СЕДМИ КЛАС-тема 66

• 67 408
  • 865
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Помакова, към друг потребител се обърнах.
ПМГ "Акад. Методи Попов" е в една сграда с ОУ"Петко Рачев Славейков".

ПМГ е една във Варна.

# 331
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
ПМГ Славейков Варна е много слабо у-ще.
Ти дори не му знаеш името, но се произнесе!  Mr. Green
За който иска да учи медицина е много добър избор.

Моят английски е много добър и е точно от ПМГ-то. Първата година го учихме много сериозно.

Аз не казах ,че училището е "Славейков", а че се намира в сградата на това училище- природо-математическа гимназия. дори мисля, че са две във Варна и една МГ, така ли е?
Споко Помакова.  
Нито Славейков като ОУ е слабо, нито ПМГ
училището ПМГ не е слабо, само проблемът е в езиковото ниво  в горните класове, иначе детето здраво учи по другите предмети, доста ги наторварвали по физическо, даже си счупи крака в час по волейбол.Интересувам се от училищата във Варна, защото са близо до нашия град и са някаква алтернатива...

# 332
  • Варна
Според мен не се тревожете толкова за езика. Може да ходи на школа за усъвършенстване. Все пак ПМГ не е езикова гимназия.
Само в подгответо се чувстваш, все едно си в езикова.  Grinning
В ПМГ ще ги водят в моргата, да видят наживо органите, докато изучават човешкото тяло, даже да пипнат. С лектор.
Поне по мое време беше така.

# 333
На моя приятелка дъщеря й завърши  IIIПМГ"Академик Методий Попов" - през последните две години ходи на уроци по биология и химия, въпреки отличните оценки в училище. Накрая на изпитите изкара хубава оценка по биология и почти чиста двойка по химия.  newsm78 Но може да е единичен случай... newsm78 Другите може да знаят повече.
Ако осми клас е пропилян заради слаб учител, каква е гаранцията, че ще случат на добри учители по биология и химия? Thinking

# 334
  • София
На моя приятелка дъщеря й завърши  IIIПМГ"Академик Методий Попов" - през последните две години ходи на уроци по биология и химия, въпреки отличните оценки в училище. Накрая на изпитите изкара хубава оценка по биология и почти чиста двойка по химия.  newsm78 Но може да е единичен случай... newsm78 Другите може да знаят повече.
Ако осми клас е пропилян заради слаб учител, каква е гаранцията, че ще случат на добри учители по биология и химия? Thinking
Никаква. Аз обаче да попитам, каква е гаранцията за детето? В много постове се нагледах, как детето се е трудило и видите ли, не е попаднало на добри учители, нагледах се на "компетентни" постове по БЕЛ и МАТ и по други предмети, как децата са ощетявани. Сигурно има и такива деца, но не съм склонна да призная всички твърдения за верни.

# 335
Здравейте, искам да ви попитам в 1АЕГ има ли униформи?Благодаря предварително. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 336
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Към Ганис- Най-вероятно си права, има вариант примерно на детето езикът да не му се отдава и оправданието за лошите резултати да е учителят, а това да не е така. Аз съм наясно, че който иска да учи няма сила, която да го спре, но ,че има издънки в училище не може да се отрече. Един прост пример от нашата прогимназия. Детето ми учи в ПМГ -Шумен, доволна съм, две паралелки са, преподават им учителите от гимназиалния курс, но..... по английски език за три години смениха пет учители, от които само тази година трима. Представете си какво става с децата, които не ходят на допълнителни занимания по АЕ, а има такива. Знам,че вече в гимназиалния етап поне по АЕ има достатъчно преподаватели и то добри, но много се изтормозиха....По другите предмети голямо стягане до последно

# 337
Има,задължителни са за закупуване-обличат се не повече от два пъти за  важни меоприятия.

# 338
  • София
При моя син учителите са много важни.
Учителката по математика в училище му уби интереса към предмета, а преди нея бе най-добрият в целия клас. Учителката, която идваше вкъщи, успя да постигне чудеса с него. Но той продължаваше да не работи в часовете в училище.

