашето дете вчера. Водихме го на купон, роди му се още едно гадже, и то реално беше в бистро, но бяхме на вън, много хора, шум, музика, и се побърка милия. Май ще започнем да го оставяме при свекърите,а хич не ми се иска, искам да е социялен.

Снощи много лошо спа, то въртене, търкаляне. Милия. Чакам си тия дни ерго раничката, няма обаче приставка за новородено, мисля да изчакам прегледа за 3 месеца и да питам педито дали е готов.

Дам amy lee ме притеснява, дано всичко е наред.

# 288
Добре де, ако е от козметиката, не би ли било по-логично да са пъпките където го мажа... Защото лл каза още в началото да не пипам лицето и да мажа само тялото, даже сега като стана много горещо само гънките. newsm78 Аз се вслушвам досега в съветите й, защото освен педиатър другата й специалност е алергология. А за праха за пране си мислех-смених го и пак същото. Няма как да е от храненето, защото не кърмя, той е на анти рефлуксно АМ. Четох тука във форума една майка обясняваше за техния обрив- все едно обясни нашата ситуация. Стафилококи-болнична инфекция излязло, но дерматолог го е изследвал. Ще искам направление като ида, то наближава.
Една колежка от работата роди седмица след мен. Вчера публикува снимка у фейса и щях да падна, той един бузанчо-направо се търкаля.  Питам я колко тежи-6350, при условие, че е роден 3 кг. И той е на АМ, яде колкото моя син, даже прави нощна пауза. Чудя се Адриан си яде още на три часа, няма пауза,води,биберони не признава, а е 5 кг. Ще взема да го прекръстя на Странджанския слон. Joy Joy Joy

# 289
berolino, нашата Лл като сложи ваксините каза реванол само при зачервяване над 1 см. И майка ми също ме предупреди да ползвам реванола в най-краен случай, че горял кожичката им. А моя е със супер суха кожа на крачетата, ръчичките и челото. Мазах с балсам на др Тайс с Нахткерцен, но сякаш не действаше и смених с кремче за атопична кожа на биодерма и крачетата веднага се оправиха. Ръчичките останаха едва забележими пъпчици, а челцето след като му се обелиха сухите корички от жълтеникавата течност, която му изби миналата седмица и реших че и там сме преборили проблема, днес гледам пак е почнало да жълтее. Sad А ми се струва че и на веждите и бузките около оченцата са се появили едни ситнежи и се чудя дали е реакция от ваксините, от Темп дето вдига вчера и онзи ден или просто е от кожичката му. Гледам го че често се търка с ръчички по челото, веждите и очичките, та вероятно го е разнесъл от челцето сам Sad Пууу да му се не види, другата седмица ще мина през дерматолог за всеки случай за му метне едно око.

# 290
gelato 85,на какво АР мляко сте? И ние минахме на АР мляко,че просто цеденето е прекалено непосилно в моята ситуация с ревливо бебе и батко на 4г.,а освен това се оказа,че рефлуксът ни вероятно е бил причината да не иска да яде повече от 50-60 мл. Сега сме на НАН АР,което е и с хипоалергенни белтъчини и успяваме да изпием по-прилични количества. Малко трудно е разтварянето,но важното е бебо да е добре. А за вашия обрив защо не го заведеш на др. лекар? По-добре още едно мнение.
Вчера пак бяхме много криви. За сега ревливите ни периоди са през ден,което не изключва привечер всеки ден да сме си пак ревливи и на ръчички. Жал ми е за баткото,че не мога да му обърна внимание като си дойде от градина, а то милото, на нервна почва явно, е започнало да си гризе ноктите. Опитвам да съм до него по-често, но се налага събота и неделя да е извън вкъщи. Той си е емоционален, буен,  говори силно, вдига шум с играчките си и с всичко, с което се захване. Съответно събужда малкия ревльо или изобщо е трудно да го приспя. Затова и уикендите през деня го пращаме при бабите. Оплаках си мъката  Cry

# 291
  • София
Маце, не губи надежда!!! Ще свикне зетя:)
И аз социализирам Вики, до колкото е възможно и май вече си има предпочитания:)

Ти каква ерго раничка поръча?

Gelato - аз разбрах, че е по цялото тяло обрива. В такъв случай нямам представа, ще се изкажа некомпетентно. Щом лл е и алерголог, според мен разчитай на нея плюс дерматолог.

