СЕДМИ КЛАС-тема 66

• 67 413
  • 865
  •   1
Отговори
# 315
Аз също ще водя младежа с мен и на подаването, и на записването.
Нека види и той някой от нещата Peace

Вкъщи пълен рахат, не мога да го откъсна от новата му придобивка, в пълен смисъл "ваканцува", но книгите, които иска да чете не ги пипва, защото не била свършила учебната година ooooh!

И да попитам за записването: първо отиваме в училището, където е приет, в случая НПМГ, от там с бележката в нашето училище, и после пак в училището, където е приет, така ли?

# 316
Голямо чудене сега 73 СОУ или НЕГ? newsm78

# 317
И да попитам за записването: първо отиваме в училището, където е приет, в случая НПМГ, от там с бележката в нашето училище, и после пак в училището, където е приет, така ли?
Миналата година беше така за децата от София. В смисъл, това видях на записването.

# 318
  • София
Голямо чудене сега 73 СОУ или НЕГ? newsm78

Ми където детето иска.. Peace

# 319
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
При нас заявление за класиране след седми клас не се разрешава да се подаде без присъствието на детето, отложиха пътуването на детски ансамбъл до Полша с един ден, за да може на 16 юни децата да подадат документите. Синът ми ще пътува с тях и го знам със сигурност, както виждате "традициите" са различни.

За съжаление си права "традициите" са различни. Ако говориш за Шумен - не ме учудва.
Но като си мълчите, ще ви тормозят с чиновническа некомпетентност.

Ако детето не е навършило 14 години - може и без неговия подпис (в предни теми съм цитирала закони и членове). Ако е над 14 - подпис трябва, но не е казано, че се подписва е учлището-гнездо (те да не са нотариуси!).
Скрит текст:
Точно сега колегата е в Шумен и се оплаква от лоша организация на друга държавна структура. Да го помолим ли да мине през РИО, за да обсъдят шуменските традиции? Peace

дали ще има ефект?

# 320
     LOST, отговарям за езиците в математическите гимназии. Като часове е същото като в езиковите само в 8 клас, после се редуцират много. И всичко е въпрос до късмет на какъв преподавател попаднете. Системите за учене на езици, които ни наложиха, са лоши и резултатите го доказват. Днес намерих стар учебник от 1999г. и се учудих на добрия подход в него - няма и помен от такъв в работещите в момента 5-6 системи в България.
Тука имаше майки от Варна , които питаха за ПМГ. Синът на мой колега учи във Варна в ПМГ, която е в училище "Славейков", детето беше прието с НЕ, биология и химия, в момента е 11 клас. Хиляди пъти съжалява, че е записал НЕ. Споделя, че само първата година е имал свястна учителка, каквото научил е от нея, след това пълен крах, намразил е езика. Той не ходи на школа по АЕ и сега не знае нито единия, нито другия език добре. Иска да учи медицина-родителите му и двамата са лекари. Това в пълна сила важи за повечето ПМГ в страната. Вероятно в СМГ, може би и Пловдив да правят изключение. Език се учи без допълнителни занимания само в ЕГ. Затова смятам, че не бива надеждите в паралелките НЕ, математика, информатика да са големи откъм езика.

# 321
ПМГ Славейков Варна е много слабо у-ще. Не виждам защо от Шумен се ходи във Варна заради него. Ако е в МГ- то Петър Берон е у-щето.
Не съм съгласна с обобщенията, че само в Пловдив и София може да се научи език без школа. Според мен много зависи от учителя, на който ще попаднат децата, но за съжаление не се знаят винаги предварително, за да го имаш в предвид предварително.

# 322
Ние сме в душевни терзания (аз, де. Младежът е решил немски и неговата дума е последна) дали немски или английски да запише в НПМГ. Има много добро и използваемо ниво на АЕ от школи. Ако немският там е безполезен, то, може би, по-добре АЕ, за да му е лесно и курс немски. Но пък ще вземе да стане с два езика до някъде та никъде. Или немски там, пък колкото-толкова и АЕ на курс до висок сертификат. newsm78

# 323
  • София
На мен лично ми се струва доста голям  плюс в 8 клас да  имаш добър учител  по език и в СМГ/ ПМГ.  Хорариумът от  часове тогава е доста близък до  този на ЕГ (последните имат винаги нещичко извън регламентираните 17 или 18 под формата на ЗИ и СИП), тоест мотивираните да научат езика ще получат една добра база от качествения преподавател, която обаче според мен от 9 клас нагоре следва да се надгражда непременно и навън, ако се гони високо ниво. Все пак часовете по езика  от 9 клас нагоре не са като в ЕГ (нормално предвид математическия или друг профил), няма предмети на него, няма и  учители -носители на езика. Peace

# 324
# 325
  • Варна
ПМГ Славейков Варна е много слабо у-ще.
Ти дори не му знаеш името, но се произнесе!  Mr. Green
За който иска да учи медицина е много добър избор.

Моят английски е много добър и е точно от ПМГ-то. Първата година го учихме много сериозно.

# 326
ПМГ Славейков Варна е много слабо у-ще. Не виждам защо от Шумен се ходи във Варна заради него. Ако е в МГ- то Петър Берон е у-щето.
Не съм съгласна с обобщенията, че само в Пловдив и София може да се научи език без школа. Според мен много зависи от учителя, на който ще попаднат децата, но за съжаление не се знаят винаги предварително, за да го имаш в предвид предварително.
майка му и детето живеят там, а къде да учи химия и биология? В МГ няма такива паралелки.

# 327
  • Варна
ПМГ и Славейков са две различни училища.
И чак пък много слабо при условие, че средният бал е  30-31

Стейси ме е изпреварила Grinning

# 328

Моят английски е много добър и е точно от ПМГ-то. Първата година го учихме много сериозно.

Аз не казах ,че училището е "Славейков", а че се намира в сградата на това училище- природо-математическа гимназия. дори мисля, че са две във Варна и една МГ, така ли е? Извинявам се , мислех , че мен коригирате за названието на училището baby_neutral

# 329
  • Варна

Аз не казах ,че училището е "Славейков", а че се намира в сградата на това училище- природо-математическа гимназия. дори мисля, че са две във Варна и една МГ, така ли е?
Споко Помакова.  
Нито Славейков като ОУ е слабо, нито ПМГ

Общи условия

Активация на акаунт