Котки vs деца

• 5 892
  • 68
  •   1
Отговори
  • София
Покрай темата за фонтаните, се сетих за моя проблем.
Имам два броя котки - голям 6 килограмов полу-руснак с много лош нрав, и малко ангелче на няма и година, което може да бъде разтегляно като дъвка без да каже гък.
Имам и един брой приятелче на щерката, което идва у нас веднъж на 2-3 седмици (средно), и започва да ми тормози добитъка. Хлапето е сладур, с майката сме приятели, но колкото и пъти да кажа, съвсем мило при това, че котките ни не са плюшки, ефектът е една голяма нула.

Още по-неприятното е, че котаракът изобщо не обича чужди хора, хеле пък да го пипат, и често на края на принудителното мачкане пуска нокти, веднъж и зъби. Следва рев, Мамооооо кажи му, памук с йод, и много извинения от моя страна. Извиненията ми обаче са фалшиви, защото мамка му, но не мисля, че животното е виновно. Случката се повтаря вече ен на брой пъти и на мен тотално ми е писнало.

Приемам съвети и от коткари/кучкари, преживели подобни драми, и от гости на хора, които гледат домашни животни. Изобщо, приемам идеи всякакви  Tired

# 1
  • София
Не събирайте в едно помещение детето и котета   bouquet

# 2
Остави котката да го издере няколко пъти и проблемът ще се реши сам. Деца с родители-дебили само така се научават кое е позволено и кое не - по трудния и болезнен начин.

# 3
  • Куциндрел
Караш се на висок тон. Ние така процедираме с нашите котки.
Децата биват предупредени в началото, след това директно повишаваме тон.
За сега разсърдена майка е нямало.

# 4
Все още нямам нито деца, нито котки. Но преди сме имали кучета и след време пак бихме си взели у дома. Когато са ни идвали гости с деца, сме гледали да разделяме децата от кученцето. Не е приятно постоянното размятане на животинката, това не е играчка. Пък и доколкото знам някои котки не обичат да ги пипат или гушкат.
Преди години, когато бях 6-7 годишна имахме малък пекинез и много обичах да го дразня и стискам по муцуната, но веднъж докато го дразнех така ме захапа под нокътя, пък и се разлая насреща ми - и кръв, и сълзи текоха, но след това си научих урока.

# 5
Остави котката да го издере няколко пъти и проблемът ще се реши сам. Деца с родители-дебили само така се научават кое е позволено и кое не - по трудния и болезнен начин.

Подкрепям!
Или казвам на майката и детето с твърд тон, че котката не е играчка, че тя има чувства като него, че я боли, че не й е приятно и има точно същите учещания като на човек.

# 6
А майката какво казва по въпроса?
Кажи и какво мислиш сериозно, ако ти е приятелка ще те разбере.
Имам котка, и имаме приятели които не обичат котки, но в нас са нашите правила и котака си е член на семейството.

# 7
  • София
Не можем да ги разделим в различни стаи, пробвали сме, но тогава котките започват на мяукат на умряло. Мразят да са затворени.

Еми това дране вече се е случвало не знам колко пъти. Веднъж го и ухапа даже, та се изприщих от притеснение. Рев, рев, но следващия път като дойде, пак започна да ги тормози.

Майката е приятелка на мъжа ми, сближихме се последните 3-4 години, най-вече покрай децата. Вижда какво се случва, но не обръща внимание. Няколко пъти вече й обяснявам, тя се смее и казва, че децата са деца и трябва да го давам по-куул  Rolling Eyes
Ми сори, ма на мен не ми е куул когато някой дърпа опашки и уши, и гушка до задушаване животинките ми. За нея са просто котки, но за мен са си членове на семейството.

# 8
  • София
Караш се на висок тон. Ние така процедираме с нашите котки.
Децата биват предупредени в началото, след това директно повишаваме тон.
За сега разсърдена майка е нямало.

Карам се, бе Цеца. Е, не на висок тон, че не ми е удобно - все пак майка му седи на метър от мен, не мога да й изземвам функциите. Правя забележки - все едно на стената.

# 9
  • на брега на морето
Баси, Таис, аз бих прекъснала отношения с когото и да било заради домашен любимец. Със сигурност ми е хиляди пъти по-скъп от приятелка.
На второто дране не бих тичала с йодения памук - една книжна салфетка и готово! Ако майката поиска - нямаме йод, нямаме спирт, нямаме кислородна вода. Ай сиктир, ще ми стиска котката Angry

# 10
Аз повече не бих им отключила. Ще ми души котката, ще ми стиска кучето. Айсиктир!

# 11
Котката ни е много кротка и добричка, носи на мачкане и търси деца. Но и тя душа носи и има нужда от спокойствие.  Децата ни са 3 броя, научих ги какво може и какво не може с котката, смея да твърдя, че те се държат много добре с нея и тя с тях също.
Проблемът с твърдоглавите приятелчета разреших, като купих на котката "мезонет" - котешка катерушка на няколко етажа, висока до тавана. Като пристигне вкъщи дете, което тя не иска да приближи, се спасява в най-горната хралупа и толкоз. Проблем няма.
Катерушката е тази:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/511cgL0fTfL._SL1200_.jpg

# 12
  • София
Баси, Таис, аз бих прекъснала отношения с когото и да било заради домашен любимец. Със сигурност ми е хиляди пъти по-скъп от приятелка.
На второто дране не бих тичала с йодения памук - една книжна салфетка и готово! Ако майката поиска - нямаме йод, нямаме спирт, нямаме кислородна вода. Ай сиктир, ще ми стиска котката Angry
Ох, и аз така. Домашните ми любимци са ми най - скъпите същества на света след членовете на миниатюрното ми семейство и всеки, който ги тормози не е добре дошъл. Не бих се извинявала за драскотините от тях. Няколко пъти ще направя забележка и ако няма резултат, няма да идват повече.
Мен пък много ме дразни, когато някой ме попита още ли са живи? WTF! Човешката простотия е необятна.

# 13
  • София
Моето 4-годишно също постепенно се научи..все още се учи, ако трябва да бъда точна. Затова и когато дойде едно такова хлапе у дома, и започне да дърпа опашки, първо, страдат животните, но и второ, дава лош пример. Особено когато неговата майка се смее и не прави забележка. Дъщеря ми вече няколко пъти ме пита, след като гостите си тръгнат, защо майката на Х му дава да мачка котките ни, пък аз на нея не й давам. Демек, аз съм лошата майка  Rolling Eyes

Не мога да посоча вратата, все пак сме приятелки..а и с мъжа ми също са приятели, отдавна.

Сбъдваща мечти, малката ми котанка, която е ангел в котешка козина, го отнася дори повече - точно защото момченцето като я хване, и тя не смее да мръдне. На два пъти буквално съм отделяла пръстче по пръстче, за да я пусне и да не я души.

# 14
Таис, на твое място аз бих казала при първото следващо посягане "Знаеш, че XXX е много лош, ще те надраска и ухапе, а напоследък хапе много силно и много боли." Ако протегне ръка към малкото казвам "Не. Като порасне, тогава ще си играеш с нея, тя е малка за игра."

Не защото котката ти е лоша, разбира се, а защото пишеш, че не искаш да разваляш отношения с майката.

Вкарай сериозна интонация, да разбере, че не се шегуваш. Децата добре усещат в гласа кога няма да им се размине. Ако е достатъчно твърда, може и майката да вземе да се усети. Любезност, любезност, но няма нужда да ти се качват на главата.

Общи условия

Активация на акаунт