Точно обратно се случи с БЕЛ - в началото на шести клас дойде нова учителка. Той я хареса много и започна едно постоянно вдигане на нивото. За съжаление още през март тя излезе в болнични и така и не се върна на работа. Мнението е, че оценката от 5,5 за кандидатстване е пълен провал за него.

# 339
  • София
какво става, ще изкарате ли шестица?

# 340
  • sofia
 smile3511 Само да попитам днес ако някой е ходил да гледа работите по математика от НВО стана ли му ясно на коя задача детето колко точки има и как по- точно  са сборувани точките–(2 модул) и от къде идват...защото "учителките" в стаята 3 на брой не бяха на ясно -"Колегите така преценили"!С това коментарите се изчерпват-третират те като малоумна и изобщо пълно безхаберие.....

# 341
  • София
какво става, ще изкарате ли шестица?

Да, дала му е индивидуално контролно миналата седмица, решено е безгрешно. Освен това се появи една шестица от април, която до този момент не бе нанесена нито в хартиения, нито в електронния дневник.

Някъде назад по страниците или в предишната тема описах какво се случи. Беше отвратително.
След като ни подложи на адско унижение, написа 6. Но си остава фактът, че синът ми намрази математиката заради нея. А с учителката вкъщи показваше интерес.

Сега сме в процес на чудене какво да правим - да остава в Лицея (тя няма да му преподава повече) или да се впусне в общата надпревара. Май клоним към напускане на Лицея въпреки доброто представяне на училището и тази година при зрелостниците.

# 342
Никаква. Аз обаче да попитам, каква е гаранцията за детето? В много постове се нагледах, как детето се е трудило и видите ли, не е попаднало на добри учители, нагледах се на "компетентни" постове по БЕЛ и МАТ и по други предмети, как децата са ощетявани. Сигурно има и такива деца, но не съм склонна да призная всички твърдения за верни.

Разбира се, че причината може да е в детето- не познавам други деца, завършили там през последните няколко години, а преди нещата бяха различни почти навсякъде.

Специално за английския език не се съмнявам, че може да е истина. В повечето училища почти не учат език- в "Богоров" имаха една учителка, която нищо не преподаваше и я смениха след РС и жалби на родители, но годината беше свършила. В строителния техникум дъщеря на моя приятелка се оказа, че не може в десети клас да чете на немски, въпреки че й беше основен език, а е отлична ученичка. Учителите се правят, че преподават, а децата, че учат. Това е причината наплива да е в две-три гимназии във Варна.

Моето дете е късметлийче- винаги е попадало на добри учители, без да сме правили предварителен избор-всъщност не сме избирали учителите, но училищата- да Wink. Моля се да има късмет и занапред Praynig

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 22:22 от Детелина`

# 343
  • София
Момичета,аз да попитам,че да не пропуснем нещо- сега след като излязоха резултатите,чакаме да ги оформят и да им дадат по класовете удостоверения и бележки с резултатите от изпитите........после от 16.06 започва подаването на документите в у-щата гнезда.......нали така, преди това не трябва да правим нищо друго,все съм под стрес да не изпуснем нещо важно newsm78 newsm78 newsm78

# 344
Ние сме в душевни терзания (аз, де. Младежът е решил немски и неговата дума е последна) дали немски или английски да запише в НПМГ. Има много добро и използваемо ниво на АЕ от школи. Ако немският там е безполезен, то, може би, по-добре АЕ, за да му е лесно и курс немски. Но пък ще вземе да стане с два езика до някъде та никъде. Или немски там, пък колкото-толкова и АЕ на курс до висок сертификат. newsm78

Моят син е 11 клас в НПМГ точно в паралелка с немски. Е не случиха на учители, като изключим 8 клас. До сега са се сменили доста учители и определено има "глад" за учители по немски в това училище. Аз никога не съм си правила илюзията, че в неезикова гимназия ще научи език. С другите предмети не е имало проблеми. Успех в класирането!

Общи условия

Активация на акаунт