Моето бебе направи два месеца и сякаш видимо порастна. Разреди храненията, наяжда се по-бързо, ама тука от времето ли от какво, от два дни е супер ленива денем. Сутрин яко будува и гука, после от 11 до следобеда заспива още на гърдата ми:) и вечер пак си приказваме малко...Simple Smile

# 292
  • София
Ро3и не знам каква е раничката, на заем ще е от една колежка, тя с нея две деца отгледа. Очаквай скоро скок растежа, малко е тегаво но минава. Simple Smile

# 293
 На Аптамил Ар сме.Минахме през Фризовом-подрисна се жестоко. После Хумана Ар-същата работа,буквална крещеше от болка. Нали Аптамил Ар беше изчезнал от мрежата-смесвах Аптамил АДЦ с лъжичка оризова каша-това по препоръка на гастроентеролог. Никак не му понасяше,обаче ме беше страх,че пак ще получи диария. Престрашиха се и оттогава-вече месец сме на него. Същата работа сме и ние-големия син онзи ден цял скандал ми вдигна-не съм го обичала,спяла съм при бебето,не при него,смятала съм брат му за ПО-ГОТИН...Питам го-"Ти сега ревнуваш ли?"-беше откровен и каза"да"... Cry

# 294
Ох, трудна работа с тези деца, но се надявам да се справим! На мен пък баткото онзи ден ми каза да се махаме двамата с бебето, че много ревяло. Аз като ходих да купувам АР мляко питах за Аптамил АР, но понеже го нямаха в момента, а аз трябваше по-бързичко да почна пробването на АР мляко,взех НАН АР. От него ака гъстичко, но не е твърдо.

# 295
Записах се в темата и пак не я следя...Явно във фб ми е по-лесно.
За раничките да кажа и аз - понеже нашия нали върви и дундьо, та ние мислим да поръчаме Боба от Рошавото... Като я поръчаме и дойде ще пиша отзиви. Гледам за лапането на ръце сте писали - ще се върна да чета. И ние си ги лапаме и се плюнчим.
Момичета утре отиваме с бебо да го заведем на среща с прабаба му. Стискайте палци да мине добре и да не ни изядат комарите Simple Smile

# 296
Благодаря за отговорите Simple Smile Не мога да разбера защо все се презастрахова тази жена Confused За обрив от претопляне по личицето ми беше изписала кортизонов препарат. Аз не го слагах, а мазах с едно кремче и мина. За вигантола ми каза по-висока доза да и давам, а не е недоносена, даже напротив. Бяха и се подули малко гърдичките - пак ми каза да слагам компреси с риванол, но не я послушах и минаха от само себе си. За крустите на главата пък ми каза да изчакам до 4тия месец заради фонтанелата - пак не я послушах...
Не мога да разбера защо на бебета трябва излишно да се изписват лекарства. Догодина ще я сменям  newsm11

# 297
  • София
Благодаря за отговорите Simple Smile Не мога да разбера защо все се презастрахова тази жена Confused За обрив от претопляне по личицето ми беше изписала кортизонов препарат. Аз не го слагах, а мазах с едно кремче и мина. За вигантола ми каза по-висока доза да и давам, а не е недоносена, даже напротив. Бяха и се подули малко гърдичките - пак ми каза да слагам компреси с риванол, но не я послушах и минаха от само себе си. За крустите на главата пък ми каза да изчакам до 4тия месец заради фонтанелата - пак не я послушах...
Не мога да разбера защо на бебета трябва излишно да се изписват лекарства. Догодина ще я сменям  newsm11

Що догодина? Сменяй я още сега, то още не е приключил месеца, казвай къде живееш и ще помагаме.  Wink

# 298

[/quote]

Що догодина? Сменяй я още сега, то още не е приключил месеца, казвай къде живееш и ще помагаме.  Wink
[/quote]

Мислех догодина, защото живот и здраве ще се местим. Не знаех, че по всяко време може да се сменя педиатъра. В момента съм в Сухата река, 17та и 18та поликлиника са ми удобни. Друг вариант е още от сега да потърся педиатър там където ще живеем - в центъра близо до първа градска.

# 299
  • София
А пък нашата кака която е на 4 направо ме изненадва засега със отношението си никаква ревност.Само когато чужди хора се радват на Хриси тогава тя реагира че си е нейна сестричка.
Аз да се похваля че съм на гости на майка ми във Велинград е при мама си е най добре Laughing успях да си почина въпреки че съм тук само от няколко дни в София по цял ден съм сама с двете и ми е малка лудница.
Иначе в петък бяхме на консултация качила е900 гр и 5см биха и ваксина Пентаксин  нямаше никаква реакция след това с чедото се разбрахме след 10 Дни да направим другата.

Общи условия

Активация на акаунт